Kalithea och Faliraki, Rhodos, Grekland

Sex kilometer från Rhodos stad ligger det vackra och rofyllda området Kalithea, med härliga stränder och mysiga orter. En av de största orterna i regionen är Koskinou där du kan strosa i idylliska kvarter bland färgglada hus. Kalithea betyder ”den bästa utsikten” på grekiska, vilket du verkligen får här!

Faliraki ligger några kilometer söder om Kalithea och är en av Rhodos mest populära semesterorter. Här hittar du en av öns bästa stränder, och det finns gott om vattenparker, nöjesparker och andra aktiviteter för hela familjen.

Närheten till Rhodos stad ger regionen ett mycket stort utbud av nöje, shopping och restauranger.

Se alla våra hotell i Kalithea och Faliraki nedan eller läs mer om Rhodos stad, Ixia och Ialyssos, Afandou och Kolymbia, och Kiotari

Alla våra hotell i Kalithea och Faliraki

Prisvärda hotell med hög standard, familjevänliga All Inclusive-hotell eller absolut lyx? Här finns lite av varje för den optimala semesterresan.

Värt att veta om Kalithea och Faliraki

text

Vattenparken i Faliraki

I Faliraki ligger inte bara en av de längsta och mest välskötta stränderna i hela Grekland, utan också Europas största vattenpark. Här finns att göra för hela familjen med massor av pooler, attraktioner och vattenrutschbanor.

Akropolisklippan i Lindos

Med buss från Rhodos stad tar du dig enkelt till byn Lindos cirka fem mil bort. Den 4 000 år gamla byn med ungefär 1 000 invånare älskas av besökare för sina pittoreska gränder, den antika stadskärnan och inte minst den berömda Akropolisklippan, från vilken du har en enastående utsikt över byn och Medelhavet.

Fjärilsdalen i Petaloudes

En av Rhodos mest populära sevärdheter, fjärilsdalen i Petaloudes, ligger på öns nordvästra sida. Här får du se tusentals färgglada fjärilar i naturliga omgivningar. Även turen på väg till fjärilsdalen från Rhodos stad är fantastisk vacker!

Kalithea Beach

Rhodos östkust anses ha de bästa sandstränderna. Kalitheas strand är barnvänlig med lugnt och kristallklart vatten. Här erbjuds dykning för den som är intresserad. Den lokala elitens trendiga badgäster väljer gärna denna strand när de vill njuta av sol och bad. Sanden är grovkornig med inslag av små runda stenar.

Faliraki Beach

Faliraki är en av Rhodos bästa och mest omtyckta stränder. Den breder ut sig över fem kilometer och här är det fullt av liv under högsäsongen. Här finns solsängar, vattensporter, tavernor och strandbarer och längs strandpromenaden finns gott om hotell. Du hittar även Europas största vattenpark, en nöjespark, ett bowlingcenter, en historiepark och mycket mer.

Eli Beach

Eli är en av Rhodos mest populära stränder och ligger mitt i Rhodos stads centrum. Det är lätt att ta sig hit och här är det alltid mycket folk och en härlig semesterstämning. Här kan du hyra solsängar och parasoller, och prova på vattensporter. En hel del restauranger och barer finns också att välja mellan. Stranden består av klappersten och det härliga, klara vattnet blir snabbt djupt.

Det är cirka sex kilometer till Rhodos stad från Kalithea. Här finns gott om mataffärer, souveniraffärer, hantverksbutiker, caféer och barer.

I de flesta byar hittar du mindre marknader eller stånd som säljer färska oliver, torkat kött och fisk, nötter, kryddor och grekiska specialiteter.

Populära Faliraki har ett stort utbud av restauranger, caféer och nöjen. Det finns gott om både genuina grekiska tavernor och även italiensk och asiatisk mat.

Med buss eller taxi tar du dig på en kvart till Rhodos stad. 

I Rhodos stad finns det flertalet restauranger, barer och caféer. Flera restauranger serverar fisk- och skaldjur, grekiska specialiteter och även mezedes - flera små rätter. Nöjeslivet är som mest intensivt inne i Rhodos stad där det kan bli hektiskt under högsäsong

Buss är det billigaste sättet att ta sig runt och är även ett bra sätt att kunna se ön. Bussarna kör både inne i Rhodos stad och till många andra av öns destinationer och sevärdheter.

Om du vill åka dit bussarna inte kör eller efter midnatt är taxi det bästa alternativet. Taxistationer finns runtom i Rhodos stad och även i andra städer på ön. Med hyrbil får man också ut mycket av semestern, och det är ett utmärkt sätt att upptäcka platser på egen hand.

Det är också möjligt att ta en båttur! Man kan till exempel hyra en liten fiskebåt och passa på att förena transport med vackra vyer.

Bankomater

Dessa finns i Rhodos stad och på de flesta hotell. Växlingskontor och banker finns i Rhodos stad.

Läkare och apotek

Om du behöver uppsöka läkare kontaktar du en av Nazars guider. Apotek finns flera på de flesta orter.

Postkontoret

Posten i Grekland heter ELTA och här kan du köpa frimärken. I vanliga kiosker kan du också köpa frimärken och telefonkort.