Incekum, Turkiet

Pegasos Resort

Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 318 svar
Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 318 svar

6 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 15 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Skandinavisk
Pool:
Strand
0 m 
Centrum
3 km/25 km 

Populärt hotell vid en av Turkiets bästa sandstränder

Pegasos Resort delar sitt utomhusområde med grannhotellen Pegasos Royal och Pegasos Club. Det betyder att du betalar för ett hotell, men får tre hotells faciliteter! Barn till och med 15 år reser för nedsatt pris, och Nazars egna, skandinaviska aktivitetsguider står redo att ta emot barnen i vår egen Captain Nemo’s piratklubb och vår simskola Swim a’hoy – alltihop inkluderat i priset! 

Pegasos Resort ligger direkt vid en härlig, kilometerlång sandstrand som är finkorning och långgrund. På stranden finns en unik wipeout-bana med flera olika häftiga hinder.

Med Pegasos Resorts perfekta läge mitt emellan Pegasos Royal och Pegasos Club, har du nära till allt. Här får du en charmig och frodig trädgårdsmiljö, roliga aktiviteter dagen lång och ljuv semesterstämning vid amfiteatern på kvällen. Pegasos Resort är speciellt populärt bland par som vill njuta av varandras sällskap i lite lugnare omgivningar, medan de rymliga rummen och närheten till både vattenpark, wipeout-bana och strand tilltalar många barnfamiljer.

Pegasos Resort är ett av våra största dragplåster, och våra guider på hotellet gör allt de kan för att försäkra att du får en oförglömlig semester.

Pegasos Resort är ett hotell som lever upp till alla Nazars kärnvärden: Beläget direkt på stranden, massor med barnaktiviteter, stor vattenpark och naturligtvis All Inclusive. En sak är säker: det blir inte lätt att åka hem härifrån!

Paradis för sandslottsarkitekter

På Nazar har vi korat stranden vid Pegasos Resort som vår absoluta favoritstrand. Stranden är över 1 km lång och helt unik med sin vackra, finkorniga, gyllene sand. Barnen kan leka tryggt vid vattenbrynet för stranden är långgrund, och du kan hålla ett öga på barnen från de omkringliggande solsängarna. På stranden finns också en superhäftig wipeout-bana som kan nyttjas fritt av Nazars gäster! Denna hinderbana består av stora uppblåsbara hinder som flyter på vattnet precis vid hotellstranden, och har hämtat inspiration från tv-programmet med samma namn. Denna bana tar vattenaktiviteter till en helt annan nivå och här kan alla våghalsar utmana sig själva eller varandra i något som närmast kan liknas vid kamperna som utspelas på ”Gladiatorerna”.  

Så anta utmaningen och stänk, studsa, plaska och hoppa på denna unika anläggning som verkligen är något man inte ser på varje hotell! Banan är öppen dagligen kl 10.00-18.00, mellan 15 maj och 15 september. Observera att väderförhållanden som t.ex. vind och vågor kan göra att parken måste stängas ner under kortare eller längre perioder. 

Här kan du se filmer och bilder från den häftiga wipeout-banan.

Precis utanför hotellet ligger den lugna poolen, där du kan koppla av med en bra bok eller njuta av ett lugnt, svalkande dopp i lugn och ro. Om du hellre vill ha underhållning vid poolen, så kan du glädjas över att du kan besöka alla poolerna även på Pegasos Royal och Pegasos Club, där det arrangeras aktiviteter och spelas musik.

Mot grannhotellet Pegasos Royal ligger en äventyrlig vattenpark, Captain Nemo’s Castle. Här finns massor med vattenrutschbanor – både små för de minsta barnen, och lite större för de allra modigaste, och barnen får snabbt nya lekkamrater när de springer upp och ner i trapporna.

Handduk till pool och strand ingår i priset utan tillägg. Du kan byta din badhandduk varje dag vid wellnesscentret.

Vattenrutschbanor

Pegasos Royal

Kamikaze 1
16 m lång, pooldjup 1,20 m. 

Kamikaze 2
54 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo’s gröna vattenrutschbana
37 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo’s blåa vattenrutschbana
20 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo’s orangea vattenrutschbana
47 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo’s gula vattenrutschbana
8,5 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal öppen grön vattenrutschbana
35 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal öppen gul vattenrutschbana
6,5 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal vit vattenrutschbana
4 m lång, pooldjup 1,20 m.

Barnpool (svampen)
5 m lång, pooldjup 35 cm. För barn 3-8 år.

 

Pegasos Resort

Stor gul rutschbana
28,5 m lång, pooldjup 1,30 m.

Vit tunnel
11,5 m, pooldjup 1,30 m.

Öppen pool
6,3 m lång, pooldjup 1,30 m. 

Barnpool Mickey Mouse 1
5,77 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Barnpool Mickey Mouse 2
5,70 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Barnpool Mickey Mouse 3
5,77 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.


Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor. Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

Mot betalning

Vissa vattensportsaktiviteter.

Notan är betald hemifrån!

Dagens tre huvudmåltider intas i huvudrestaurangen på Pegasos Resort, som är full av specialiteter och populära älsklingsrätter.

Till frukosten kan du avnjuta nybakat bröd och olika pålägg och ostar, frukt och internationell frukost. Buffén bjuder också på ett urval av varma frukosträtter. Innan du hinner blinka står en läcker lunchbuffé framdukad, och du blir nästan stressad, när det lite senare är dags för kvällsmaten. Här kan du prova ett brett sortiment av turkiska specialiteter och internationella rätter, där många blir tillagade på plats och efter dina önskemål. Om du vill hålla den slanka linjen under semestern, kan du glädjas åt en särdeles välsorterad salladsbar, som garanterat kommer att få det att vattnas i munnen på dig och samtidigt påminna dig om att nyttigt även kan vara gott!

I huvudrestaurangen finns en egen avdelning där det serveras en viss nivå av specialkost, framförallt för gäster med glutenallergi, nötallergi och laktosintolerans. Läs mer om specialanpassad kost och allergiformulär längst ner på denna sida under fliken ”Att resa med allergi eller matintolerans”.

Du får inte missa att unna dig själv ett besök vid dessertbordet, som svämmar över med den ena frestande kakan efter den andra. Hotellets baklava, den turkiska honungskakan, ska absolut provsmakas! Under säsongen serveras sammetslen mjukglass under vissa perioder i glasskiosken - med två olika smaker! Som om detta inte vore nog finns dessutom laktosfria glasspinnar! Under perioder då det inte finns mjukglass finns det självklart vanlig glass.

Det är full rulle när dagens huvudmåltider serveras, och barnen kan frossa i alla sina älsklingsrätter, samtidigt som de snackar med alla sina nya vänner som de träffat vid poolen eller i barnklubben. Speciellt under högsäsongen kan det vara lite trängsel vid buffén, så det kan vara en god idé att variera er kvällsmatstid efter när det inte är ”rusningstrafik”.

Som gäst på Pegasos Resort har du tillgång till de tre temarestaurangerna som ligger på det stora område som hotellet delar med grannhotellen Pegasos Royal och Pegasos Club.

Du kan välja mellan följande kök: italienskt, turkiskt eller asiatiskt. Du kan i mån av plats besöka en av dessa restauranger per vecka kostnadsfritt. Vissa av temarestaurangerna ligger utomhus, och därför varierar dess öppettider beroende på väder och säsong.

Kom ihåg att boka bord hos Guest Relations på ditt eget hotell. All lokal dryck ingår, medan om du önskar vin på flaska eller importerad dryck, kostar det extra. Temarestaurangerna är väldigt populära, och det lönar sig att planera sina besök väl och boka bord i förväg.

Mot betalning

Dryck på flaska, importerade drycker, färskpressad juice, dryck på diskoteket och turkiskt kaffe. Besök på temarestaurangerna efter det inkluderade besöket.

Öppettider:

Öppettider:
Frukost Huvudrestaurang 07:00 - 10:00
Sen frukost Huvudrestaurang 10:00 - 10:30
Lunch Huvudrestaurang 12:30 - 14:30
Middag Huvudrestaurang 18:30 - 21:00
Barnbuffé Huvudrestaurang 18:30 - 21:00
Kaffe och kaka   16:30 - 17:00
À la carte   19:00 - 21:00
Midnattssnacks   23:30 - 00:00
Glass   11:00 - 21:00
Snacks   12:30 - 16:30
Beach Bar   10:00 - 18:00
Disco   23:00 - 03:00
Lobby Bar   10:00 - 01:00
Snack Bar   10:00 - 01:00
Promenade Bar   18:00 - 00:00

Vänligen observera att tider och utbud kan ändras beroende på antal gäster och säsong. Temarestaurangerna kan nyttjas i mån av plats.

Slappna av – vi står för underhållningen!

Nazars skandinaviska aktivitetsguider står redo att underhålla de minsta gästerna i våra olika barnklubbar.

Captain Nemo's piratklubb

Nazars Captain Nemo’s piratklubb håller till i mysiga, små trähyddor, där det finns gott om plats att rita och måla, spela spel eller förbereda utklädningen till veckans stora tillställning: Captain Nemo’s födelsedag, där piratkaptenen firas med födelsedagstårta och sång. Det är fritt fram att delta i piratklubben, som leds av Nazars skandinaviska aktivitetsguider.

Hela veckan lär våra skandinaviska aktivitetsguider barnen olika danser som visas upp i minidiscot som arrangeras fem kvällar i veckan. Barnklubben är öppen fem dagar i veckan från maj till oktober och vänder sig till alla barn i åldern 4-11 år. Ledarna talar svenska eller skandinaviska! 

Swim a'hoy simskola

Föreställ dig ditt barns stolthet när han eller hon är tillbaka i skolan och kan berätta att de lärt sig simma på semestern! En semester på Pegasos Resort bjuder in till massor av badande och det är därför viktigt att barnen känner sig trygga i vattnet. Alla våra instruktörer ha en officiell siminstruktörsutbildning.

Barnen är indelade i två åldersgrupper: 4-6 år och 7-11 år. Den yngsta gruppen fokuserar främst på lek och trygghet i vattnet, medan den äldre gruppen erbjuds riktig simundervisning. På Pegasos Royal och Pegasos Resort arrangeras simskolan 2-4 gånger i veckan under juni-augusti.

Nu när barnen är trygga i vattnet, finns här en hel värld av pooler att hoppa i – både babypooler, barnpooler och riktiga vuxenpooler. Höjdpunkten är den stora vattenparken, Captain Nemo’s Castle. Ju bättre barnen blir på att simma, desto häftigare vattenrutschbanor kan de våga sig på att testa!
OBS! Anmälan sker hos aktivitetsguiderna på destinationen, och det är ett begränsat antal barn per grupp.

Mot betalning

Piratkryssning.

Låt dig underhållas med roliga aktiviteter

Är du en tävlingsmänniska? Då kommer du kunna hitta massor med roliga aktiviteter på alla tre hotellen, som kommer att väcka din tävlingsinstinkt – alltifrån beachvolleyboll till roliga aktiviteter vid poolen. Välj själv din favorit bland tennis, bordtennis och minifotboll, eller vad sägs om att testa din precision i dart eller att hoppa i poolen och prova på fartfylld vattengymnastik?

Trådlöst internet i lobbyn är gratis, men trådlöst internet på rummet är mot betalning. Internethastigheten kan variera beroende på antal användare.

I det fina gymmet kan du skapa balans på kontot, om de många dagarna med härliga middagar gett dig dåligt samvete. Eller varför inte starta dagen med en löparrunda på stigen som förbinder de tre Pegasos-hotellen, och som löper mellan trädgårdarna och stranden?

Varje kväll bjuds det på underhållning med show och dans, efter dina barn dansat loss som små dansstjärnor i minidiscot. Folk stannar alltid kvar efter discot, så här råder en äkta semesterstämning med drinkar och mys ända in på de sena kvällstimmarna! Varje kväll har hela familjen möjlighet att ta del av underhållning under bar himmel i amfiteatern.

Vill du ta med dig några semesterminnen hem, kan du besöka hotellets butiker som säljer lädervaror, smycken och souvenirer som frestar både öga och plånbok.

Mot betalning

Vissa vattensportsaktiviteter, tennis, upplyst tennisbana, hyra av tennisutrustning, trådlöst internet på rummet såvida du inte bokat Comfort Class, där trådlöst internet på rummet är inkluderat.

Renoverade rum

Under vintern och våren 2013 genomgick Pegasos Resort en omfattande renovering och rummen är moderna och fräscha. Alla dubbelrum, dubbelrum connection, deluxerum och familjesviter fick nytt laminatgolv och målades i ljusa färger. Stilen är modern och tidlös med ljusa trämöbler och textilier i gyllene färger som ger rummet värme och liv. Stora speglar och ny belysning har öppnat upp rummet och skapar en hemtrevlig atmosfär.

Rummen har central luftkonditionering och deponeringsbox och är dessutom utrustade med minikyl, telefon, trådlöst internet (mot betalning) och tv. I minikylen ingår dagligen en flaska vatten. Önskar du få minikylen fylld, är det mot extra betalning. Alla rum har badrum med duschkabin och hårfön, samt balkong med bord och två stolar. Alla rum är inredda med laminatgolv, förutom Grand Svit och King Svit som har heltäckningsmatta. Observera att internethastigheten kan variera beroende på antal användare. Om du beställt Comfort Class är trådlöst internet på rummet inkluderat.

Side by side

Försäkra dig om att bo vid sidan av dina vänner i resesällskapet! Detta är en unik garanti – perfekt för den stora familjen eller kompisparen som reser tillsammans.

Boka två rum och var garanterad att bo max tre dörrar bort från varandra. Detta kostar 360 kr per rum per vecka och är möjligt på de flesta rumstyper. 

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrummen på ca 25 m² består av ett rum med en dubbelsäng eller två enkelsängar. Här finns plats för 2-3 personer, där den ena personen sover i en extrasäng. Rummet kräver minst två fullt betalande. Du har också möjlighet att boka detta rum som enkelrum mot ett tillägg. Det finns gott om garderobsutrymme och det finns dessutom ett litet bord och två stolar. Rummet vetter mot havet, men utsikten från balkongen varierar beroende på rummets placering.

Side by side: När du bor i detta rum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat dubbelrum eller ett Dubbelrum Connection.

Dubbelrum Connection, 4-6 personer

Dubbelrum Connection, 4-6 personer

Dubbelrum Connection på ca 50 m² är två vanliga dubbelrum – se mer information om dubbelrum ovan – med en dörr emellan. Här kan ni bo upp till sex vuxna med minst fyra fullt betalande. Två personer sover i extrasäng, och det är möjligt att få två barnpriser. Dubbelrum Connection vetter mot havet med varierande utsikt.

Side by side: När du bor i detta rum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett dubbelrum.

Deluxerum, 2-4 personer

Deluxerum, 2-4 personer

Här finns plats för fyra personer, max tre vuxna och minst två fullt betalande, och det finns möjlighet att få två barnpriser. Deluxerummen är på ca 30 m² och har samma fina inredning som dubbelrummen, men rummet är större och har en mysig soffavdelning. Barnen sover i extrasäng. Alla deluxerum har utsikt mot landsidan. Deluxerummet kan också bokas för tre vuxna, där den tredje personen sover i en extrasäng.

Side by side: När du bor i detta rum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat Deluxerum.

Familjesvit med havsutsikt, 2-4 personer

Familjesvit med havsutsikt, 2-4 personer

Familjesviterna är inredda i samma smakfulla stil som dubbelrummen, men här får du ett kombinerat uppehålls- och sovrum samt ett separat sovrum. Detta är det ideella och bekväma alternativet om familjen reser med två barn. Här kan ni bo upp till fyra personer med högst tre vuxna, och ni ska vara minst två fullt betalande. Upp till två barn kan få barnpris.

Pegasos Resort har flera olika typer av familjesviter, som varierar i inredning och utförande, men gemensamt för dem alla är storleken på upp emot 50 m², att de har en egen balkong samt minst ett badrum. Familjesviterna vetter mot havet, men utsikten kan variera. Familjesviterna högst upp är mysiga penthousesviter. Havsutsikten från sviten är begränsad, men från balkongen skådas en fantastisk havsutsikt när man står upp. När man sitter ner är utsikten begränsad på grund av det skyddande räcket. Det är inte möjligt att boka en speciell typ av familjsvit hemifrån.

Grand Svit med havsutsikt, 2-3 personer

Grand Svit med havsutsikt, 2-3 personer

Denna svit på Pegasos Resort på ca 64 m² är ett givet val för den som önskar extra lyx på semestern. Här får du en stor, härlig balkong med havsutsikt, ett stort uppehållsrum med matbord och en stilig soffgrupp samt ett separat sovrum med himmelsäng och en extrasäng och ett badrum med jacuzzi. Här kan ni bo upp till tre personer med minst två fullt betalande.

King Svit, 3-4 personer

King Svit, 3-4 personer

Är ni flera som reser tillsammans, och ni önskar riktigt gott om plats, så ska ni boka en King Svit. Denna svit är likadan som en Grand Svit, med enda skillnaden att här finns två sovrum istället för ett, och sviten breder ut sig på ca 130 m². Det ena sovrummet har dubbelsäng, medan det finns två enkelsängar i det andra sovrummet. Ni får dessutom två badrum, där det ena har jacuzzi. Ni ska vara minst tre fullt betalande i sviten och ett barn kan resa för barnpris.

Rum för en vuxen och två barn

Detta är ett dubbelrum (se beskrivning ovan) där en vuxen kan bo tillsammans med upp till två barn som betalar barnpris.

Mot betalning

Trådlöst internet på rummet, såvida du inte bokar Comfort Class.

Wellness - Njut av en skön hamam!

I wellnesscentret står ett team av serviceminded och välutbildad personal redo att skämma bort dig ordentligt på din semester. Prova en av de många massage- och skönhetsbehandlingarna, eller påbörja din semester med den turkiska specialiteten, hamam, där både kropp och själ blir rensade och förnyade.

Det turkiska hamam (som betyder ”bad”) är ett stort marmorbelagt rum, där en hög temperatur kombinerat med en massa ånga öppnar upp din huds porer, så att den är redo att ta emot solens strålar. I hamamet kan du mot betalning få en skummassage, där hela din kropp först skrubbas med en grov handske, så att alla döda hudceller rensas bort. Därefter masseras ett mjukt tvålskum varsamt in i din hud – och då kan du vara säker på att du får en härlig solbränna som kommer hålla långt efter att du åkt hem. Ett turkiskt bad är en upplevelse som du bara inte får missa!

Kontakta våra guider på hotellet, så kan de berätta mer om wellnesscentrets behandlingar. Hos dem kan du också boka det härliga hamam-paketet som gynnar både kropp och själ.

Mot betalning

Peeling, massage och andra behandlingar samt användning av wellnesscentrets faciliteter.

Fina rum för funktionshindrade

På Pegasos Resort finns ett antal sviter som ägnar sig väl åt funktionshindrade. Sviten består av 2 rum, där det ena rummet har en dubbelsäng och det andra har 2 enkelsängar. Rummen har laminatgolv. Här finns plats för 3 vuxna och ett barn. Alla rum har havsutsikt och är på ca 50 m². Badrummet är utrustat med dusch och duschpall. Det finns handtag vid vask och toalett, samt hårfön och väggtelefon. Alla rum har central luftkonditionering, tv, egen balkon, minikyl och värdeskåp. Mot betalning kan du också få trådlöst internet.

Observera: Från uppehållsrummet ut till altanen finns det i förbindelse med skjutdörren en kant på ett par centimeter, så om du har rullstol ska du vara uppmärksam på det.

När du reser som funktionshindrad – generell information

Det är svårt att hitta handikappsanpassade hotell i Turkiet, men som specialister på kvalitetsresor förfogar vi över ett antal hotell som vi anser lämpar sig för funktionshindrade.

Bäst förutsättningar för en lyckad semester som funktionshindrad kan vi erbjuda på Pegasos World (Side) och Pegasos Resort och Pegasos Royal (Incekum). Även om du sitter i rullstol kan du relativt obehindrat förflytta dig över hela hotellområdet på dessa hotell. Det finns dock inte lift ner i poolerna och det kan vara besvärligt att ta sig fram i sanden med rullstol då dessa saknar ramper. De rymliga restaurangerna ligger lättåtkomliga från hissar och rum.

Ett par goda råd

• Anpassning till funktionshindrade i hotellvärlden är ett relativt nytt begrepp i många turistländer, så också i Turkiet. Gör därför en lista över dina absoluta krav men också på dina önskemål så att vi på bästa sätt kan utforma ett passande arrangemang.

• Planera din resa i god tid och beskriv dina behov så detaljerat som möjligt. Kommunicera alltid skriftligt med oss när det gäller dina krav och önskemål.

• Dela gärna med dig av dina erfarenheter efter hemkomst. Det kan vara till stor nytta för framtida gäster med funktionshinder.

Uppgradera din semester med Comfort Class!

På detta hotell är det möjligt att köpa till Comfort Class-paketet, som ger din semester extra komfort. Med Comfort Class har du bland annat VIP check-in på hotellet, gratis trådlöst internet på rummet, sen utcheckning på avresedagen, reserverade solsängar på stranden, och mycket mera. Det finns bara ett begränsat antal Comfort Class-paket, så skynda dig att boka!

Observera att Comfort Class ska bokas senast en vecka innan avresa.

Allt detta får du med Comfort Class

  • Reserverade solsängar på stranden
  • À la carte-frukost tre gånger i veckan inklusive färskpressad juice
  • VIP-incheckning vid ankomst på hotellet
  • Gratis internet på rummet 
  • Möjlighet för ett extra besök på en av hotellets à la carte-restauranger
  • Sen utcheckning på avresedagen till kl 18.00
  • 20 % rabatt på alla behandlingar i hotellets wellnesscenter
  • Uppfylld minibar vid ankomst (2 Cola, 1 Cola Light, 1 Fanta, 1 Sprite, 2 mineralvatten, 1 l vatten)
  • Morgonrock och två par morgontofflor
  • Poolhanddukar på rummet vid ankomst

OBS: Eventuellt Comfort Class-paket måste bokas av alla resande som bor i samma rum (både vuxna och barn). Det kan förekomma variationer från hotell till hotell.

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Incekum/Alanya

Hotellet ligger i Incekum, utanför Alanya på Turkiets sydkust. I området runt hotellet kan det finnas ett mindre utbud av caféer och butiker, men vi rekommenderar att åka in till Alanya om du vill shoppa eller gå på sightseeing. Alanya är känt som en av Turkiets bästa och mest populära semesterorter.

Specialkost, såsom glutenfri eller laktosfri mat, kan vara svårt att finna i vissa länder, då det inte är lika vanligt med allergier utomlands som hemma i Norden. Du kan alltså inte räkna med att det finns på det resmål du har valt. På de hotell vi samarbetar med och på de restauranger och butiker som finns på resmålen kan det vara svårt för personalen att förstå hur viktigt det är att en person som är allergisk inte får få i sig det födoämne som han/hon är allergisk mot. Vi som researrangör har ytterst liten påverkan på tillagningsmetoder och utbud av specialmat på de hotell vi samarbetar med på våra destinationer. Hotellen har gäster från alla världens länder och därför kan det vara svårt eller omöjligt för hotellet, att kunna möta allas önskemål. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du har frågor.

På våra Pegasos-hotell; Pegasos Royal, Pegasos Resort och Pegasos World, där de flesta av våra gäster väljer att resa, kan de servera en viss nivå av specialkost. Det handlar då framförallt om specialkost för gäster med glutenallergi, nötallergi och laktosintolerans. Der serveras också laktosfria glasspinnar. Vi har tillsammans med dessa hotell ett kontinuerligt utvecklat arbete för att kunna erbjuda specialkost, men vi vill samtidigt poängtera att All Inclusive-utbudet inte är lika omfattande som för icke-allergiker.

Om du reser till ett av de ovannämnda hotellen, du har möjlighet att informera hotellet direkt om dina möjliga allergier eller matintolerans med ett enkelt web-formulär som vi har utvecklat tillsammans med hotellen. Detta kan du lätt fylla i innan din resa och sända direkt till hotellet. Om du skulle ha specifika frågor om din matallergi innan du reserverar din resa, är du också välkommen att fylla formuläret och skicka till hotellet, innan du bundit dig till en bokning. Informera även hotellet eller Nazar-guiderna på hotellet vid ankomst om allergin, så kan de ordna en träff med restaurangpersonalen som i sin tur kan gå igenom matutbudet tillsammans med dig. Om du önskar fylla i allergiformuläret och kontakta Pegasos World, Pegasos Resort eller Pegasos Royal med frågor kring allergi eller matintolerans, klicka här.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.