Türkler/Alanya, Turkiet

Eftalia Ocean

Gästbetyg
3.6 av 5
Baserat på 149 svar
Gästbetyg
3.6 av 5
Baserat på 149 svar

8 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 17 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Pool:
10 
Strand
100 m 
Centrum
4 km/17 km 

Nybyggt vattenparkshotell med swim up-rum

Eftalia Ocean är det nyaste hotellet i Eftalia-familjen och har tydliga likheter med sina systerhotell Eftalia Aqua och Village. Även här får du tillgång till Eftalias vattenpark Eftalia Island med vattenrutschkanor och pooler av alla dess slags. På Eftalia Ocean har, som namnet avslöjar, havet varit en stor inspirationskälla för inredning och design vilket tydligt ses i interiören på hotellet. Eftalia Ocean är det största i hotellkedjan med sina 6 000 m² och ligger i närheten av den lilla byn Avsallar där du hittar ett urval av caféer, restauranger och butiker. Från hotellet är det dessutom endast en halvtimmes körväg in till den populära semesterorten Alanya.

På hotellområdet finns ett stort område med piratskepp, vattenrutschkanor och pooler, perfekt för dig som reser med barn eller tonåringar.

Hotellet består av en huvudbyggnad och för den som vill lyxa till det lite extra finns det möjlighet att boka rum med pool precis utanför den egna terrassen. Rummen går i vitt och blått och är rymliga och moderna.

Gigantisk Beach Club

När du bor på Eftalia Ocean har du tillgång till en fantastisk Beach Club som breder ut sig på ett enormt område längs stranden. Du ska bara andra sidan vägen från hotellet för att komma hit och det gör du smidigt och säkert genom en tunnel. När du väl kommit hit öppnar sig en värld av vattenaktiviteter, pooler, restauranger och såklart en sandstrand.

För barnen finns flera separata barnpooler och i en av dem finns en klätterställning med mindre vattenrutschbanor och i en annan står ett piratskepp – även det med vattenrutschbanor och annat skoj som de mindre barnen kommer att älska. För de lite större barnen och även vuxna finns det på beach cluben hela 12 superhäftiga vattenrutschbanor som ger olika sorters pirr i magen. Här finns också både lekplats och barnklubb.

På den stora Beach Cluben finns ett wellnesscenter där du kan besöka bastu, Hamam, få kroppsbehandlingar eller hyra en strandpaviljong för en dag. Alla faciliteter i wellnesscentret är mot extra betalning. Även vid stranden finns paviljonger att hyra, med olika paket att välja mellan.

Här finns även ett flertal barer och restauranger, du kan till exempel ta en paus från solen och avnjuta en kall drink i en av de sköna sofforna med en spektakulär utsikt över havet. Det finns också fyra temarestauranger som är öppna på kvällen, utomhusdisco, amfiteater och ett flertal butiker.

Beach Cluben är till för gästerna på de fem Eftalia-hotellen Eftalia Village, Eftalia Aqua, Eftalia Marin och Eftalia Splash och Eftalia Ocean .

Sanden är finkornig med inslag av småsten nere vid vattnet. Vattnet blir snabbt relativt djupt. Här finns solsängar, parasoller och strandbar som serverar snacks och lokala drycker, alltihop inkluderat i priset – det är ju All Inclusive!

Inne på hotellområdet finns ytterligare massor av vattenrutschbanor för både stora och små, så problem kan uppstå när det är dags att gå till rummet för detta är ett paradis för barn. Här finns också en stor pool samt en inomhuspool för den som önskar en paus från solen, denne ligger i anslutning till hotellets fitnesscenter.

Hotellet erbjuder handduksservice till både pool och strand kostnadsfritt, du behöver bara erlägga en deposition i början av din vistelse.

Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor.

Vattenrutschbanor på Eftalia Island

Wide Slide
30 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 125 cm.

Free Fall
32 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 125 cm.

Black Hole
89 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 125 cm.

Rafting West/East
69 meter långa. Åldersgräns 11 år, 7-10 år med vuxen. Pooldjup 125 cm.

Twister Right/Left
55 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 120 cm.

Kamikaze
54 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 120 cm.

Multi Slide
54 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 120 cm.

Body Slide
70 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup125 cm.

Bowl
40 meter lång. Åldersgräns 14 år. Minimumlängd 145 cm. Pooldjup 180 cm.

Boomerang
23 meter lång. Åldersgräns 14 år. Minimumlängd 145 cm. Pooldjup 145 cm.


Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

Mot betalning

Vissa vattensportsaktiviteter, mat och dryck på vissa av temarestaurangerna på Beach Clubben, Beach Clubbens wellnesscenter, byte av badhandduk, dryck på discot.

All Inclusive – inga oväntade utgifter!

På Eftalia Ocean behöver du aldrig vara hungrig, frukost, lunch och kvällsmat serveras som bufféer i huvudrestaurangen och de har även tänkt på barnen som här har sin alldeles egna buffé. De hälsomedvetna har en Diet Corner med nyttiga alternativ.

Mellan huvudmåltiderna har även hotellets Burger Land öppet som är inrett som ett Amerikansk Fast Food-ställe på 80-talet, där det finns snacks som pizza, hamburgare, sallad och soppa. Sen frukost för den som vill ha sovmorgon serveras även här.

Missa inte heller att besöka hotellet PUB Bar som ser ger dig känslan av att du sitter på en engelsk pub som serverar kall öl, eller varför inte besöka det franskinspirerade Patisseriet som bjuder på smakfulla bakverk och läckert kaffe.

Glass är inkluderat för alla hotellets gäster under vissa tider på Beach Cluben, och här finns också ett flertal restauranger och barer, både vid poolerna och vid stranden.

På utvalda dagar är det festliga temakvällar, exempelvis turkisk afton, som sätter sin prägel på både servering och meny. All lokal dryck är inkluderat i priset.

På hotellet finns det en Italiensk temarestaurang och på Beach Cluben finns ytterligare fyra temarestauranger: turkisk, italiensk, asiatisk samt en fisk- och stekrestaurang, den sistnämnda mot betalning. På en av de övriga tre temarestaurangerna har du möjlighet att, i mån av plats, äta kostnadsfritt en gång per vistelse. Kom ihåg att boka plats i god tid!

Mot betalning

Färskpressad fruktjuice, vissa importerade varor, turkiskt kaffe, dryck på flaska, special cocktails och dryck på Eftalia Island-discot. Vill du besöka temarestaurangerna utöver det första inkluderade besöket eller besöka fisk- och stekrestaurangen så kostar detta extra.

Internationell barnklubb och minidisco

Om barnen mot förmodan skulle vilja ha annan underhållning än Beach Cluben och vattenparken, så arrangerar hotellets internationella aktivitetsguider varje dag en massa mys och skoj i den internationella barnklubben vid Beach Cluben.

Barnklubben är ett lekparadis för hotellets alla barn mellan 4-12 år, där aktivitetsguiderna leker med barnen, gör kreativa saker, övar på dansen till minidiscot och arrangerar tävlingar. Dagens höjdpunkt är minidiscot, där barnen ivrigt visar upp sina kunskaper på dansgolvet, och vem vet, kanske kan de lära sina föräldrar ett par danssteg också!

På Beach Cluben finns en stor lekplats och även en miniamfiteater där barnen busar och leker.

Aktiviteter på dagen och show på kvällen

Om du bor på Eftalia Ocean finns det goda möjligheter att testa din förmåga i tennis, dart, bordtennis, och basket, och om du är tävlingslysten så håll ögonen öppna när animationsteamet arrangerar turneringar i olika aktiviteter nere på Beach Cluben. Trådlöst internet är kostnadsfritt runt hela hotellet, men förbindelsen kan variera beroende på tiden på dygnet.

Det finns ett antal butiker både på hotellområdet och vid Beach Cluben som lockar med bl.a. smycken, lädervaror och souvenirer. På kvällarna arrangeras underhållning av hotellets aktivitetsguider vid Beach Clubens stora amfiteater och vissa dagar görs uppträdanden med live musik. Efter underhållningen kan du passa på att dansa loss på Beach Clubens enorma utomhusdisco, och för de små barnen arrangeras minidisco.

Mot betalning

Tennisutrustning och upplyst tennisbana.

Stora rymliga rum för upp till åtta personer

Eftalia Ocean är perfekt för dig som reser med barn och detta har även varit med i planeringen när hotellet byggdes. Det finns rum för upp till åtta personer och designen på rummen gör att de känns väldigt rymliga. Rummen är fördelade i huvudbyggnad samt en separat del för poolrummen. Alla dubbelrum och familjerum ligger i huvudbyggnaden.

Rummen är nya och modernt inredda i vita och blåa nyanser. Alla rum har telefon, tv, individuell luftkonditionering, minibar, vattenkokare, deponeringsbox och balkong. På alla rum utanför badrummet finns det en liten Walk-in-closet. På badrummet finns duschkabin och hårfön. Det finns trådlöst Wi-Fi på alla rum.

Dubbelrum, 2-4 personer

Dubbelrum, 2-4 personer

Dubbelrummet på ca 35 m² har en dubbelsäng och en enkelsäng. Rummet kräver minst två fullt betalande och här kan bo max tre vuxna och ett barn med möjlighet att få ett barnpris. Detta rum kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Ekonomirum, 2-3 personer

Ekonomirum, 2-3 personer

Ekonomirummet på ca 35 m² har en dubbelsäng och en enkelsäng. Rummet kräver minst två fullt betalande och här kan bo max tre vuxna. Här finns möjlighet att få ett barnpris. Detta rum är ett vanligt dubbelrum men med utsikt mot parkeringen.

Familjerum, 4-6 personer

Familjerum, 4-6 personer

Familjerummet är cirka 45 m².Här finns fem riktiga sängplatser och en bäddfåtölj, som mäter 180x80 cm. Rummet kräver minst fyra fullt betalande, det kan bo max fem vuxna och ett barn och det finns möjlighet att få upp till två barnpriser.

Duplexsvit A med pool, 4-6 personer

Duplexsvit A med pool, 4-6 personer

Denna rumstyp på två våningar och nästan 100 m² är för den som vill unna sig det lilla extra. Här får ni två sovrum och två badrum. I detta rum får ni direkttillgång till poolen som ligger precis utanför terrassen och som endast delas med närliggande rum. Här finns fyra riktiga sängplatser samt en bäddfåtölj som mäter 180x80 cm och om behov finns kommer en extrasäng som är 180x80 cm. Här krävs minst fyra fullt betalande, det finns plats för max fem vuxna och ett barn och det är möjligt att få upp till två barnpriser.

Duplexsvit B med pool, 5-8 personer

Duplexsvit B med pool, 5-8 personer

Detta är den största rumstypen som går att boka på detta hotell och mäter hela 113 m². Sviten är fördelat på två våningar med tre sovrum och två toaletter. I detta rum får ni direkttillgång till poolen som ligger precis utanför terrassen och som endast delas med närliggande rum. Här finns sex riktiga sängplatser samt en bäddfåtölj som mäter 180x80 cm och om behov finns kommer en extrasäng som är 180x80 cm. Här krävs minst fem fullt betalande, det finns plats för max sex vuxna och två barn och det är möjligt att få upp till tre barnpriser.

Skäm bort dig själv med en behandling

Varför inte njuta av lugnet och friheten när barnen leker i vattenlandet? Besök wellnesscentret och glöm för en stund bort allt om jäkt och stress, medan de professionella massörerna ger dig en härlig behandling. Här har du fri tillång till bastu och hamam – det turkiska badet. Här erbjuds även massage samt ett stort urval ansikts- och kroppsbehandlingar. Även på beach clubben finns ett wellnesscenter, där allt är mot extra betalning.

För alla de som vill sig i form – även på semestern – finns ett gym där du kan passa på att öka pulsen lite.

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Türkler/Alanya

Hotellet ligger i Türkler, utanför Alanya på Turkiets sydkust. I området runt hotellet kan det finnas ett mindre utbud av caféer och butiker, men vi rekommenderar att åka in till Alanya om du vill shoppa eller gå på sightseeing. Alanya är känt som en av Turkiets bästa och mest populära semesterorter.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Vattenparken inne på hotellet, internationell barnklubb och underhållning av hotellets aktivitetsteam startar 26/3 (om vädret tillåter). À la carte-resturanger och vattenpark på beach clubben beräknas vara öppen mellan 15/4-24/10, men dessa datum kan komma att ändras.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.