Nazar blir Vegan Friendly!

Var är alla veganska All Inclusive-alternativ?

Det undrade vi också, så vi skapade konceptet Vegan Friendly by Nazar på några av våra utvalda hotell.


Eftersom vi är Sveriges All Inclusive-specialist, är maten något av det viktigaste vi har på våra hotell. Idag är 10% av Nordens befolkning antingen veganer eller vegetarianer. Därför var det en självklarhet för oss att skapa konceptet Vegan Friendly by Nazar, så att du som vegan kan vara säker på att få en matupplevelse som går i linje med dina livsstilsval och värderingar. 


Den här satsningen är till för familjen som haft svårt att hitta något som alla kan äta på semestern, för dig som fått peta i maten eller bara äta garnityren. Eller för dig som bara vill dra ner på din köttkonsumtion.

Vegan Friendly med Nazar

  • Njut av vegansk och vegetariskt utbud utan trassel!
  • Hotell valda med omsorg som delar våra värderingar och höga krav
  • Veganska och vegetariska alternativ i alla huvudmåltider


Idag är 20% av våra hotell Vegan Friendly.

Målet är att alla ska vara Vegan Friendly 2024!

Våra åtta första Vegan Friendly-hotell

Några av våra bästa hotell har nu utökat sitt veganska och vegetariska utbud. Följ med oss på en gastronomisk resa av gröna smaker!

Belek, Turkiet

Susesi Luxury Resort

     

Bo, simma och ät kungligt – och veganskt

På vackra Susesi Luxury Resort kommer du kunna välja bland olika sorters veganska rätter. Så passa på att tillbringa din charterresa på ett vackert och påkostat hotell i Turkiet, med det allra bästa i matväg. Gör dig själv och hela familjen nöjd. 

Läs mer

Ixia, Rhodos

Rhodes Bay

    

Utsikt som bedövar – nu även veganskt

Rhodes Bay är hotellet precis vid stranden som bjuder på en oöverträffad utsikt! Och nu kan du njuta av den med en buffé med veganska inslag.  

Läs mer

Kiotari/Lindos, Rhodos

Lindos Imperial

    

Elegant, fantastiskt – och nu veganskt 

Lindos Imperial är ett elegant familjehotell på Rhodos östkust. Här bor du lite finare för lite mindre och kan nu dessutom få veganskt på menyn!  

Läs mer

Kalithea, Rhodos

Kresten Royal

    

Havets som kuliss – nu med veganska smaker

Eleganta och stilsäkra Kresten Royal på Rhodos erbjuder en semester för dig som söker extra semesterlyx. Här kan du som vegan känna dig säker på att få ett utbud som passar dig.

Läs mer


Alanya, Turkiet

Sealine Hotel

   

Något för alla – nu även vegansk mat  

Även ett prisvänligt cityhotell i Alanya kan hänga med i den gröna utvecklingen. Bo nära allt på charmiga Sealine Hotel och passa på att njuta av ett gott veganskt bufféutbud.

Läs mer

Vad innebär Vegan Friendly när jag reser All Inclusive med Nazar?


Vegan Friendly betyder att du som vegan kan välja rätter som är anpassade till din livsstil. På ett 3-stjärnigt hotell kan det till exempel finnas en vegansk och ett vegetariskt alternativ. Ju fler stjärnor hotellet har desto fler veganska eller vegetariska All Inclusive-rätter skall du kunna räkna med.

Alla våra hotell som ingår i Vegan Friendly-konceptet kommer att erbjuda ett veganskt urval i såväl frukost som lunch och middagsbuffén. I övrigt varierar utbudet beroende på vilket hotell du bor på. Vissa hotell kan till exempel komma att erbjuda förrätter, snacks och bakverk i vegansk tappning.

Liten Q&A

2024 kommer att bli ett hållbarhetens år för såväl TUI Group som för Nazar. Vårt fokus ligger helt enkelt på att arbeta för en mer hållbar reseindustri. Men varför gör vi egentligen de här insatserna? Läs vår Q&A och få svar.

Q: Varför är Nazar Vegan Friendy egentligen?

A: För djurens, hälsans och miljöns skull. Och för att många av oss på Nazar, liksom samhället i övrigt, är vegetarianer eller veganer.

Nazar var den första researrangören i Norden som stoppade utflykter till delfinshower. Att bekämpa exploatering av djur är något vi på Nazar verkligen brinner för. Vi vill ta vårt ansvar att minska klimatavtrycket och därför gör vi skillnad där vi kan – genom att minska animaliska produkter på våra hotell. Sist men inte minst vet vi att en välbalanserad vegansk kost är hälsosam för kroppen och hälsan.

Q: Betyder Vegan Friendly att all resans All Inclusive-mat är vegetarisk eller vegansk?

A: Nej, en mindre andel av utbudet i bufféerna är vegetariskt eller vegansk. Utbudet av kött och fisk är lika varierat som det alltid varit. Vegan Friendly betyder att vi försäkrar att det finns veganska och vegetariska rätter så att man inte är hänvisad till garnityr och sallader.

Hjälp oss att bli bättre!

2022 är det första året då åtta av våra hotell skall uppfylla våra drömmar om ett Vegan Friendly Nazar. De är lika entusiastiska som vi är! Om du är vegan, vegetarian eller bara längtar efter ett bättre utbud för plantbaserad kost, berätta gärna för oss om dina önskemål och förväntningar. 


Måndag - fredag: 09-17 | Extraöppet lördag 26/11: 09-16