Att resa med fysiska funktionshinder

Inför en resa med fysiskt funktionshinder

De flesta av våra hotell är inte anpassade för fysiska funktionshinder. Det kan till exempel röra sig om hissarnas storlek, dörrarnas bredd eller övriga begränsningar i tillgänglighet.

Ett antal hotell erbjuder dock rum som är mer eller mindre anpassade för olika rörelsehinder.

Kontakta oss med detaljerad information om just dina behov, så att vi kan skapa de bästa förutsättningarna för en lyckad semester. Kom ihåg att informera oss om ditt funktionshinder vid bokningstillfället (senast 48 timmar innan avresa) så vi hinner göra en förfrågan hos flygbolaget.

Vid speciella behov eller önskemål på resan ska du även fylla i formuläret för fysiskt funktionshinder på resan. Vi har inte möjlighet att bekräfta att vi kan arrangera en resa för dig innan detta formulär har mottagits, behandlats och godkänts av oss på Nazar.

Du kan boka specialrum för fysiskt funktionshinder direkt på vår hemsida eller hos vårt kundcenter Holiday Center.

Hopfällbara rullstolar kan tas med på ordinarie transferbussar. Ej hopfällbara rullstolar och elektriska rullstolar kräver specialtransport som bekostas av gästen.

Fysiskt funktionshinder på destinationen

Det finns få handikappanpassade hotell i Turkiet, på Rhodos och på Cypern och inga av våra hotell är fullständigt anpassade för funktionshinder. Vi har valt ut några hotell som är bättre lämpade för personer med fysiska funktionshinder.

De bästa förutsättningarna för en lyckad semester för dig som reser med fysiskt funktionshinder finns på hotellen Pegasos World, Pegasos Resort och Pegasos Royal. Om du sitter i rullstol kan du relativt obehindrat förflytta dig över hela hotellområdet. Det finns inte några lifter ner i poolerna och kan även vara besvärligt att ta sig fram i sanden med rullstol då stranden saknar ramper. De rymliga restaurangerna ligger lättåtkomliga från hissar och rum.

Vi kan inte erbjuda handikappanpassade transferbussar till och från flygplatsen. Om en rullstol inte är hopfällbar behövs privat transfer förbeställas vid bokningstillfället mot en extra kostnad.

Några goda råd vid resa med fysiskt funktionshinder

Anpassning för funktionshinder i hotellvärlden är ett relativt nytt begrepp i många turistländer, så också i Turkiet, på Rhodos och på Cypern. Gör därför en lista över dina krav och önskemål så att vi på bästa sätt kan utforma ett passande arrangemang.    

Planera din resa i god tid och beskriv dina behov så detaljerat som möjligt. Kommunicera alltid skriftligt med oss när det gäller dina krav.

Dela gärna med dig av dina erfarenheter efter hemkomst. Det kan vara till stor nytta för framtida gäster som reser med funktionshinder.

Vänligen fyll i nedanstående formulär så att vi kan följa upp på dina krav på bästa sätt, senast 48 timmar innan avresa. Vi återkommer med svar på din förfrågan via e-post

 

Vid andra behov eller vid ev frågor så kontakta vår kundservice.