Side, Turkiet

Pegasos World

Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 1577 svar
Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 1577 svar

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 15 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Skandinavisk
Pool:
Ja, på 10 000 m² 
Strand
0 m 
Centrum
6 km 

Nazars bästsäljare med Medelhavets största pool och häftig vattenpark

När du ankommer till Pegasos World, ankommer du till ett hotell som både till ytan och invånarantal är så stort att det är en liten stad för sig själv. Här kan du delta i lekarna runt poolen eller dra dig tillbaka till ett av de mer avsides områdena.

Barn upp till 16 reser för nedsatt pris, och Nazars egna skandinaviska aktivitetsguider står redo att ta emot barnen i vår egen Captain Nemo’s piratklubb (maj-oktober), vår ungdomsklubb Chill Out Club (maj-augusti), vår simskola Swim a´hoy (juni-oktober) och vår dansskola (juni-oktober) – alltihop inkluderat i priset!

Upplev en helt annan värld där en pool på inte mindre än 10 000 m² välkomnar dig. Poolen är så stor att den har en hel ö i mitten där det finns en scen, bar, restaurang och myshörnor i små hyddor med halmtak. Vill du ha mer fart och fläng ska du istället bege dig till den häftiga vattenparken med inte mindre än 13 fartfyllda banor.

Hotellet består av en huvudbyggnad med restauranger, barer, wellnesscenter och butiker, samt åtskilliga rumsbyggnader som ligger utspridda och i de flesta fall en bit bort från poolen, så det råder en lugn och mysig semesterstämning när du går runt på stigarna mellan husen.

All Inclusive-pärlan Pegasos World är småbarnens favorit. Medan du troligtvis mest värdesätter att hela familjen kan bo samlad i sviter med plats för upp till fem personer, och de mysiga kvällarna med massor av underhållning, kommer dina barn att älska vattenrutschbanorna, minidiscot och våra barnkära aktivitetsguider i barnklubben.

Med nästan en tredjedel av alla våra gäster boendes på Pegasos World, gör våra guider allt de kan för att försäkra att du får en oförglömlig semester.

Så gör som 30 % av alla Nazars gäster – boka din semester på Pegasos World – men gör det i god tid, speciellt om du vill iväg under högsäsongen!

Är det havet - eller en pool?

Hotellets fartfyllda vattenpark lockar med 13 stora, häftiga vattenrutschbanor för de äventyrslystna semesterfirare som vill ha en ordentlig adrenalinkick.

Här trängs snirklande tunnlar med branta stup, svindlande svängar, hisnande höjder och oväntade kurvor. Känn den varma sommarluften vina förbi ansiktet och njut av pirret i magen när du snurrar nerför de halsbrytande vattenrutschbanorna i en rasande fart!

Barn, ungdomar och vuxna; på Pegasos World kommer alla våghalsar med sitt glada barnasinne i behåll – och en stor dos mod – att trivas! Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man susar nerför de färgglada, böljande rutschbanorna!

Pegasos Worlds andra kännetecken är den gigantiska poolen, som mäter hela 10 000 av m² av hotellområdet. Här finns både djupa områden för de vuxna och grunda områden där småbarnen kan plaska och leka, och mitt i allt ligger det fina piratskeppet med vattenrutschbanor för de minsta. Få minuters promenad härifrån ligger den långa sandstranden som bjuder in till att bygga fantasifulla sandslott.

Poollandskapet är sammanhängande hela vägen runt ön i mitten men trots detta är det inte svårt för barnen att klura ut var det blir lite djupare, för det är markerat med varnande hajfenor och annorlunda färg på bottnen. Utöver det finns det en separat barnpool och fem olika vattenrutschbanor.

Mitt i den stora poolen hittar du poolbaren Long John Silver Bar som serverar kalla drycker under dagen. Kom ihåg att du har handdukar till pool och strand utan tillägg. Du kan byta din badhandduk dagligen vid hotellets spa.

Vid sidan av poolområdet, endast avskilt av den gröna trädgården, väntar en 600 m privat sandstrand på dig. Medelhavets blå vågor är ett frestande alternativ till den stora poolen. Här finns också solsängar och parasoller utan tillägg och en strandbar. Stigen ner mot stranden är väldigt mysig och består av en allé med höga, vajande palmer.

Side-området har några av den turkiska sydkustens bästa stränder och stranden vid Pegasos World är inget undantag. Stranden är mycket bred och är därför perfekt för att bygga sandslott och vallgravar. Vattnet blir relativt snabbt djupt.

Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor.

Vattenrutschbanor

Aquatube (Ø820 mm)
78 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,2 m. Pooldjup 1,20 m.

Body Slide (710x1010 mm)
72 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,2 m. Pooldjup 1,20 m.

Windigo (Ø820 mm)
33 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,2 m.

Windigo (Ø820 mm)
35 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,2 m.

Windigo (Ø820 mm)
36 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,2 m.

Hill Slide (500x2650 mm)
43 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,2 m.

Black Hole (Ø1400 mm)
37 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,2 m. Pooldjup 1,20 m.

Uphill (800x1400 mm)
101 m lång. Endast vuxna tillåtna. Pooldjup 1,20 m.

Rafting Slide (800x1400 mm)
74 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,2 m. Pooldjup 1,20 m.

Space Bowl
95 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,2 m. Pooldjup 1,80 m.

Boomerango
95 m lång. Minimumlängd 1,20 m.

Drop
67 m lång. Minimumlängd 1,20 m.


Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

Mot betalning

Vissa vattensportaktiviteter.

All Inclusive – för att det är så smidigt!

När en familj med barn är på semester, springer notan lätt iväg till flera tusen kronor för mat, dryck och mellanmål. Med en semester på Pegasos World och med All Inclusive i bagaget behöver du inte bekymra dig över dyra restaurangnotor och övertrasserade semesterkonton.

Den stora buffén står klar från tidig morgon, med allt vad du kan föreställa dig för en god start på dagen. Lunchen kan du avnjuta i restaurangen, eller så kan du nöja dig med något lättare från snackbaren vid poolen. Alla lokala drycker är givetvis inkluderade. Det är full rulle när dagens huvudmåltider serveras, och barnen kan frossa i alla sina älsklingsrätter, samtidigt som de snackar med alla sina nya vänner som de träffat vid poolen eller i barnklubben. Speciellt under högsäsongen, när uppemot 3 000 människor gästar hotellet varje vecka, kan det vara lite trängsel vid buffén, så det kan vara en god idé att variera era mattider efter när det inte är ”rusningstrafik”. Det finns möjlighet att sitta både inomhus och utomhus med utsikt över poolen.

När dagen är slut och det har blivit dags för kvällsmat, serveras en kvällsbuffé med ett fint urval av soppor, förrätter, sallader och olika sorters potatis, ris, pasta och saftiga kötträtter. Det finns dessutom flera stationer där maten tillagas medan du ser på. Kvällsbuffén bjuder på en bra kombination av både turkiska och internationella rätter och ett dessertbord med ett överväldigande utbud av desserter, kakor och frukt för den som har plats för lite till.

Under säsongen kommer sammetslen mjukglass serveras under vissa perioder i glasskiosken - med två olika smaker! Som om detta inte vore nog finns dessutom laktosfria glasspinnar! Under perioder då det inte finns mjukglass finns det självklart vanlig glass.

På Pegasos World finns tre temarestauranger att välja mellan: turkisk, italiensk och asiatisk. Du har möjlighet att utan avgift och i mån av plats, äta middag på en av de tre temarestaurangerna en gång per vecka. Alla lokala drycker ingår medan du betalar extra för vin på flaska och importerade drycker. Den turkiska och den italienska restaurangen har öppet hela säsongen, medan den asiatiska restaurangen ligger utomhus och öppningstiderna beror därför på vädret.

Horoscopia Bar

Efter en härlig dag på stranden kan du njuta av en aperitif före middagen i de mjuka sofforna i Horoscopia Bar. Eller varför inte avsluta dagen med lite kortspel och en kopp kaffe? Detta mysiga barområde är populärt bland kvällens gäster.

Long John Silver Bar

Poolbaren på Pegasos World ligger på en ö belägen mitt i den enorma poolen och är det perfekta stället för en kall öl under dagen eller framåt kvällen. Baren är den mest populära på Pegasos World vilket inte är att förundras över när man ser den fina utsikten härifrån.

Navigators Bar

När det framåt de sena kvällstimmarna börjar bli dags att ta på sig dansskorna är Navigators Bar stället att vara på. Utomhusdiscot på Pegasos World bjuder på festliga toner och allt du behöver göra är att njuta av den behagliga sommarkvällen.

Mot betalning

Importerade drycker, dryck på flaska, dryck på discot, färskpressad juice, turkiskt kaffe, vissa snacks.

Öppettider:

Öppettider:
Frukost Huvudrestaurang 07:00 - 10:00
Sen frukost Huvudrestaurang 10:00 - 10:30
Lunch Huvudrestaurang 12:30 - 14:30
Middag Huvudrestaurang 18:00 - 21:00
Barnbuffé   18:00 - 20:00
Temarestaurang   19:00 - 20:00
Glass   11:00 - 21.30
Midnattssnacks   00:00 - 00:30
Snacks   11:30 - 16:30
Kaffe   16:30 - 17:00
Horoscopia Bar   10:00 - 01:00
Nautilus Disco   23:30 - 03:00
Self service lobby Bar   10:00 - 00:00

Vänligen observera att tider och utbud kan ändras beroende på antal gäster och säsong.
Temarestaurangerna kan nyttjas i mån av plats.

Om dina barn får välja, väljer de Pegasos World

Det finns inget bättre än att se glädjen i ansiktet på de förväntansfulla barnen när de ankommer till Pegasos World.
Nazars skandinaviska aktivitetsguider står redo att underhålla de minsta gästerna i våra olika barnklubbar.

Captain Nemo’s piratklubb

I Nazars egen Captain Nemo’s piratklubb finns det gott om plats för att rita och måla, spela spel eller förbereda utklädnaden till veckans stora tillställning: Captain Nemo’s födelsedag, där piratkaptenen firas med födelsedagstårta och sång. Det är fritt fram att delta i piratklubben, som leds av Nazars skandinaviska aktivitetsguider.
Hela veckan lär våra aktivitetsguider barnen olika danser som visas upp i minidiscot som arrangeras fem kvällar i veckan.

Nazars piratklubb är öppen fem dagar i veckan från maj till oktober och vänder sig till alla barn i åldern 4-11 år. Ledarna talar svenska eller skandinaviska!

Barnområdet har till och med sin egen snackbar, Moby Dick, som endast är till för barnen. Här kan de äta och dricka så mycket de vill, för notan är ju betald hemifrån! I samma område finns förutom en lekplats, och en stor barnpool med flera mindre vattenrutschbanor.

Chill Out Club – Endast för tonåringar!

De stora barnen har också möjlighet att slippa föräldrarna och hänga med andra nordiska ungdomar i åldern 12-16 år. I Nazars Chill Out Club, som är öppen tre dagar i veckan från maj till augusti, kan man sporta, lyssna på musik eller bara lapa sol i varandras sällskap, helt utan kostnad.

Swim a´hoy simskola

Föreställ dig ditt barns stolthet när de är tillbaka i skolan och kan berätta att de lärt sig simma på semestern! En semester på Pegasos World bjuder in till massor av badande och det är därför viktigt att barnen känner sig trygga i vattnet. Nazars skandinaviska simskola Swim a’hoj är öppen från juni till oktober och är helt gratis. Alla våra instruktörer ha en officiell siminstruktörsutbildning.
Simskolan äger rum fyra gånger i veckan men under lågsäsong, september-oktober, arrangeras simskolan 2-4 dagar i veckan. Barnen är indelade i två åldersgrupper: 4-7 år och 8-12 år. Den yngsta gruppen fokuserar främst på lek och trygghet i vattnet, medan den äldre gruppen erbjuds riktig simundervisning.

OBS! Anmälan sker hos aktivitetsguiderna på destinationen, och det är ett begränsat antal barn per grupp.

Dance Stars dansskola

Här lär vi barnen danssteg till rytmerna av de nyaste och mest populära hitsen. Dance Stars äger rum 1-3 gånger i veckan (juni-oktober), och en gång i veckan har vi ett uppträdande där du får vara stjärnan i showen och visa upp de nylärda stegen inför stolta föräldrar och andra barn. Dansskolan riktar sig till barn i åldern 7-14 år.

Mot betalning

Piratkryssning.

Njut av semestern med aktiviteter eller avslappning – valet är ditt!

Utbudet av aktiviteter på Pegasos World är stort, och det kan vara svårt att välja mellan de många roliga semesternöjena. Hotellet erbjuder bland mycket annat tennisbanor, basket, biljard, bordtennis, gym och beachvolleyboll för att nämna några av aktiviteterna. Det finns kostnadsfritt trådlöst internet över stora delar av hotellområdet. Internethastigheten kan variera beroende på antal användare.

Under dagen arrangeras åtskilliga aktiviteter kring poolen och på kvällen är det underhållning i den stora amfiteatern utomhus. Därpå fortsätter kvällen vanligtvis i och omkring Long John Silver Bar vid poolen. På hotellet finns dessutom en liten basar med olika affärer, spelmaskiner samt frisör.

Mot betalning

Vissa vattensportaktiviteter, hyra av tennisutrustning, spelmaskiner.

Renoverade rum och sviter för hela familjen

Pegasos World är byggt med familjen i åtanke, och därför är de flesta rummen familjesviter. Rummen är generellt enkla och funktionella, och på Nazar värderar vi dem att motsvara en fyrstjärnig standard. Rummen är ljusa, fräscha och moderna i inredningen. Hotellets alla rum har blivit renoverade i omgångar sedan 2012.

På rummen finns tv, telefon,  deponeringsbox och central luftkonditionering som är igång beroende på temperatur och säsong. I minikylskåpet ingår dagligen en flaska vatten. Önskar du minikylskåpet fyllt, är det mot betalning. 

På badrummet finns duschkabin och hårfön. Familjesviterna kan bokas med riktig eller fransk balkong, medan alla övriga rumstyper har riktigt balkong. Familjesviterna har klinkers medan övriga rumstyper har laminatgolv eller klinkers.

Det finns trådlöst internet (utan extra kostnad för två enheter). Observera att internethastigheten kan variera beroende på antal användare.

Bokar du istället Comfort Class får du gratis trådlöst internet på rummet för fem enheter.

Eftersom den stora poolen är placerad mellan rumsbyggnaderna och stranden, kan man inte få havsutsikt på Pegasos World. Hotellet har över 800 rum, där de rymliga Deluxesviterna har plats för upp till fem personer.

Är ni flera familjer som reser tillsammans ber vi er observera att dubbelrum och sviter ligger i olika byggnader. Ni kommer därför att ha några minuters promenad mellan rummen om ni väljer olika rumstyper. Alla extrasängar mäter 80x185 cm.

Side by side 

Försäkra dig om att bo vid sidan av dina vänner i resesällskapet! Detta är en unik garanti – perfekt för den stora familjen eller kompisparen som reser tillsammans.

Boka två rum och var garanterad att bo max tre dörrar bort från varandra. Detta kostar 360 kr per rum per vecka och är möjligt på de flesta rumstyper.

Dubbelrum, 2 personer

Dubbelrum, 2 personer

Rummet är på ca 26-28 m² och här finns två riktiga sängplatser. Alla dubbelrum har klinkergolv eller laminat, en mindre balkong/terrass med ett bord och två stolar och duschkabin.  Denna rumstyp kräver två fullt betalande men går även att boka som enkelrum mot ett tillägg.

Dubbelrummen renoverades 2014.

Side by side: När du bor i detta rum kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat dubbelrum.

Familjesvit, 2-4 personer

Familjesvit, 2-4 personer

I familjesviterna på ca 35-40 m² får du två separata rum med dörr mellan. I sovrummet finns en dubbelsäng eller två enkelsängar och i det andra rummet finns två bäddbara fåtöljer. Bäddfåtöljerna mäter 80x185 cm och är s.k. extrasängar av hårdare material än vanliga sängar. Vi rekommenderar alltid att vuxna bokar rum där de kan sova i en vanlig säng.

Rummet kräver minst två fullt betalande, det kan bo max fyra vuxna och det är möjligt att få två barnpriser. Familjesviterna har klinkergolv och duschkabin och antingen en fransk balkong, eller, mot ett tillägg, en balkong med ett bord och två stolar. Mot ett tillägg är det möjligt att boka sviten som enkelrum.

Alla familjesviter renoverades antingen 2012 eller 2014.

Side by side: När du bor i en familjesvit med fransk balkong kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från en annan familjesvit med fransk balkong, och när du bor i en familjesvit med riktig balkong kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från en annan familjesvit med riktig balkong.

Deluxesvit med balkong, 3-5 personer

Deluxesvit med balkong, 3-5 personer

Om du vill ha extra plats och fyra riktiga sängar på ditt rum, ska du boka en deluxesvit som är ca 45-51 m². Precis som familjesviten består deluxesviten av två sammanhängande rum med dörr mellan, men deluxesviten är större, därav namnet "Deluxe". Deluxesviterna har en dubbelsäng i ena rummet och två enkelsängar i det andra. Rummet kräver minst tre fullt betalande, det kan bo max fyra vuxna och ett barn och det är möjligt att få två barnpriser.

Alla deluxesviter har en eller två balkonger, laminatgolv eller klinkers samt duschkabin. 

Samtliga deluxesviter renoverades antingen 2015 eller 2018. 

Side by side: När du bor i detta rum kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från en Deluxesvit VIP eller från en annan Deluxesvit.

Deluxesvit VIP med balkong, 2 personer

Deluxesvit VIP med balkong, 2 personer

Denna svit på ca 48-55 m² är för endast två personer och består av ett sovrum och ett separat uppehållsrum. Denna rumstyp är den rymligaste som två gäster kan boka, därmed namnet "VIP". Rummen har antingen klinkers eller laminatgolv, balkong och duschkabin. Denna rumstyp kräver två fullt betalande.  

Samtliga deluxesvit VIP renoverades antingen 2015 eller 2018. 

Side by side: När du bor i detta rum kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från en annan Deluxesvit VIP eller en Deluxesvit.

Rum för en vuxen och två barn

Detta är antingen ett dubbelrum eller en familjesvit med fransk balkong (se beskrivningar ovan). Här kan en vuxen bo tillsammans med upp till två barn som betalar barnpris. Det är inte möjligt att själv bestämma vilken av de två rumstyperna man får. 

Alla dubbelrum renoverades 2014 och alla familjesviter renoverades 2012 eller 2014.

Massage, skönhetsbehandlingar och turkiskt bad

Livsnjutare med förkärlek för välbefinnande bör unna sig själv ett besök i hotellets stora wellnesscenter. Förutom den imponerande inomhuspoolen på hela 450 m² finns jacuzzi, bastu, hamam och ett stort utbud av massage och avslappnande behandlingar för allas smaker.

På hotellets turkiska bad, hamam, kan du få uppleva den äkta och traditionella formen av nutidens moderna spabehandlingar. Ett besök här i början på semestern garanterar dig en mer naturlig solbränna, som dessutom håller länge efter du har kommit hem.

Kontakta våra guider på hotellet, så kan de berätta mer om wellnesscentrets behandlingar. Hos dem kan du också boka det läckra hamam-paketet som gör gott för både kropp och själ.

Mot betalning

Peeling, massage och andra behandlingar samt användning av wellnesscentrets faciliteter.

Enkla rum för funktionshindrade

På Pegasos World har vi ett litet antal dubbelrum med laminatgolv anpassade för våra funktionshindrade gäster. Rummen är cirka 28 m² med plats för upp till 2 vuxna. Det är också möjligt att mot enkelrumstillägg boka detta rum för endast en person.

Badrummet är utrustat med dusch och duschpall. Det finns stödhandtag vid vask och toalettstol, samt hårfön och väggtelefon.

Generellt: Alla rum har central luftkonditionering, vilket innebär att den är igång på bestämda tider på dygnet, beroende på väder och säsong. Därutöver finns det tv, egen balkong eller terrass och värdeskåp.

Observera: Från uppehållsrummet ut till altanen finns det i förbindelse med skjutdörren en kant på ett par centimeter, så om du har rullstol ska du vara uppmärksam på det.

När du reser som funktionshindrad – generell information

Det är svårt att hitta handikappsanpassade hotell i Turkiet, men som specialister på kvalitetsresor förfogar vi över ett antal hotell som vi anser lämpar sig för funktionshindrade.

Bäst förutsättningar för en lyckad semester som funktionshindrad kan vi erbjuda på Pegasos World (Side) och Pegasos Resort och Pegasos Royal (Incekum). Även om du sitter i rullstol kan du relativt obehindrat förflytta dig över hela hotellområdet på dessa hotell. Det finns dock inte lift ner i poolerna och det kan vara besvärligt att ta sig fram i sanden med rullstol då dessa saknar ramper. De rymliga restaurangerna ligger lättåtkomliga från hissar och rum.

Ett par goda råd

 • Anpassning till funktionshindrade i hotellvärlden är ett relativt nytt begrepp i många turistländer, så också i Turkiet. Gör därför en lista över dina absoluta krav men också på dina önskemål så att vi på bästa sätt kan utforma ett passande arrangemang.
 • Planera din resa i god tid och beskriv dina behov så detaljerat som möjligt. Kommunicera alltid skriftligt med oss när det gäller dina krav och önskemål.
 • Dela gärna med dig av dina erfarenheter efter hemkomst. Det kan vara till stor nytta för framtida gäster med funktionshinder.

Uppgradera din semester med Comfort Class!

På detta hotell är det möjligt att köpa till Comfort Class-paketet, som ger din semester extra komfort. Med Comfort Class har du bland annat VIP check-in på hotellet, gratis trådlöst internet på rummet (för fem enheter istället för två), sen utcheckning på avresedagen, reserverade solsängar på stranden, och mycket mera. Det finns bara ett begränsat antal Comfort Class-paket, så skynda dig att boka!

Observera att Comfort Class ska bokas senast en vecka innan avresa.

Allt detta får du med Comfort Class

 • Reserverade solsängar på stranden
 • À la carte-frukost tre gånger i veckan inklusive färskpressad juice
 • VIP-incheckning vid ankomst på hotellet
 • Gratis internet på rummet (för fem enheter istället för två)
 • Möjlighet för ett extra besök på en av hotellets à la carte-restauranger
 • Sen utcheckning på avresedagen till kl 18.00
 • 20 % rabatt på alla behandlingar i hotellets wellnesscenter
 • Uppfylld minibar vid ankomst (2 Cola, 1 Cola Light, 1 Fanta, 1 Sprite, 2 mineralvatten, 1 l vatten)
 • Morgonrock och två par morgontofflor
 • Poolhanddukar på rummet vid ankomst

OBS! Eventuellt Comfort Class-paket måste bokas av alla resande som bor i samma rum (både vuxna och barn). Det kan förekomma variationer från hotell till hotell.

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Side

Hotellet ligger vid Side på Turkiets sydkust. Side är en fascinerande blandning av nytt och gammalt, då det är en modern semesterstad byggd vid välbevarade, romerska monument i en labyrint av mysiga små gator. Skäm bort dig själv med en middag på en av de många fina restaurangerna, shoppa loss i de spännande butikerna eller gå på en promenad längs havet och njut av den magiska stämningen under stjärnorna i skenet av de upplysta ruinerna.

Specialkost, såsom glutenfri eller laktosfri mat, kan vara svårt att finna i vissa länder, då det inte är lika vanligt med allergier utomlands som hemma i Norden. Du kan alltså inte räkna med att det finns på det resmål du har valt.

På de hotell vi samarbetar med och på de restauranger och butiker som finns på resmålen kan det vara svårt för personalen att förstå hur viktigt det är att en person som är allergisk inte får få i sig det födoämne som han/hon är allergisk mot. Vi som researrangör har ytterst liten påverkan på tillagningsmetoder och utbud av specialmat på de hotell vi samarbetar med på våra destinationer. Hotellen har gäster från alla världens länder och därför kan det vara svårt eller omöjligt för hotellet, att kunna möta allas önskemål. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du har frågor.

På våra Pegasos-hotell; Pegasos Royal, Pegasos Resort och Pegasos World, där de flesta av våra gäster väljer att resa, kan de servera en viss nivå av specialkost. Det handlar då framförallt om specialkost för gäster med glutenallergi, nötallergi och laktosintolerans. I glasskiosken serveras också laktosfria glasspinnar. Vi har tillsammans med dessa hotell ett kontinuerligt utvecklat arbete för att kunna erbjuda specialkost, men vi vill samtidigt poängtera att All Inclusive-utbudet inte är lika omfattande som för icke-allergiker.

Om du reser till ett av de ovannämnda hotellen, du har möjlighet att informera hotellet direkt om dina möjliga allergier eller matintolerans med ett enkelt web-formulär som vi har utvecklat tillsammans med hotellen. Detta kan du lätt fylla i innan din resa och sända direkt till hotellet. Om du skulle ha specifika frågor om din matallergi innan du reserverar din resa, är du också välkommen att fylla formuläret och skicka till hotellet, innan du bundit dig till en bokning. Informera även hotellet eller Nazar-guiderna på hotellet vid ankomst om allergin, så kan de ordna en träff med restaurangpersonalen som i sin tur kan gå igenom matutbudet tillsammans med dig. Om du önskar fylla i allergiformuläret och kontakta Pegasos World, Pegasos Resort eller Pegasos Royal med frågor kring allergi eller matintolerans, klicka här.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.