Incekum, Turkiet

Pegasos Resort

Gästbetyg
4.4 av 5
Baserat på 510 svar
Gästbetyg
4.4 av 5
Baserat på 510 svar

6 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 15 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Skandinavisk
Strand
0 m 
Centrum
3 km/25 km 

Populärt hotell vid en av Turkiets bästa sandstränder

På Pegasos Resort finns allt som Nazar anser behövs för en riktigt lyckad semester: läge direkt på stranden, massor av barnaktiviteter, stor vattenpark och naturligtvis All Inclusive. En sak är säker: det blir inte lätt att åka hem härifrån! Våra guider på hotellet gör allt de kan för att säkerställa att du får en oförglömlig semester.

Familjehotellet ligger i Incekum och delar sitt utomhusområde med grannhotellen Pegasos Royal och Pegasos Club, vilket betyder att du betalar för ett hotell, men får tre hotells faciliteter!

Nazars egna barnklubbar är inställda under 2021, men tillbaka med full styrka 2022. Under säsongen 2021 kan man ta del av hotellets egen, internationella barnklubb. Följande gäller för säsongen 2022: Nazars egna, passionerade, skandinaviska aktivitetsguider står redo att ta emot barnen i vår egen Captain Nemo’s piratklubb, ungdomsklubben Chill Out Club och vår simskola Swim a´hoy och dessutom Mini Chefs, där vi bakar och äter kakor – alltihop inkluderat i priset! Dessutom reser barn till och med 15 år för nedsatt pris.

Pegasos Resort ligger direkt vid en härlig, kilometerlång sandstrand som är finkorning, långgrund och otroligt barnvänlig. Utanför stranden finns en unik wipeout-bana med häftiga och utmanande hinder som flyter på vattnet.

Här får du ett brett All Inclusive-utbud, en charmig och frodig trädgårdsmiljö, roliga aktiviteter dagen lång och ljuv semesterstämning vid amfiteatern på kvällen. Pegasos Resort är delvis populärt bland par som vill njuta av varandras sällskap i lite lugnare omgivningar, men de rymliga rummen och närheten till vattenpark, wipeout-bana och barnvänlig strand tilltalar även många barnfamiljer.

Pegasos Resort ingår i vår Nazar Collection, där ni hittar våra mest familjevänliga hotell med bland annat vår skandinaviska Captain Nemo’s piratklubb (Nazars nordiska barnklubbar tillbaka säsong 2022).

Utmana dig själv i den roliga wipeout-banan

Som gäst på Pegasos Resort kan du se fram emot många solrika upplevelser. Du kan använda alla pooler även på Pegasos Royal och Pegasos Club, så det kommer inte bli svårt att hitta en pool som passar just dina behov.

Precis utanför hotellet ligger den lugna poolen, där du kan koppla av med en bra bok eller njuta av ett skönt, svalkande dopp i lugn och ro. Om du hellre vill ha underhållning vid poolen kan du besöka poolerna på Pegasos Royal och Pegasos Club, där det arrangeras aktiviteter och spelas musik.

Mot Pegasos Royal ligger den äventyrliga och barnvänliga vattenparken, Captain Nemo’s Castle. Här finns massor av roliga vattenrutschbanor – både små för de minsta barnen och lite större för de allra modigaste.

Hos Nazar har vi korat stranden vid Pegasos Resort till vår absoluta favoritstrand. Stranden är över en kilometer lång och helt unik med sin vackra, finkorniga och gyllene sand. Tack vare att den är så fantastiskt barnvänlig och långgrund kan barnen leka tryggt vid vattenbrynet.

Vid hotellstranden finner du något så ovanligt som en actionspäckad wipeout-bana – en hinderbana bestående av stora uppblåsbara hinder som flyter på vattnet. Den har hämtat inspiration från tv-programmet med samma namn, och kan användas helt fritt av alla Nazars gäster! Wipeout-banan tar vattenaktiviteter till en helt ny nivå, och här kan hela familjen anta utmaningen och stänka, studsa, plaska och hoppa tillsammans. Banan är öppen under högsäsong, med undantag för dåliga väderförhållanden.

Här kan du se filmer och bilder från den häftiga wipeout-banan.

Handduk till pool och strand ingår i priset utan tillägg. Du kan byta din badhandduk varje dag vid spaavdelningen.

 

Mot betalning

Vissa vattensportsaktiviteter.

Familjevänlig All Inclusive

När du semestrar på Pegasos Resort kan du slappna av på riktigt, för tack vare att det är All Inclusive är notan redan betald hemifrån! Dagens tre huvudmåltider intas i hotellets huvudrestaurang, som är full av läckerheter. Här är det ofta full rulle och livlig stämning. Du kan välja att äta inomhus eller utomhus på den stora och lite lugnare terrassen med vacker utsikt.

Bufféerna innehåller ett brett sortiment av turkiska specialiteter och internationella rätter, där många blir tillagade på plats efter dina önskemål. Barnen har naturligtvis en alldeles egen buffé, där de kan välja mellan många barnvänliga favoriter. Du får inte missa att unna dig själv ett besök vid dessertbordet, som svämmar över med frestande kakor. Här finns även en särskild avdelning där det serveras en viss nivå av specialkost – läs mer om detta under fliken ”Att resa med allergi eller matintolerans”.

Under det mesta av säsongen serveras mjukglass i glasskiosken – med två olika smaker! Man har naturligtvis också tänkt på laktosintoleranta, som kan få laktosfria glasspinnar. Under perioder då det inte finns mjukglass finns det självklart vanlig glass.

Som gäst på Pegasos Resort har du tillgång till de tre temarestaurangerna som ligger på det stora område som delas med grannhotellen. Du kan välja mellan följande kök: italienskt, turkiskt eller asiatiskt. Du kan i mån av plats besöka en av dessa restauranger per vecka kostnadsfritt, och vi rekommenderar att du bokar bord i förväg. Vissa av temarestaurangerna ligger utomhus, och därför beror öppettiderna på väder och säsong.

 

Mot betalning

Dryck på flaska, importerade drycker, färskpressad juice, dryck på diskoteket och turkiskt kaffe. Besök på temarestaurang utöver det inkluderade besöket.

Våra passionerade guider tar hand om barnen

Nazars egna barnklubbar är inställda under 2021, men tillbaka med full styrka 2022. Under säsongen 2021 kan man ta del av hotellets egen, internationella barnklubb, där ledarna talar engelska. 

Hotellets egen internationella miniklubb anordnas sex dagar i veckan och det finns program för barn i olika åldrar: minigrupp 4-6 år, maxigrupp 7-11 år och tonårsgrupp 12-16 år. Miniklubben har öppet för- och eftermiddag och där hittar man på roliga aktiviteter som riktar in sig på de olika åldersgrupperna, till exempel sport, lekar, pyssel och utmaningar. Kvällens stora begivenhet är självklart minidiscot som börjar kl. 20.30, där barn i alla åldrar dansar till de bästa semesterhitsen!

Följande gäller för säsongen 2022:

Nazars duktiga, skandinaviska aktivitetsguider står redo att underhålla de minsta gästerna i vår barnklubb, ungdomsklubb och simskola.

Captain Nemo's piratklubb

Nazars Captain Nemo's piratklubb håller till i mysiga små trähyddor, där det finns gott om plats att rita och måla, spela spel eller förbereda utklädnaden till veckans stora tillställning: Captain Nemo’s födelsedag, där piratkaptenen firas med födelsedagstårta och sång. Alla Nazar-barn kan fritt delta i piratklubben, som leds av våra egna, passionerade aktivitetsguider, som talar något av de skandinaviska språken.

Hela veckan lär barnen sig olika danser som visas upp i minidiscot, som arrangeras fem kvällar i veckan. Captain Nemo's piratklubb är öppen fem dagar i veckan från maj till oktober och vänder sig till alla barn i åldern 4-11 år.

Chill Out Club

De stora barnen har också möjlighet att hänga med andra nordiska ungdomar och få nya, jämngamla vänner i Nazars Chill Out Club. Här kan de sporta, lyssna på musik eller bara njuta av solen i varandras sällskap. Ungdomsklubben är för åldrarna 12-16 år och är öppen 2-3 gånger i veckan från maj till oktober.

Swim a'hoy simskola

En semester på Pegasos Resort bjuder in till massor av bad och vattenrutschbanor, och det är därför viktigt att barnen känner sig trygga i vattnet. I Nazars skandinaviska simskola Swim a’hoy lär barnen sig att simma med hjälp av våra instruktörer, som alla har en officiell siminstruktörsutbildning. Bara föreställ dig barnens stolthet när de berättar för vännerna att de lärt sig simma på semestern!

Simskolan äger rum 2-4 gånger i veckan juni-oktober, och är helt kostnadsfri! Barnen är indelade i två åldersgrupper: 4-7 år och 8-12 år. Den yngsta gruppen fokuserar främst på trygghet och lek i vattnet, medan den äldre gruppen erbjuds riktig simundervisning. Anmälan sker hos aktivitetsguiderna på destinationen, och det är ett begränsat antal barn per grupp.

Mini Chefs - Nyhet!

Klara, färdiga, baka! Ett av våra populära initiativ i barnklubben är Mini Chefs! Här får barnen baka och dekorera kakor med kunnig hjälp av våra skickliga aktivitetsguider. När kakorna är färdigbakade, ska de naturligtvis avnjutas på en liten picknick tillsammans med Captain Nemo och hans pirater.

Låt dig underhållas med roliga aktiviteter

På Pegasos Resort och de andra två hotellen hittar du massor av roliga aktiviteter som kommer väcka din tävlingsinstinkt – allt från beachvolleyboll till skojiga aktiviteter vid poolen. Välj bland tennis, bordtennis och minifotboll, testa din precision i dart eller prova på fartfylld vattengymnastik i poolen.

I det fina gymmet kan du passa på att träna, eller så kan du starta dagen med en löparrunda på stigen som förbinder de tre Pegasos-hotellen, och som sträcker sig mellan trädgårdarna och stranden.

Varje kväll bjuds det på underhållning med show och dans för hela familjen, efter att barnen dansat loss som små dansstjärnor i minidiscot. Många gäster väljer att stanna kvar efter discot, så här råder en trevlig semesterstämning med drinkar och mys ända in på de sena kvällstimmarna!

Vill du ta med dig några semesterminnen hem, kan du besöka hotellets butiker som säljer lädervaror, smycken och souvenirer som frestar både öga och plånbok.

Wifi i lobbyn är gratis, men på rummen är det mot betalning.

 

Mot betalning

Vissa vattensportsaktiviteter, tennisbana, hyra av tennisutrustning, wifi på rummet såvida du inte bokat Comfort Class.

Ljusa rum med tidlös stil

Rummen på Pegasos Resort är fräscha och trevliga, med laminatgolv eller heltäckningsmatta och väggar i ljusa färger. Stilen är modern och tidlös med ljusa trämöbler och textilier i gyllene färger, som ger rummet värme och liv. Stora speglar och fin belysning öppnar upp rummet och skapar en hemtrevlig atmosfär.

Rummen har central luftkonditionering som är igång beroende på temperatur och säsong, safety box, minikylskåp (som fylls mot betalning), telefon, tv och wifi (mot betalning). Alla rum har badrum med duschkabin och hårfön, samt balkong med bord och två stolar. Om du bokar Comfort Class är wifi på rummet inkluderat.

På de rum som vetter mot landsidan kan det förekomma en del oljud från den stora huvudvägen som går utanför hotellet. På rummen som vetter mot havet kan det förekomma lite oljud från kvällsaktiviteterna på hotellet.

Side by side

Försäkra dig om att bo vid sidan av dina vänner i resesällskapet! Detta är en unik garanti – perfekt för den stora familjen eller kompisparen som reser tillsammans. Boka två rum och var garanterad att bo max tre dörrar bort från varandra. Detta kostar 360 kr per rum per vecka och är möjligt på de flesta rumstyper.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrummen på ca 25 m² består av ett rum med två riktiga sängplatser, och om ni är fler än två sover den tredje personen i en bäddsoffa som mäter 185x80 cm. Det finns gott om garderobsutrymme och ett litet bord med två stolar. Rummet vetter mot havet, men utsikten från balkongen beror på rummets placering. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max tre vuxna och det kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Side by side: när du bor i detta rum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat dubbelrum eller ett Dubbelrum Connection.

Dubbelrum Connection, 4-6 personer

Dubbelrum Connection, 4-6 personer

Dubbelrum Connection på ca 50 m² är två vanliga dubbelrum med en dörr emellan – se mer information om dubbelrum ovan. Här finns fyra riktiga sängplatser, och vid fler än fyra gäster används de två bäddsoffor som mäter 185x80 cm. Dubbelrum Connection vetter mot havet med varierande utsikt. Rummet kräver minst fyra fullt betalande, här kan bo max sex vuxna och det är möjligt att få två barnpris.

Side by side: när du bor i detta rum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett dubbelrum.

Deluxerum, 2-4 personer

Deluxerum, 2-4 personer

Deluxerummen är på ca 30 m² och har samma fina inredning som dubbelrummen, men är större och har en mysig soffgrupp. Här finns två riktiga sängplatser och upp till två bäddsoffor, som mäter 190x120 cm och 185x80 cm. Alla deluxerum har utsikt mot landsidan. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max tre vuxna samt ett barn, och det är möjligt att få två barnpris.

Side by side: när du bor i detta rum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat deluxerum.

Familjesvit med havsutsikt, 2-4 personer

Familjesvit med havsutsikt, 2-4 personer

Familjesviterna är ca 50 m² och har ett kombinerat uppehålls- och sovrum med två bäddsoffor (200x90 cm och 185x80 cm) samt ett separat sovrum med två riktiga sängplatser. Detta är det ideala och mest bekväma alternativet för familjer som reser med två barn.

Pegasos Resort har flera olika typer av familjesviter som alla har balkong eller terrass och minst ett badrum, men som varierar i inredning och utförande. Familjesviterna vetter mot havet, men utsikten kan variera. Sviterna högst upp är mysiga penthouse-sviter. Havsutsikten från sviterna är begränsad, men från balkongen skådas en fantastisk havsutsikt när du står upp, och kan se över det skyddande och höga räcket. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max tre vuxna och ett barn, och det är möjligt att få två barnpris. Det är inte möjligt att välja vilken typ av familjesvit du ska få hemifrån.

Grand svit med havsutsikt, 2-3 personer

Grand svit med havsutsikt, 2-3 personer

Denna svit på Pegasos Resort på ca 64 m² är ett givet val för dig som önskar extra utrymme och komfort på semestern. Här får du en stor, härlig balkong med havsutsikt, ett stort uppehållsrum med matbord och en stilig soffgrupp. Dessutom får ni ett separat sovrum med himmelsäng, en bäddsoffa på 185x90 cm och ett badrum med jacuzzi. Här kan ni bo upp till tre personer med minst två fullt betalande.

King svit, 3-4 personer

King svit, 3-4 personer

Önskar ni riktigt gott om plats, så ska ni boka en King svit. Denna svit är likadan som en Grand Svit, men här finns två sovrum istället för ett, och sviten breder ut sig på ca 130 m². Sovrummen har två riktiga sängplatser vardera. Ni får dessutom två badrum, varav det ena har jacuzzi. Rummet kräver minst tre fullt betalande, här kan bo max fyra vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Rum för en vuxen och två barn

Detta är ett dubbelrum (se beskrivning ovan) där en vuxen kan bo tillsammans med upp till två barn som betalar barnpris.

Mot betalning

Wifi på rummet, såvida du inte bokar Comfort Class.

Prova turkisk hamam

I Pegasos Resorts spa står ett team med välutbildad personal redo att skämma bort dig ordentligt på din semester. Prova en av de många massage- och skönhetsbehandlingarna, eller inled din semester med den turkiska specialiteten hamam, där både kropp och själ blir renade.

Turkisk hamam (som betyder ”bad”) är ett stort rum helt i marmor, där en hög temperatur kombinerat med en massa ånga öppnar upp din huds porer. Här kan du mot betalning få hela din kropp skrubbad, så att alla döda hudceller rensas bort. Därefter masseras ett mjukt skum varsamt in i din hud , och efter detta kan du vara säker på att få en härlig solbränna som håller långt efter att du åkt hem. Ett turkiskt bad är en upplevelse som du bara inte får missa!

Kontakta våra guider på hotellet, så kan de berätta mer om spaets behandlingar. Hos dem kan du också boka det härliga hamam-paketet, som gynnar både kropp och själ.

 

Mot betalning

Alla behandlingar samt användning av spaavdelningens faciliteter.

Fina rum för funktionshindrade

På Pegasos Resort finns ett antal sviter som lämpar sig väl åt funktionshindrade. Sviten består av två rum med två riktiga sängplatser vardera, och har laminatgolv. Här finns plats för upp till tre vuxna och ett barn. Alla rum har havsutsikt och är på ca 50 m².

Badrummet är utrustat med dusch och duschpall. Det finns handtag vid vask och toalett, samt hårfön och väggtelefon. Alla rum har central luftkonditionering, tv, egen balkong, minikylskåp, wifi mot betalning och safety box.

Vänligen observera att det från uppehållsrummet ut till altanen finns en kant på ett par centimeter i anslutning till skjutdörren, som rullstolsbundna bör vara uppmärksamma på.

När du reser som funktionshindrad – generell information

Det är svårt att hitta handikappsanpassade hotell i Turkiet, men som specialister på kvalitetsresor förfogar vi över ett antal hotell som vi anser lämpar sig för funktionshindrade.

Bäst förutsättningar för en lyckad semester som funktionshindrad kan vi erbjuda på Pegasos World (Side) och Pegasos Resort och Pegasos Royal (Incekum). Även om du sitter i rullstol kan du relativt obehindrat förflytta dig över hela hotellområdet på dessa hotell. Det finns dock inte lift ner i poolerna och det kan vara besvärligt att ta sig fram i sanden med rullstol då dessa saknar ramper. De rymliga restaurangerna ligger lättåtkomliga från hissar och rum.

Ett par goda råd

• Anpassning till funktionshindrade i hotellvärlden är ett relativt nytt begrepp i många turistländer, så också i Turkiet. Gör därför en lista över dina absoluta krav men också på dina önskemål så att vi på bästa sätt kan utforma ett passande arrangemang.

• Planera din resa i god tid och beskriv dina behov så detaljerat som möjligt. Kommunicera alltid skriftligt med oss när det gäller dina krav och önskemål.

• Dela gärna med dig av dina erfarenheter efter hemkomst. Det kan vara till stor nytta för framtida gäster med funktionshinder.

Uppgradera din semester med Comfort Class!

På detta hotell är det möjligt att köpa till Comfort Class-paketet, som ger din semester extra komfort. Med Comfort Class har du bland annat VIP check-in på hotellet, gratis trådlöst internet på rummet, sen utcheckning på avresedagen, reserverade solsängar på stranden, och mycket mera. Det finns bara ett begränsat antal Comfort Class-paket, så skynda dig att boka!

Observera att Comfort Class ska bokas senast en vecka innan avresa.

Allt detta får du med Comfort Class

  • Reserverade solsängar på stranden
  • À la carte-frukost tre gånger i veckan inklusive färskpressad juice
  • VIP-incheckning vid ankomst på hotellet
  • Gratis internet på rummet 
  • Möjlighet för ett extra besök på en av hotellets à la carte-restauranger
  • Sen utcheckning på avresedagen till kl 18.00
  • 20 % rabatt på alla behandlingar i hotellets wellnesscenter
  • Uppfylld minibar vid ankomst (2 Cola, 1 Cola Light, 1 Fanta, 1 Sprite, 2 mineralvatten, 1 l vatten)
  • Två morgonrockar och två par morgontofflor
  • Poolhanddukar på rummet vid ankomst

OBS: Eventuellt Comfort Class-paket måste bokas av alla resande som bor i samma rum (både vuxna och barn). Det kan förekomma variationer från hotell till hotell.

 

 

 

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Incekum/Alanya

Hotellet ligger i Incekum, utanför Alanya på Turkiets sydkust. I området runt hotellet kan det finnas ett mindre utbud av caféer och butiker, men vi rekommenderar att åka in till Alanya om du vill shoppa eller gå på sightseeing. Alanya är känt som en av Turkiets bästa och mest populära semesterorter.

Specialkost, såsom glutenfri eller laktosfri mat, kan vara svårt att finna i vissa länder, då det inte är lika vanligt med allergier utomlands som hemma i Norden. Du kan alltså inte räkna med att det finns på det resmål du har valt. På de hotell vi samarbetar med och på de restauranger och butiker som finns på resmålen kan det vara svårt för personalen att förstå hur viktigt det är att en person som är allergisk inte får få i sig det födoämne som han/hon är allergisk mot. Vi som researrangör har ytterst liten påverkan på tillagningsmetoder och utbud av specialmat på de hotell vi samarbetar med på våra destinationer. Hotellen har gäster från alla världens länder och därför kan det vara svårt eller omöjligt för hotellet, att kunna möta allas önskemål. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du har frågor.

På våra Pegasos-hotell; Pegasos Royal, Pegasos Resort och Pegasos World, där de flesta av våra gäster väljer att resa, kan de servera en viss nivå av specialkost. Det handlar då framförallt om specialkost för gäster med glutenallergi, nötallergi och laktosintolerans. Der serveras också laktosfria glasspinnar. Vi har tillsammans med dessa hotell ett kontinuerligt utvecklat arbete för att kunna erbjuda specialkost, men vi vill samtidigt poängtera att All Inclusive-utbudet inte är lika omfattande som för icke-allergiker.

Om du reser till ett av de ovannämnda hotellen, du har möjlighet att informera hotellet direkt om dina möjliga allergier eller matintolerans med ett enkelt web-formulär som vi har utvecklat tillsammans med hotellen. Detta kan du lätt fylla i innan din resa och sända direkt till hotellet. Om du skulle ha specifika frågor om din matallergi innan du reserverar din resa, är du också välkommen att fylla formuläret och skicka till hotellet, innan du bundit dig till en bokning. Informera även hotellet eller Nazar-guiderna på hotellet vid ankomst om allergin, så kan de ordna en träff med restaurangpersonalen som i sin tur kan gå igenom matutbudet tillsammans med dig. Om du önskar fylla i allergiformuläret och kontakta Pegasos World, Pegasos Resort eller Pegasos Royal med frågor kring allergi eller matintolerans, klicka här.

Hållbarhet och gröna initiativ

Vi på Nazar har frågat de hotell vi samarbetar med vad de gör för att ta hand vår miljö och hur de arbetar med hållbarhet. Vi ställde också frågan om vilka gröna initiativ de har planerade i framtiden samt vilka projekt som är igång just nu.

Gemensamt för alla hotell är att de gör betydligt mer än vad man hade kunnat tro, samtidigt som det finns stora idéer om hur de kan starta ännu fler initiativ i framtiden.

På Pegasos Resort gör de bland annat följande initiativ:

• De har slutat servera vatten i plastflaskor i huvudrestaurangen, och serverar istället filterat vatten i glas

• De har anställt ett grönt team på hotellet, som organiserar olika evenemang med och för gästerna – det kan vara att plantera nya träd, städa upp i naturen eller på stranden

• Stranden är tilldelad miljöutmärkelsen Blue Flag, som intygar att det är bra vatten att bada i, att stranden är välutrustad och att det finns fokus på aktiviteter som handlar om miljöinformation.

• På hotellets strand växer sandliljor, en hotad art. För att skydda blomman har man satt upp informationstavlor runt om på området där man uppmanar gästerna att respektera och skydda dem

• Förra året planterades det 3 000 träd i hotellets namn i sammarbete med organisationen TEMA. Träden planterades i Denizli-regionen i Turkiet

• Hotellet stöder flera projekt för socialt ansvar, de ger bl.a. bistånd till skolor i närområdet, och det görs donationer till flera organisationer som stödjer utvecklingshämmade barn och skydd av barn

Nazars egna barnklubbar är inställda under 2021, men tillbaka med full styrka 2022. Under säsongen 2021 kan man ta del av hotellets egen, internationella barnklubb.

I huvudrestaurangen är det ofta mycket aktivitet – och särskilt under högsäsong kan det vara lite trängsel vid buffén. Det kan då vara en god idé att anpassa era mattider efter när det inte är ”rusningstrafik”.

Mjukglass serveras endast under vissa delar av säsongen.

Internethastigheten kan variera beroende på antal användare.

Wipeout-banan är öppen dagligen mellan 10-18, från slutet av maj till slutet av september. Var uppmärksam på att banan kan stängas i kortare eller längre perioder på grund av blåst eller stora vågor. Även säsongen för wipeout-banan kan påverkas av detta. Av säkerhetsskäl finns det minimigränser på ålder- och längd för att få använda wipeout-banan. Minimilängd är 110 cm och barn mellan 6-10 år får använda banan tillsammans med en vuxen.

Följande information om Nazars egna barnklubbar gäller säsong 2022:
Nazars piratklubb är öppen fem dagar i veckan från maj till oktober och vänder sig till alla barn i åldern 4-11 år. Chill Out Club är för åldrarna 12-16 år och är öppen 2-3 gånger i veckan från maj till oktober. Vänligen notera att den populära piratkryssningen är en utflykt som kan fås mot betalning – och är alltså ingen barnklubbsaktivitet.

Swim a’hoy äger rum 2-4 gånger i veckan juni-oktober. Barnen är indelade i två åldersgrupper: 4-7 år och 8-12 år. Instruktörerna har officiell siminstruktörsutbildning, och simskolan är kostnadsfri. Anmälan sker hos aktivitetsguiderna på destinationen, och det är ett begränsat antal barn per grupp.

Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor:

Pegasos Royal

Kamikaze 1

16 m lång, pooldjup 1,20 m.

Kamikaze 2

54 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo’s gröna vattenrutschbana

37 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo's blåa vattenrutschbana

20 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo's orangea vattenrutschbana

47 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo's gula vattenrutschbana

8,5 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal öppen grön vattenrutschbana

35 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal öppen gul vattenrutschbana

6,5 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal vit vattenrutschbana

4 m lång, pooldjup 1,20 m.

Barnpool (svampen)

5 m lång, pooldjup 35 cm. För barn 3-8 år.

Pegasos Resort

Stor gul rutschbana

28,5 m lång, pooldjup 1,30 m.

Vit tunnel

11,5 m, pooldjup 1,30 m.

Öppen pool

6,3 m lång, pooldjup 1,30 m.

Barnpool Mickey Mouse 1

5,77 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Barnpool Mickey Mouse 2

5,70 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Barnpool Mickey Mouse 3

5,77 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter (begränsad eller ingen tillgång till inomhuspool, gym, diskotek/nattklubbar på hotellen samt begränsade kvällsprogram)

Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck. Separata barnbufféer arrangeras inte.

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections