Alanya, Turkiet

Gardenia Hotel

För få gästbetyg
för att visa resultat
För få gästbetyg
för att visa resultat

4 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Strand
50 m 
Centrum
500 m 

Läget blir inte mycket bättre

All Inclusive-hotellet Gardenia ligger verkligen fantastiskt! Här bor du vid Alanyas berömda strand Kleopatrastranden och har utsikt över stadens landmärke – den stora klippan där borgen tornar upp sig.

Stämningen på hotellet är trevlig och avslappnad. Du kan slappa vid poolen och njuta av kontrasten mellan det sprudlande livet i Alanyas livliga centrum, som ligger endast en kort promenad från hotellet.

På Gardenia Hotel har du All Inclusive, och från huvudrestaurangen på femte våningen, kan du njuta av den fantastiska utsikten flera gånger per dag. Utsikten är särskilt vacker vid solnedgången.

Du bor precis vid Kleopatrastranden

När du bor på ett hotell med ett så fantastiskt läge som Gardenia Hotel har, ligger det nära till hands att tillbringa den största delen av din semester på stranden. Kleopatrastranden som du här bor bredvid är verkligen vacker.

Sanden är mjuk och len, vattnet är blått och flott – och härligt svalkande i den heta sommarvärmen. Om du vill ha omväxling från sol och solstolen, finns det en mängd sport- och vattenaktiviteter att prova längs den långa stranden.

Det är möjligt att hyra solstolar och parasoller på stranden och det finns även en strandbar där du kan köpa förfriskningar.

För att komma till stranden ska du bara gå 50 meter genom den trevliga lilla parken som ligger framför hotellet. Om du vill slappa vid och bada i poolen, så finns den möjligheten vid Gardenias poolområde, där det även finns en barnpool. Du kan hyra badhandukar på hotellet eller ta med dem hemifrån.

Mot betalning

Solstolar, parasoller på stranden, all dryck, snacks och mat vid strandbaren.

Restaurang med vacker utsikt

Även om du bor centralt och har det mesta precis utanför dörren, så är det trevligt att veta att man inte behöver tänka på var nästa måltid ska ätas. Det är nämligen All Inclusive när du bor på Gardenia, vilket innebär att all mat och den mesta drycken är inkluderad i resans pris. På det sättet är det lite mer överskådligt om eller när du vill gå ut och uppleva en kväll i Alanya med allt vad staden har att erbjuda – både ekonomiskt och tidsmässigt.

Gardenias huvudrestaurang ligger på femte våningen. Härifrån kan du njuta av den vackra utsikten flera gånger per dag och utsikten är särskilt vacker vid solnedgången. Alanyas solnedgång, där solen går ner över havet, ofta i ett vackert färgspel, har blivit otroligt populär och här har du tillgång till detta från första parkett!

Det finns också en temarestaurang, som du kan besöka om du vill ha variation från buffén.

Mot betalning

Besök på temarestaurangen, internationella dryckesmärken, färskpressad juice, varorna i minibaren, energidryck, cocktails och champagne.

Du bor mitt i smeten

Det är inte bara stranden som ligger precis utanför dörren. Mellan hotellet och stranden ligger en mysig liten park, som är full av liv och aktiviteter hela dagen. Här finns bland annat tennis, en basketbollplan och beachvolleyboll, så det finns många möjligheter att få upp pulsen. Om du hellre kopplar av, så är det en trevlig atmosfär i parken och som också är en perfekt plats för att hitta en bänk i skuggan och bara titta på människor.

På själva hotellet finns det också en litet gym med enkla träningsmaskiner och vikter som du fritt kan använda. Du kan också utmana dina medresenärer till ett dartspel eller bordtennis.

Precis bredvid hotellet ligger linbanan som går upp till toppen av den stora klippformationen, där utsikten över Alanya är fantastisk.

Gardenia Hotel ligger väldigt nära Alanyas sjudande centrum, där det finns oändligt många möjligheter till shopping, kulturupplevelser, mat, dryck, dans och musik. Ett par gånger i veckan har hotellet kvällsunderhållning. Kostnadsfritt wifi finns på hela hotellet.

Mot betalning

Aktiviteterna i parken och på stranden och linbanan.

Härliga rum

Rummen på Gardenia Hotel är snyggt inredda i behagliga nyanser. Det finns tv, minibar, safetybox, individuell luftkonditionering, fön och telefon. Rummen har laminatgolv och det finns balkong på alla rum.

Mot betalning

Safetybox, minibar och telefon.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrummet är ca 18 m² och har två riktiga sängplatser samt en bäddsoffa som är 80x180 cm, vilket är lite smalare än en normalsäng. Här kan bo max tre personer och det är möjligt att få barnpris för ett barn.

Dubbelrum Large, 2-4 personer

Dubbelrum Large, 2-4 personer

Dubbelrummet Large är ca 20 m² och har tre sängplatser, samt en bäddsoffa som är 80x180 cm, vilket är lite smalare än en normalsäng. Här kan bo max fyra personer varav max tre vuxna och det är möjligt att få barnpris för ett barn.

Prova en hamam-behandling

Om du aldrig har provat en skön och behaglig hamam-behandling, så finns det möjlighet att göra det här. Gardenia har ett mindre, men fantastiskt hamam. Hamam är det turkiska namnet för ”turkiskt bad”, där du blir grundligt skrubbad och blir ren och fin av kunniga händer i ett traditionellt bad. Om du har behov av värme, så är det möjligt i hotellets bastu.

Mot betalning

Hamam-behandling och besök i bastun (bastun är inkluderad i hamam-behandlingen).

Hotellet ligger väldigt centralt i Alanya och vilket innebär att visst oljud utifrån bör förväntas.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter (begränsad eller ingen tillgång till inomhuspool, gym, diskotek/nattklubbar på hotellen samt begränsade kvällsprogram)

Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck. Separata barnbufféer arrangeras inte.

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections