Mallorca, Spanien

En klassisk semester-ö full av upplevelser

Ett semesteräventyr till Mallorca uppfyller även den mest kräsne resenärens önskemål med vackra stränder, läcker mat och riktigt bra shopping. Här njuter du av sol och värme på Mallorcas vidsträckta stränder – vissa populära och välkända, andra hemliga och nästintill outforskade.

Mallorca är också rik på kultur. På ön samsas en mäktig katedral med fina kloster och kyrkor, och fascinerande arkitektur med spännande museer. Den romantiska naturen bjuder in till en aktiv semester med många vandringsleder, cykelrutter och kajakutflykter. På ön finns också flera häftiga droppstensgrottor som verkligen är värda ett besök.

Här finns vi på Mallorca

Palma de Mallorca

Palma är Mallorcas huvudstad och en levande storstad. Här ligger nytt och gammalt sida vid sida, och de mysiga caféerna är perfekta för att titta på människor och insupa stämningen.

Magaluf

Magaluf är ett livat område, som passar dig som vill kombinera sol, bad och charter med ett rikt uteliv. Här njuter du av både långa, vackra stränder, familjehotell och ett spektakulärt folkliv.

Alcudia

Alcudia är känt som barnfamiljernas favoritort på Mallorca. Här finns både barnvänliga, grunda stränder och många fantastiskt familjevänliga hotell.

Sa Coma

Sa Coma har en trevlig atmosfär, och är populär bland såväl barnfamiljer som par. Längs strandpromenaden finns ett bra urval av caféer, barer och butiker.

Utforska den populära semesterön

Mallorca bjuder på historia, vacker natur och spännande arkitektur såväl som god mat, ljuvliga stränder och turkost vatten.

Besök den charmiga konstnärsbyn Deia

Deia är inte bara känt för sin konst och fina omgivningar, utan också tack vare alla förmögna och berömda som semestrar eller har hus här.

Njut på en av Mallorcas många stränder

På Mallorca finns populära och berömda stränder, men också mindre kända, nästintill outforskade små stränder och vikar.

Praktfull tågresa genom bergen på Mallorca

Det historiska tåget kör mellan Palma de Mallorca och Sollér, och den vackra turen har med rätta blivit populär bland öns besökare.

Smaka den mallorkinska maten

De många lockande tapasrätterna och de goda, mallorkinska specialiteterna på färsk fisk och skaldjur får det omedelbart att vattnas i munnen.

Besök den charmiga bergsbyn Valldemossa

Den idylliska och charmerande landsbyn Valldemossa ligger i magiska omgivningar i Tramuntana-bergen på Mallorca.

En utmanande rutt för dig som vågar

Med sina många skarpa svängar är den slingriga Sa Calobra-vägen inget för den lättskrämde, men är ändå mycket populär – särskilt bland cykelentusiaster.

Upplev Mallorcas mest berömda landmärke

Ett besök på Mallorca är inte fulländat innan du sett den imponerande katedralen La Seu i huvudstaden Palma de Mallorca.

Utforska de hänförande Drakgrottorna

Ett besök i de pampiga droppstensgrottorna är en helt unik upplevelse, med de många stalagmiterna och stalaktiterna upplysta i fina färger.

Cap de Formentor - Mallorcas nordligaste punkt

Det finns flera utsiktsplatser med betagande vyer längs kusten mot Cap de Formentor, Mallorcas nordligaste udde.

Medeltemperatur i juli 28°C

Arlanda - Mallorca ca. 3h 40m

Valuta: Euro €

Tidsskillnad 0h