Incekum, Turkiet

Pegasos Royal

Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 437 svar
Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 437 svar

8 personer i samma rum
Barnpris upp till 16 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Skandinavisk
Pool:
Strand
0 m 
Centrum
3 km/25 km 

Populärt familjehotell med äventyrlig wipeout-bana

Pegasos Royal är ett av Nazars absolut bästa familjehotell – och det säger inte så lite! Barn upp till 16 reser för nedsatt pris, och Nazars egna skandinaviska aktivitetsguider står redo att ta emot barnen i vår egen Captain Nemo’s piratklubb och vår simskola Swim a´hoj – alltihop inkluderat i priset!

Namnet Incekum betyder ”finkornig sandstrand” på turkiska, och det är just precis vad du får på Pegasos Royal, som ligger direkt på en 1 km lång, gyllene, långgrund och väldigt barnvänlig strand, där det finns gott om plats att lapa sol, leka i vattenbrynet och bygga fantastiska sandslott. På denna underbara strand finns även en toppmodern wipeout-bana i havet med flera häftiga hinder – och denna kan nyttjas kostnadsfritt för alla Nazars gäster. Pegasos Royal är ett av våra mest populära familjehotell, och då det är ett av våra hotell som har flest familjerum, finns här massor av plats även för din familj.

Hotellet ligger i Incekum, ca 25 km utanför Alanya och delar sitt utomhusområde med grannhotellen Pegasos Resort och Pegasos Club. Det betyder att du betalar för ett hotell, men får tre hotells faciliteter.

Pegasos Royal är ett av våra största dragplåster, och våra guider på hotellet gör allt de kan för att försäkra att du får en oförglömlig semester.

Finkorning sandstrand och häftig wipeout-bana

Som gäst på Pegasos Royal kan du se fram emot många solrika upplevelser. Du kan använda alla pooler på både Pegasos Royal, Pegasos Resort och Pegasos Club, så det kommer inte bli svårt att hitta en pool som passar just dina behov.

Stranden som löper längs det enorma hotellområdet är i en klass för sig själv och en av Turkiets finaste stränder. Sanden är finkorning och gyllene och stranden är väldigt långgrund. På denna härliga strand finner du något så ovanligt som en actionspäckad wipeout-bana som kan nyttjas fritt av Nazars gäster. Denna hinderbana består av stora uppblåsbara hinder som flyter på vattnet precis vid hotellstranden, och har hämtat inspiration från tv-programmet med samma namn. Denna bana tar vattenaktiviteter till en helt annan nivå och här kan alla våghalsar utmana sig själva eller varandra i något som närmast kan liknas vid kamperna som utspelas på ”Gladiatorerna”.  

Så anta utmaningen och stänk, studsa, plaska och hoppa på denna unika anläggning som verkligen är något man inte ser på varje hotell! Banan är öppen dagligen kl 10.00-18.00, mellan 15 maj och 15 september. Observera att väderförhållanden som t.ex. vind och vågor kan göra att parken måste stängas ner under kortare eller längre perioder. 

Här kan du se filmer och bilder från den häftiga wipeout-banan.

Den stora poolen framför hotellet är centrum för dagens evenemang. Här finns en fin, liten anläggning med träbroar som går över vattnet, och höga, skuggande träd i bakgrunden. Under dagstimmarna råder här en härlig, livfull stämning, medan barnen simmar ikapp eller flyter runt på sina uppblåsbara baddjur. Föredrar du att slappna av i lugn och ro, så kan du ta din tillflykt till lugna poolen som ligger vid Pegasos Resort. Eller varför inte gå på upptäcktsfärd, och prova på en ny pool varje dag!

Pegasos Royals vattenpark Captain Nemo’s Castle är byggd som ett fint piratslott, där den ena fartfyllda vattenrutschbanan efter den andra snurrar sig ner mot poolen. Här finns höga och vågade vattenrutschbanor för de modiga, och mindre vattenrutschbanor samt ett separat småbarnsområde för de minsta. Om du vill hålla dina barn sällskap medan de utforskar vattenparken, finns det solsängar runtom poolen, så att du kan se hur barnen blir modigare och modigare och kanske till sist provar på de vildaste vattenrutschbanorna. 

Kom ihåg att du har handduk till pool och strand utan tillägg. Du kan byta din badhandduk varje dag vid wellnesscentret.

Vattenrutschbanor

Pegasos Royal

Kamikaze 1
16 m lång, pooldjup 1,20 m. 

Kamikaze 2
54 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo’s gröna vattenrutschbana
37 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo’s blåa vattenrutschbana
20 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo’s orangea vattenrutschbana
47 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo’s gula vattenrutschbana
8,5 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal öppen grön vattenrutschbana
35 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal öppen gul vattenrutschbana
6,5 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal vit vattenrutschbana
4 m lång, pooldjup 1,20 m.

Barnpool (svampen)
5 m lång, pooldjup 35 cm. För barn 3-8 år.

 

Pegasos Resort

Stor gul rutschbana
28,5 m lång, pooldjup 1,30 m.

Vit tunnel
11,5 m, pooldjup 1,30 m.

Öppen pool
6,3 m lång, pooldjup 1,30 m. 

Barnpool Mickey Mouse 1
5,77 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Barnpool Mickey Mouse 2
5,70 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Barnpool Mickey Mouse 3
5,77 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.


Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor. Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

Mot betalning

Vissa vattensportsaktiviteter.

Notan är betald hemifrån!

Dagens tre huvudmåltider intas i huvudrestaurangen på Pegasos Royal, som är full av specialiteter och populära älskningsrätter. Du kan välja på att äta inomhus eller utomhus på terrassen.

Till frukosten kan du avnjuta nybakat bröd och olika pålägg och ostar, frukt och internationell frukost. Frukostbuffén bjuder också på ett urval av varma frukosträtter. Innan du hinner blinka står en läcker lunchbuffé framdukad, och du blir nästan stressad, när det lite senare är dags för kvällsmaten. Här kan du prova ett brett sortiment av turkiska specialiteter och internationella rätter, där många blir tillagade på plats och efter dina önskemål. I huvudrestaurangen finns en egen avdelning där det serveras en viss nivå av specialkost, framförallt för gäster med glutenallergi, nötallergi och laktosintolerans. Läs mer om specialanpassad kost och allergiformulär längst ner på denna sida under fliken ”Att resa med allergi eller matintolerans”.

Som ett äkta barnhotell finns det på Pegasos Royal en speciell barnbuffé i huvudrestaurangen. Under säsongen kommer sammetslen mjukglass serveras under vissa perioder i glasskiosken - med två olika smaker! Som om detta inte vore nog finns dessutom laktosfria glasspinnar! Under perioder då det inte finns mjukglass finns det självklart vanlig glass.

Det är full rulle när dagens huvudmåltider serveras, och barnen kan frossa i alla sina älsklingsrätter, samtidigt som de snackar med alla sina nya vänner som de träffat vid poolen eller i barnklubben. Speciellt under högsäsongen kan det vara lite trängsel vid buffén, så det kan vara en god idé att variera er kvällsmatstid efter när det inte är ”rusningstrafik”.

På kvällen bör du unna dig själv en drink på Pegasos Royals mysiga utomhusbar, Buddha Bar. Baren är övertäckt av ett stort segel, som på kvällen är upplyst och skapar en speciell, exotisk stämning. Här finns gott om plats, med bord, bänkar och stolar fördelade på en liten anläggning med blomsterrabatter och buskar. Det är den perfekta avslutningen på dagen, när du sitter här och betraktar stjärnorna som långsamt kommer fram, medan dagens många intryck sjunker in.

Som gäst på Pegasos Royal har du tillgång till de tre à temarestaurangerna som ligger på det stora hotellområde som hotellet delar med grannhotellen Pegasos Resort och Pegasos Club. Du kan välja mellan följande kök: italienskt, turkiskt eller asiatiskt. Du kan i mån av plats besöka en av dessa restauranger per vecka kostnadsfritt. Vissa av temarestaurangerna ligger utomhus, och därför varierar dess öppettider beroende på väder och säsong.

Kom ihåg att boka bord hos Guest Relations på ditt eget hotell. All lokal dryck ingår, medan om du önskar vin på flaska eller importerad dryck, kostar det extra. Temarestaurangerna är väldigt populära, och det lönar sig att planera sina besök väl och boka bord i förväg.

Mot betalning

Dryck på flaska och importerade drycker, färskpressad juice, dryck på diskoteket, turkiskt kaffe, besök på temarestaurangerna utöver det inkluderade besöket.

Öppettider:

Öppettider:
Frukost Huvudrestaurang 07:00 - 10:00
Sen frukost Huvudrestaurang 10:00 - 10:30
Lunch Huvudrestaurang 12:30 - 14:30
Middag Huvudrestaurang 18:30 - 21:00
Barnbuffé Huvudrestaurang 18:30 - 21:00
Kaffe och kaka   16:30 - 17:00
À la carte   19:00 - 21:00
Midnattssnacks   23:30 - 00:00
Glass   11:00 - 21:00
Snacks   11:30 - 16:30
Buddha Bar   10:00 - 00:00
Beach Bar   10:00 - 18:00
Disco   23:00 - 03:00
Lobby Bar   10:00 - 01:00
Promenade Bar   18:00 - 00:00

Vänligen observera att tider och utbud kan ändras beroende på antal gäster och säsong. Temarestaurangerna kan nyttjas i mån av plats.

Slappna av – vi står för underhållningen!

Nazars skandinaviska aktivitetsguider står redo att underhålla de minsta gästerna i våra olika barnklubbar.

Captain Nemo's piratklubb

Nazars Captain Nemo’s piratklubb håller till i mysiga, små trähyddor, där det finns gott om plats att rita och måla, spela spel eller förbereda utklädningen till veckans stora tillställning: Captain Nemo’s födelsedag, där piratkaptenen firas med födelsedagstårta och sång. Det är fritt fram att delta i piratklubben, som leds av Nazars skandinaviska aktivitetsguider.

Barnklubben är öppen fem dagar i veckan från maj till oktober och vänder sig till alla barn i åldern 4-11 år. Ledarna talar svenska eller skandinaviska!

Swim a'hoy simskola

Föreställ dig ditt barns stolthet när de är tillbaka i skolan och kan berätta att de lärt sig simma på semestern! En semester på Pegasos Royal bjuder in till massor av badande och det är därför viktigt att barnen känner sig trygga i vattnet. Alla våra instruktörer ha en officiell siminstruktörsutbildning. Barnen är indelade i två åldersgrupper: 4-7 år och 8-12 år. Den yngsta gruppen fokuserar främst på lek och trygghet i vattnet, medan den äldre gruppen erbjuds riktig simundervisning. På Pegasos Royal och Pegasos Resort arrangeras simskolan 2-4 gånger i veckan under juni-augusti.

OBS: Anmälan sker hos aktivitetsguiderna på destinationen, och det är ett begränsat antal barn per grupp.

Nu när barnen är trygga i vattnet, finns här en hel värld av pooler att hoppa i – både babypooler, barnpooler och riktiga vuxenpooler. Höjdpunkten är den stora vattenparken, Captain Nemo’s Castle. Ju bättre barnen blir på att simma, desto häftigare vattenrutschbanor kan de våga sig på att testa!

Mot betalning

Piratkryssning.

Återuppliva ditt inre barnasinne

I vardagen kan det vara svårt att hitta överskottsenergi och tid för nya aktiviteter – därför har Pegasos Royal sett till att ha en hel värld av faciliteter, som hela familjen kan samlas vid under semestern. Du kan prova på beachvolleyboll och tennis eller klassiker som bordtennis och dart. Det finns också en spelhall som lockar med roliga spelmaskiner. På kvällarna arrangeras olika shower i amfiteatern, och det är också här som du sex dagar i veckan kan uppleva det populära minidiscot, där barnen stolt visar fram den dans de fått lära sig i dansskolan.

Det finns gratis trådöst internet i lobbyn, och mot betalning kan du också få inloggningsuppgifter från ditt rum.

Vill du ta med dig några semesterminnen hem, kan du besöka shoppingarkaden i källaren samt butikerna i lobbyn, där du kan handla lädervaror, smycken och souvenirer. I källaren finns också en minimarket, där du bl.a. kan köpa snacks, solkräm, uppblåsbara baddjur och liknande förnödenheter.

Hör du till de sportsliga, kommer du garanterat uppskatta att det finns en löparrunda anlagd runtom hotellområdet. Rundan är på totalt 1,5 km, och sen är det upp till dig själv hur många rundor du har energi till – det är bara att packa löparskorna och skynda dig ut för att njuta av suset från vågorna och den friska morgonluften medan resten av hotellet vaknar!

I gymmet i källaren kan du skapa balans på kontot, om de många dagarna med härliga middagar gett dig dåligt samvete. Här finns också en inomhuspool.

Mot betalning

Spelhall, vissa vattensportsaktiviteter, tennisbana, hyra av tennisutrustning, upplyst tennisbana, trådlöst internet på rummet såvida du inte bokat Comfort Class, där trådlöst internet på rummet är inkluderat.

Bo upp till åtta personer tillsammans i renoverade rum!

Under vintern och våren 2013 genomgick Pegasos Royal en omfattande renovering och rummen är fräscha och moderna. Rummen fick nytt laminatgolv och målades i ljusa färger. Stilen är modern och tidlös med ljusa trämöbler och textilier i gyllene färger som ger rummet värme och liv. Stora speglar och ny belysning öppnar upp rummet och skapar en hemtrevlig atmosfär.

Dubbelrummen, familjerummen och Familje Connection har badrum med badkar där du kan njuta av ett härligt, långt, avslappnande bad. Familjesviterna har duschkabin. Alla rum har central luftkonditionering som är igång beroende på temperatur och säsong, tv, telefon, hårfön, deponeringsbox och minibar. Mot betalning kan du få trådlöst internet på rummet. Kom ihåg att om du bokar Comfort Class är trådlöst internet på rummet inkluderat i priset.

På de rum som vetter mot landsidan kan det förekomma oljud från den stora huvudvägen som går utanför hotellet. På rummen som vetter mot havet kan det förekomma lite oljud från kvällsaktiviteterna på hotellet.

Side by side

Försäkra dig om att bo vid sidan av dina vänner i resesällskapet. Detta är en unik garanti – perfekt för den stora familjen eller kompisparen som reser tillsammans.

Boka två rum och var garanterad att bo max tre dörrar bort från varandra. Detta kostar 360 kr per rum per vecka och är möjligt på de flesta rumstyper. 

Dubbelrum, 2-3 personer

Alla dubbelrum vetter mot havet, så du har en vacker utsikt över Medelhavet och hotellområdet. Utöver en dubbelsäng eller två enkelsängar har rummet ett skrivbord och bra förvaringsplats för resväskor och kläder. Här kan ni bo upp till två vuxna och ett barn som sover i extrasäng. Rumstypen kräver minst två fullt betalande men går även att boka som enkelrum mot ett tillägg.

Side by side: När du bor i detta rum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat dubbelrum.

Familjerum, 2-4 personer

Familjerummet består av två rum förbundna av en bred skjutdörr, så att ni under dagen kan använda extrarummet som ett uppehållsrum i direkt anslutning till sovrummet. Extrarummet är inrett med två bäddsoffor och ett soffbord, medan sovrummet är inrett på samma sätt som ett standarddubbelrum. Bäddsofforna i det kombinerade sov- och uppehållsrummet mäter 200 x 140 cm respektive 200 x 76 cm när de är utbäddade. Ni kan bo upp till tre vuxna och ett barn i ett familjerum, och upp till två barn kan få barnpris. Ni ska vara minst två fullt betalande. Rummet kan bokas med havsutsikt mot extra betalning.

Side by side: När du bor i ett familjerum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat familjerum, oavsett om du väljer med landutsikt eller med havsutsikt.

Familje Connection, 4-8 personer

Denna nya rumstyp gör det möjligt att bo hela åtta personer tillsammans! Sviten består av två familjerum förbundna med en dörr. Ni ska vara minst fyra fullt betalande och här finns plats för upp till åtta personer, dock max sex vuxna. Upp till fyra barn kan få barnpris. Havsutsikt ingår.

Familjesvit, 3-4 personer

Här får ni två separata rum, det ena med en dubbelsäng och det andra med två enkelsängar och i övrigt i samma stil och med samma interiör som hotellets andra rum. Rummet vetter mot havet, men utsikten från balkongen varierar beroende på rummets placering. På balkongen finns möblemang för två personer. Här kan ni bo upp till fyra vuxna och ni ska vara minst tre fullt betalande.

Rum för en vuxen och två barn

Detta är ett antingen ett dubbelrum eller ett familjerum med landutsikt (se beskrivningar ovan). Här kan en vuxen bo tillsammans med upp till två barn som betalar barnpris. Det är inte möjligt att själv bestämma vilken av de två rumstyperna man får.

Mot betalning

Trådlöst internet, såvida du inte bokar Comfort Class.

Njut av en skön hamam!

Har du provat på ett traditionellt turkiskt bad? Alla de döda hudcellerna skrubbas bort och din kropp slappnar av helt och hållet med en skön tvålskumsmassage, och sen är du redo för en perfekt solbränna.

I wellnesscentret står den professionella personalen redo att skämma bort dig med massage och olika ansikts- och kroppsbehandlingar som kommer få dig att känna dig som pånyttfödd (mot extra betalning).

Kontakta våra guider på hotellet, så kan de berätta mer om wellnesscentrets behandlingar. Hos dem kan du också boka det läckra hamam-paketet med njutning för kropp och själ.

Mot betalning

Peeling, massage och andra behandlingar samt användning av wellnesscentrets faciliteter.

Fina rum för funktionshindrade

På Pegasos Royal finns ett antal handikappsrum, som består av 2 rum, avskiljda med en skjutdörr i glas. Rummet är på 31 m² och har plats för 2 vuxna och 2 barn. Både sovrummet och det kombinerade sov- och uppehållsrummet är inrett i ljusa färger med modern interiör och mattor. Badrummet är utrustat med dusch och duschpall. Det finns handtag vid vask och toalett samt hårfön och väggtelefon. Dörren till badrummet öppnar inåt, så om du använder rullstol, kan det vara en smula trångt när du stänger dörren.

Alla rum har central luftkonditionering, tv, telefon, minibar och självklart balkon och värdeskåp. Mot betalning kan du också få trådlöst internet. Sängarna i det kombinerade sov- och uppehållsrummet är bäddsoffor som mäter 200 x 140 cm respektive 200 x 76 cm. Rummen vetter mot land, och det kan därför förekomma lite oljud från huvudvägen som går utanför hotellet.

Ett par goda råd

 • Anpassning till funktionshindrade i hotellvärlden är ett relativt nytt begrepp i många turistländer, så också i Turkiet. Gör därför en lista över dina absoluta krav men också på dina önskemål så att vi på bästa sätt kan utforma ett passande arrangemang.
 • Planera din resa i god tid och beskriv dina behov så detaljerat som möjligt. Kommunicera alltid skriftligt med oss när det gäller dina krav och önskemål.
 • Dela gärna med dig av dina erfarenheter efter hemkomst. Det kan vara till stor nytta för framtida gäster med funktionshinder.

När du reser som funktionshindrad – generell information

Det är svårt att hitta handikappsanpassade hotell i Turkiet, men som specialister på kvalitetsresor förfogar vi över ett antal hotell som vi anser lämpar sig för funktionshindrade.

Bäst förutsättningar för en lyckad semester som funktionshindrad kan vi erbjuda på Pegasos World (Side) och Pegasos Resort och Pegasos Royal (Incekum). Även om du sitter i rullstol kan du relativt obehindrat förflytta dig över hela hotellområdet på dessa hotell. Det finns dock inte lift ner i poolerna och det kan vara besvärligt att ta sig fram i sanden med rullstol då dessa saknar ramper. De rymliga restaurangerna ligger lättåtkomliga från hissar och rum.

Uppgradera din semester med Comfort Class!

På detta hotell är det möjligt att köpa till Comfort Class-paketet, som ger din semester extra komfort. Med Comfort Class har du bland annat VIP check-in på hotellet, gratis trådlöst internet på rummet, sen utcheckning på avresedagen, reserverade solsängar på stranden, och mycket mera. Det finns bara ett begränsat antal Comfort Class-paket, så skynda dig att boka!

Observera att Comfort Class ska bokas senast en vecka innan avresa.

Allt detta får du med Comfort Class

 • Reserverade solsängar på stranden
 • À la carte-frukost tre gånger i veckan inklusive färskpressad juice
 • VIP-incheckning vid ankomst på hotellet
 • Gratis internet på rummet 
 • Möjlighet för ett extra besök på en av hotellets à la carte-restauranger
 • Sen utcheckning på avresedagen till kl 18.00
 • 20 % rabatt på alla behandlingar i hotellets wellnesscenter
 • Uppfylld minibar vid ankomst (2 Cola, 1 Cola Light, 1 Fanta, 1 Sprite, 2 mineralvatten, 1 l vatten)
 • Morgonrock och två par morgontofflor
 • Poolhanddukar på rummet vid ankomst

OBS: Eventuellt Comfort Class-paket måste bokas av alla resande som bor i samma rum (både vuxna och barn). Det kan förekomma variationer från hotell till hotell.

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Incekum/Alanya

Hotellet ligger i Incekum, utanför Alanya på Turkiets sydkust. I området runt hotellet kan det finnas ett mindre utbud av caféer och butiker, men vi rekommenderar att åka in till Alanya om du vill shoppa eller gå på sightseeing. Alanya är känt som en av Turkiets bästa och mest populära semesterorter.

Att resa med allergi eller matintolerans

Specialkost, såsom glutenfri eller laktosfri mat, kan vara svårt att finna i vissa länder, då det inte är lika vanligt med allergier utomlands som hemma i Norden. Du kan alltså inte räkna med att det finns på det resmål du har valt. På de hotell vi samarbetar med och på de restauranger och butiker som finns på resmålen kan det vara svårt för personalen att förstå hur viktigt det är att en person som är allergisk inte får få i sig det födoämne som han/hon är allergisk mot. Vi som researrangör har ytterst liten påverkan på tillagningsmetoder och utbud av specialmat på de hotell vi samarbetar med på våra destinationer. Hotellen har gäster från alla världens länder och därför kan det vara svårt eller omöjligt för hotellet, att kunna möta allas önskemål. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du har frågor.

På våra Pegasos-hotell; Pegasos Royal, Pegasos Resort och Pegasos World, där de flesta av våra gäster väljer att resa, kan de servera en viss nivå av specialkost. Det handlar då framförallt om specialkost för gäster med glutenallergi, nötallergi och laktosintolerans. Der serveras också laktosfria glasspinnar. Vi har tillsammans med dessa hotell ett kontinuerligt utvecklat arbete för att kunna erbjuda specialkost, men vi vill samtidigt poängtera att All Inclusive-utbudet inte är lika omfattande som för icke-allergiker.


Om du reser till ett av de ovannämnda hotellen, du har möjlighet att informera hotellet direkt om dina möjliga allergier eller matintolerans med ett enkelt web-formulär som vi har utvecklat tillsammans med hotellen. Detta kan du lätt fylla i innan din resa och sända direkt till hotellet. Om du skulle ha specifika frågor om din matallergi innan du reserverar din resa, är du också välkommen att fylla formuläret och skicka till hotellet, innan du bundit dig till en bokning. Informera även hotellet eller Nazar-guiderna på hotellet vid ankomst om allergin, så kan de ordna en träff med restaurangpersonalen som i sin tur kan gå igenom matutbudet tillsammans med dig. Om du önskar fylla i allergiformuläret och kontakta Pegasos World, Pegasos Resort eller Pegasos Royal med frågor kring allergi eller matintolerans, klicka här.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.