Side, Turkiet

Pegasos World

Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 2155 svar
Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 2155 svar

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 15 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Skandinavisk
Strand
0 m 
Centrum
6 km 

Medelhavets största pool och häftig vattenpark

Pegasos World är Nazars bästsäljare – ett stort och helt fantastiskt All Inclusive-hotell med fina familjefaciliteter, som nästan är en liten stad för sig själv. Här kan du njuta av den häpnadsväckande stora poolen – som är Medelhavets största! Hela familjen kan njuta av poollekar, härlig avslappning, lek i det häftiga piratskeppet eller action i den otroliga vattenparken. Med sina 13 fartfyllda vattenrutschbanor är vattenparken en garanterad succé bland både ivriga barn och vuxna med barnasinnet i behåll.

Du kan lämna plånboken på hotellrummet – för här är det All Inclusive som gäller! Då mat och dryck är inkluderat i priser är det bara för hela familjen att luta sig tillbaka och ta för sig av det breda All Inclusive-utbudet, som passar även de yngsta barnen. Obegränsat med glass är självklart inkluderat i priset!

Nazars egna barnklubbar är inställda under 2021, men tillbaka med full styrka 2022. Under säsongen 2021 kan man ta del av hotellets egen, internationella barnklubb. Följande gäller för säsongen 2022: Nazars passionerade skandinaviska aktivitetsguider står redo att underhålla barnen i vår egen, fantastiska barnklubb Captain Nemo’s piratklubb, och lär dem simma i vår simskola Swim a’hoy. De äldre barnen kan hänga i ungdomsklubben Chill Out Club, och de danssugna kan delta vår dansskola Dance Stars och dessutom Mini Chefs, där vi bakar och äter kakor – alltihop inkluderat i priset! Ni får barnpris till och med 15 år.

Hotellet består av en huvudbyggnad med restauranger, barer, spa och butiker, samt åtskilliga rumsbyggnader som ligger utspridda och oftast en bit bort från poolen, så det råder en lugn och mysig semesterstämning på stigarna mellan husen.

Med många stamgäster och nästan en tredjedel av alla Nazars gäster boendes här, gör våra fantastiska guider allt de kan för att säkerställa att du får en oförglömlig semester. Hotellet är naturligtvis omåttligt populärt, så se till att boka din semester på familjefavoriten i god tid – särskilt om du vill iväg under högsäsongen!

Pegasos World ingår i vår Nazar Collection, som är våra mest familjevänliga hotell och som har skandinaviska barnklubbar. (Nazars nordiska barnklubbar tillbaka säsong 2022)

Land of Legends

Kombinera din vistelse på Pegasos World med tre nätter på det otroliga Land of Legends Kingdom – ett fantastiskt barnvänligt lyxhotell som ligger mitt i en enorm nöjespark!

Nöjesparken stoltserar med häftiga berg- och dalbanor samt attraktioner för stora som små, som ligger sida vid sida med en massa roliga vattenrutschbanor inne på Land of Legends. Utöver dessa fartfyllda, blöta upplevelser bjuder nöjesparken på riktigt fina shoppingmöjligheter, utsökt mat och vackra kvällsshower.

Bara att bo på hotellet är faktiskt en upplevelse i sig! Rummen är de mest fantasifulla och barnvänliga som vi på Nazar någonsin sett, och tillsammans med godisbufféerna, alla lustiga inredningsdetaljer och det stora lekområdet gör de hotellet till en garanterad succé bland barnen.

Läs mer om kombinationsresorna och om Land of Legends Kingdom.

Är det havet – eller en pool?

Pegasos Worlds kännetecken är den gigantiska poolen som mäter otroliga 10 000 m² – och som är Medelhavets största pool! Här finns både djupa områden och grunda områden där småbarnen kan plaska och leka, och mitt i allt ligger det fantastiska piratskeppet. Här finns små vattenrutschbanor och massvis med möjligheter till lek och bus, vilket gör det häftiga skeppet till minstingarnas absoluta favorit! Mitt i huvudpoolen finns en hel ö med bland annat en poolbar, en scen och en av temarestaurangerna – vilket säger en del om poolens enorma storlek.

Pegasos Worlds fartfyllda vattenpark lockar med 13 stora, häftiga vattenrutschbanor för de äventyrslystna vuxna och barn som vill ha en ordentlig adrenalinkick. Här trängs snirklande tunnlar med branta stup, hisnande höjder och oväntade kurvor. Det finns även en separat barnpool med fem olika vattenrutschbanor för de yngre familjemedlemmarna.

Medelhavets blå vågor är ett frestande alternativ till den stora poolen. Den mysiga stigen ner mot stranden går genom den gröna trädgården och består av en allé med höga, vajande palmer. Den 600 m privata sandstranden är fantastiskt härlig och bred – perfekt för sandslottsbygge! Här finns solsängar och parasoller som kan användas fritt, samt en strandbar som serverar uppfriskande dryck helt All Inclusive. Vattnet vid stranden blir relativt snabbt djupt.

Handdukar till pool och strand fås utan tillägg.

Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor. Vänligen läs ”Viktigt att veta innan du bokar din resa” om du vill ha ytterligare information.

 

Mot betalning

Vissa vattensportaktiviteter.

All Inclusive – för att det är så smidigt!

Med All Inclusive på Pegasos World behöver du inte bekymra dig över att notan lätt springer iväg när hela familjen ska ha mat och dryck – för allt är redan betalt hemifrån! Till frukost, lunch och kvällsmat dukas stora bufféer fram i huvudrestaurangen, som sedan kan avnjutas antingen inomhus eller ute på den stora terrassen med utsikt över poolområdet. Här är det ofta full rulle och en livlig stämning. Till middagen finns det show cooking-stationer både inne i restaurangen och på terrassen, och buffébordet fylls av förrätter, sallader, turkiska och internationella rätter samt ett överväldigande utbud av desserter. Barnen har naturligtvis en alldeles egen buffé, där de kan välja mellan många barnvänliga favoriter.

Med ett så brett All Inclusive-program har du alltid nära till mat. Du som inte vill lämna poolområdet kan ta en snabbare lunch i snackbaren vid poolen, och under det mesta av säsongen serveras mjukglass i glasskiosken – med två olika smaker! Man har naturligtvis också tänkt på laktosintoleranta, som kan få laktosfria glasspinnar. Under perioder då det inte finns mjukglass finns det självklart vanlig glass.

På området finns flera trevliga barer där du kan njuta av en runda kortspel med familjen, en kall öl eller en aperitif före middagen – bland annat den populära poolbaren med sin härliga utsikt från ön mitt i poolen. All lokal dryck är förstås All Inclusive – och det är tydligt angivet vilka drycker som är inkluderade.

På Pegasos World finns tre temarestauranger att välja mellan: turkisk, italiensk och asiatisk. Du har möjlighet att utan avgift, och i mån av plats, äta middag på en av de tre temarestaurangerna en gång per vecka. Den asiatiska restaurangen ligger utomhus och öppningstiderna beror därför på vädret.

 

Mot betalning

Importerade drycker, dryck på flaska, dryck på discot, färskpressad juice, turkiskt kaffe, vissa snacks.

Om barnen får välja, blir det Pegasos World

Nazars egna barnklubbar är inställda under 2021, men tillbaka med full styrka 2022. Under säsongen 2021 kan man ta del av hotellets egen, internationella barnklubb, där ledarna talar engelska. Hotellets egen internationella miniklubb anordnas sex dagar i veckan och det finns program för barn i olika åldrar: minigrupp 4-6 år, maxigrupp 7-11 år och tonårsgrupp 12-16 år. Miniklubben har öppet för- och eftermiddag och där hittar man på roliga aktiviteter som riktar in sig på de olika åldersgrupperna, till exempel sport, lekar, pyssel och utmaningar. Kvällens stora begivenhet är självklart minidiscot som börjar kl. 20.30, där barn i alla åldrar dansar till de bästa semesterhitsen! Följande gäller för säsongen 2022:

Det är fantastiskt att se glädjen i ansiktet på de förväntansfulla barnen när de ankommer till Pegasos World. Nazars duktiga skandinaviska aktivitetsguider står redo att underhålla de minsta gästerna i våra populära barnklubbar.

Captain Nemo’s piratklubb

I Nazars egen Captain Nemo’s piratklubb finns det gott om plats för att rita och måla, spela spel eller förbereda utklädnaden till veckans stora tillställning: Captain Nemo’s födelsedag, där piratkaptenen firas med födelsedagstårta och sång. Alla Nazar-barn kan fritt delta i piratklubben, som leds av våra egna, passionerade, skandinaviska aktivitetsguider.

Under veckan lär barnen sig olika danser, som visas upp i minidiscot som arrangeras fem kvällar i veckan. Barnområdet på Pegasos World har till och med sin helt egen snackbar, där barnen äta och dricka så mycket de vill helt All Inclusive! I samma område finns även en lekplats och en stor barnpool med flera mindre vattenrutschbanor. Captain Nemo’s piratklubb är öppen fem dagar i veckan från maj till oktober och vänder sig till alla barn i åldern 4-11 år.

Chill Out Club

De stora barnen har också möjlighet att hänga med andra nordiska ungdomar och få nya, jämngamla vänner i Nazars Chill Out Club. Här kan man sporta, lyssna på musik eller bara njuta av solen i varandras sällskap. Ungdomsklubben är för åldrarna 12-16 år och är öppen 2-3 gånger i veckan från maj till oktober.

Swim a’hoy simskola

En semester på Pegasos World bjuder in till massor av badande och det är därför viktigt att barnen känner sig trygga i vattnet. I Nazars skandinaviska simskola Swim a’hoy lär barnen sig att simma med hjälp av våra instruktörer, som alla har en officiell siminstruktörsutbildning. Bara föreställ dig barnens stolthet när de berättar för vännerna att de lärt sig simma på semestern!

Simskolan äger rum 2-4 gånger i veckan och barnen är indelade i två åldersgrupper: 4-7 år och 8-12 år. Den yngsta gruppen fokuserar främst på trygghet och lek i vattnet, medan den äldre gruppen erbjuds riktig simundervisning. Swim a’hoy är öppen från juni till oktober och är helt kostnadsfri. Anmälan sker hos aktivitetsguiderna på destinationen, och det är ett begränsat antal barn per grupp.

Dance Stars dansskola

Tillsammans med våra energiska och engagerade aktivitetsguider lär barnen sig danssteg till rytmerna av de nyaste och populäraste hitsen. En gång i veckan har vi ett uppträdande där de får vara stjärnorna i showen och dansa inför föräldrar och andra barn. Dance Stars äger rum 1-3 gånger i veckan juni-oktober, och riktar sig till barn i åldern 7-14 år.

Mini Chefs - Nyhet!

Klara, färdiga, baka! Ett av våra populära initiativ i barnklubben är Mini Chefs! Här får barnen baka och dekorera kakor med kunnig hjälp av våra skickliga aktivitetsguider. När kakorna är färdigbakade, ska de naturligtvis avnjutas på en liten picknick tillsammans med Captain Nemo och hans pirater.

Njut av semestern med aktiviteter eller avslappning

Utbudet av aktiviteter på Pegasos World är stort, och det kan vara svårt att välja mellan de många roliga semesternöjena. Ni har bland annat möjlighet att spela tennis, basket och beachvolleyboll eller utmana varandra i biljard och bordtennis. Du som vill se till att hålla dig i form även när du är på semester kan besöka hotellets gym. Vill du varva ner ordentligt rekommenderar vi dig att testa turkisk hamam i det härliga spaet.

Under dagen arrangeras åtskilliga aktiviteter kring poolen och på kvällen är det underhållning i den stora amfiteatern utomhus. Därefter kan ni fortsätta kvällen med drinkar, kortspel och kvalitetstid vid poolbaren. En gång i veckan hålls vanligtvis ett roligt skumparty, där hela familjen kan skratta och ha kul i det fluffiga skummet. På familjehotellet finns en liten basar med olika affärer, spelmaskiner samt frisör.

Det finns kostnadsfritt wifi över stora delar av hotellområdet.

 

Mot betalning

Vissa vattensportaktiviteter, hyra av tennisutrustning, spelmaskiner, biljard.

Renoverade rum och sviter för hela familjen

Pegasos World är byggt med familjen i åtanke, och därför är de flesta rummen familjesviter. Rummen är rymliga och funktionella, och på Nazar värderar vi dem att motsvara en fyrstjärnig standard. Rummen är ljusa, fräscha och har en modern inredning i skandinavisk stil, och de har alla blivit renoverade i omgångar de senaste åren. På rummen finns tv, telefon, safety box, duschkabin, hårfön och central luftkonditionering som är igång beroende på temperatur och säsong. Det finns en minibar som kan fås fylld mot betalning.

Det finns kostnadsfritt wifi för två enheter på rummet. Bokar du istället Comfort Class får du gratis wifi på rummet för fem enheter. Eftersom den stora poolen är placerad mellan rumsbyggnaderna och stranden, kan man inte få havsutsikt på Pegasos World.

Är ni flera familjer som reser tillsammans ber vi er observera att dubbelrum och sviter ligger i olika byggnader. Ni kommer därför att ha några minuters promenad mellan rummen om ni väljer olika rumstyper.

Side by side

Försäkra dig om att bo vid sidan av dina vänner i resesällskapet! Detta är en unik garanti – perfekt för den stora familjen eller kompisparen som reser tillsammans. Boka två rum av samma typ och var garanterad att bo max tre dörrar bort från varandra. Detta kostar 360 kr per rum per vecka och är möjligt på de flesta rumstyper.

Dubbelrum, 2 personer

Dubbelrum, 2 personer

Rummet är på ca 26-28 m² och här finns två riktiga sängplatser. Alla dubbelrum på Pegasos World har klinkergolv eller laminat, samt en mindre balkong/terrass med ett bord och två stolar. Denna rumstyp kräver två fullt betalande men går även att boka som enkelrum mot ett tillägg.

Side by side: När du bor i detta rum kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat dubbelrum.

Familjesvit, 2-4 personer

Familjesvit, 2-4 personer

I familjesviterna på ca 33-36 m² får du två separata rum med en dörr emellan. I sovrummet finns två riktiga sängplatser och i det andra rummet finns två bäddbara fåtöljer, som mäter 180x90 cm i utfällt läge. Vi rekommenderar alltid att vuxna bokar rum där de kan sova i en vanlig säng.

 

Rummet kräver minst två fullt betalande, där kan bo max fyra vuxna och det är möjligt att få två barnpriser. Familjesviterna har klinkergolv och antingen en fransk balkong eller, mot ett tillägg, en balkong med ett bord och två stolar. Mot ett tillägg är det möjligt att boka sviten som enkelrum.

Side by side: När du bor i en familjesvit kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från en annan familjesvit med samma typ av balkong.

Deluxesvit med balkong, 3-5 personer

Deluxesvit med balkong, 3-5 personer

Om du vill ha extra plats och fyra riktiga sängplatser på ditt rum, ska du boka en deluxesvit som är ca 45-51 m². Inredningsstilen är samma som de andra rumstyperna, och namnet ”deluxe” betyder endast att de rummen är lite större än de andra. Här finns en liten entré och två seperata rum. Deluxesviterna har två riktiga sängplatser i vartdera rum, samt en extrasäng vid behov (190x90 cm).

Rummet kräver minst tre fullt betalande, där kan bo max fyra vuxna och ett barn och det är möjligt att få två barnpriser. Alla deluxesviter har balkong, och laminatgolv eller klinkers. Samtliga deluxesviter renoverades antingen 2015 eller 2018.

Side by side: När du bor i detta rum kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från en Deluxesvit VIP eller från en annan Deluxesvit.

Deluxesvit VIP med balkong, 2 personer

Deluxesvit VIP med balkong, 2 personer

Deluxesviten är den rymligaste som två gäster kan boka, därav namnet "VIP". Denna svit på ca 48-55 m² är för endast två personer, och består av ett sovrum och ett separat uppehållsrum. Rummen har antingen klinkers eller laminatgolv, samt balkong. Denna rumstyp kräver två fullt betalande. Samtliga deluxesvit VIP renoverades antingen 2015 eller 2018.

Side by side: När du bor i detta rum kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från en annan Deluxesvit VIP eller en Deluxesvit.

Rum för en vuxen och två barn

Detta är antingen ett dubbelrum eller en familjesvit med fransk balkong (se beskrivningar ovan). Här kan en vuxen bo tillsammans med upp till två barn som betalar barnpris. Det är inte möjligt att själv bestämma vilken av de två rumstyperna man får.

Massage, skönhetsbehandlingar och turkiskt bad

Är du en livsnjutare med förkärlek för välbefinnande, rekommenderar vi att du unnar dig själv ett besök i Pegasos Worlds stora spaanläggning. Förutom den imponerande stora inomhuspoolen finns jacuzzi, bastu, hamam och ett stort utbud av massage och avslappnande behandlingar för alla smaker.

I hotellets turkiska bad, hamam, kan du få uppleva den äkta och traditionella formen av nutidens moderna spabehandlingar. Ett besök här i början på semestern garanterar dig både avslappning och en mer naturlig solbränna, som dessutom håller länge efter du har kommit hem.

Kontakta Nazars guider på hotellet, så kan de berätta mer om spaets behandlingar. Hos dem kan du också boka det läckra hamam-paketet som gör gott för både kropp och själ – till ett extra bra pris!

 

Mot betalning

Behandlingar samt användning av spaets faciliteter.

Rum för funktionshindrade

På Pegasos World har vi ett litet antal dubbelrum med laminatgolv anpassade för våra funktionshindrade gäster. Rummen är cirka 35 m2 med plats för upp till två vuxna. Det är också möjligt att mot enkelrumstillägg boka detta rum för endast en person.

Badrummet är utrustat med dusch och duschpall. Det finns stödhandtag vid vask och toalettstol, samt hårfön och väggtelefon.

Alla rum har central luftkonditionering, vilket innebär att den är igång på bestämda tider på dygnet, beroende på väder och säsong. Därutöver finns det tv, egen balkong eller terrass och safety box.

Vänligen observera att det från uppehållsrummet ut till altanen finns en kant på ett par centimeter i förbindelse med skjutdörren, som rullstolsbundna bör vara uppmärksamma på.

När du reser som funktionshindrad – generell information

Det är svårt att hitta handikappsanpassade hotell i Turkiet, men som specialister på kvalitetsresor förfogar vi över ett antal hotell som vi anser lämpar sig för funktionshindrade.

Bäst förutsättningar för en lyckad semester som funktionshindrad kan vi erbjuda på Pegasos World (Side) och Pegasos Resort och Pegasos Royal (Incekum). Även om du sitter i rullstol kan du relativt obehindrat förflytta dig över hela hotellområdet på dessa hotell. Det finns dock inte lift ner i poolerna och det kan vara besvärligt att ta sig fram i sanden med rullstol då dessa saknar ramper. De rymliga restaurangerna ligger lättåtkomliga från hissar och rum.

Ett par goda råd

 • Anpassning till funktionshindrade i hotellvärlden är ett relativt nytt begrepp i många turistländer, så också i Turkiet. Gör därför en lista över dina absoluta krav men också på dina önskemål så att vi på bästa sätt kan utforma ett passande arrangemang.
 • Planera din resa i god tid och beskriv dina behov så detaljerat som möjligt. Kommunicera alltid skriftligt med oss när det gäller dina krav och önskemål.
 • Dela gärna med dig av dina erfarenheter efter hemkomst. Det kan vara till stor nytta för framtida gäster med funktionshinder.

Uppgradera din semester med Comfort Class!

På detta hotell är det möjligt att köpa till Comfort Class-paketet, som ger din semester extra komfort. Med Comfort Class har du bland annat VIP check-in på hotellet, gratis trådlöst internet på rummet (för fem enheter istället för två), sen utcheckning på avresedagen, reserverade solsängar på stranden, och mycket mera. Det finns bara ett begränsat antal Comfort Class-paket, så skynda dig att boka!

Observera att Comfort Class ska bokas senast en vecka innan avresa.

Allt detta får du med Comfort Class

 • Reserverade solsängar på stranden
 • À la carte-frukost tre gånger i veckan inklusive färskpressad juice
 • VIP-incheckning vid ankomst på hotellet
 • Gratis internet på rummet (för fem enheter istället för två)
 • Möjlighet för ett extra besök på en av hotellets à la carte-restauranger
 • Sen utcheckning på avresedagen till kl 18.00
 • 20 % rabatt på alla behandlingar i hotellets spa
 • Uppfylld minibar vid ankomst (2 Cola, 1 Cola Light, 1 Fanta, 1 Sprite, 2 mineralvatten, 1 l vatten)
 • Två morgonrockar och två par morgontofflor
 • Poolhanddukar på rummet vid ankomst

OBS! Eventuellt Comfort Class-paket måste bokas av alla resande som bor i samma rum (både vuxna och barn). Det kan förekomma variationer från hotell till hotell.

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Side

Hotellet ligger vid Side på Turkiets sydkust. Side är en fascinerande blandning av nytt och gammalt, då det är en modern semesterstad byggd vid välbevarade, romerska monument i en labyrint av mysiga små gator. Skäm bort dig själv med en middag på en av de många fina restaurangerna, shoppa loss i de spännande butikerna eller gå på en promenad längs havet och njut av den magiska stämningen under stjärnorna i skenet av de upplysta ruinerna.

Specialkost, såsom glutenfri eller laktosfri mat, kan vara svårt att finna i vissa länder, då det inte är lika vanligt med allergier utomlands som hemma i Norden. Du kan alltså inte räkna med att det finns på det resmål du har valt.

På de hotell vi samarbetar med och på de restauranger och butiker som finns på resmålen kan det vara svårt för personalen att förstå hur viktigt det är att en person som är allergisk inte får få i sig det födoämne som han/hon är allergisk mot. Vi som researrangör har ytterst liten påverkan på tillagningsmetoder och utbud av specialmat på de hotell vi samarbetar med på våra destinationer. Hotellen har gäster från alla världens länder och därför kan det vara svårt eller omöjligt för hotellet, att kunna möta allas önskemål. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du har frågor.

På våra Pegasos-hotell; Pegasos Royal, Pegasos Resort och Pegasos World, där de flesta av våra gäster väljer att resa, kan de servera en viss nivå av specialkost. Det handlar då framförallt om specialkost för gäster med glutenallergi, nötallergi och laktosintolerans. I glasskiosken serveras också laktosfria glasspinnar. Vi har tillsammans med dessa hotell ett kontinuerligt utvecklat arbete för att kunna erbjuda specialkost, men vi vill samtidigt poängtera att All Inclusive-utbudet inte är lika omfattande som för icke-allergiker.

Om du reser till ett av de ovannämnda hotellen, du har möjlighet att informera hotellet direkt om dina möjliga allergier eller matintolerans med ett enkelt web-formulär som vi har utvecklat tillsammans med hotellen. Detta kan du lätt fylla i innan din resa och sända direkt till hotellet. Om du skulle ha specifika frågor om din matallergi innan du reserverar din resa, är du också välkommen att fylla formuläret och skicka till hotellet, innan du bundit dig till en bokning. Informera även hotellet eller Nazar-guiderna på hotellet vid ankomst om allergin, så kan de ordna en träff med restaurangpersonalen som i sin tur kan gå igenom matutbudet tillsammans med dig. Om du önskar fylla i allergiformuläret och kontakta Pegasos World, Pegasos Resort eller Pegasos Royal med frågor kring allergi eller matintolerans, klicka här.

Hållbarhet och gröna initiativ

Vi på Nazar har frågat de hotell vi samarbetar med vad de gör för att ta hand vår miljö och hur de arbetar med hållbarhet.

Vi ställde också frågan om vilka gröna initiativ de har planerade i framtiden samt vilka projekt som är igång just nu.

Gemensamt för alla hotell är att de gör betydligt mer än vad man hade kunnat tro, samtidigt som det finns stora idéer om hur de kan starta ännu fler initiativ i framtiden.

På Pegasos World gör de bland annat följande initiativ:

• De har slutat servera vatten i plastflaskor i huvudrestaurangen, och serverar istället filterat vatten i glas

• De har anställt ett grönt team på hotellet, som organiserar olika evenemang med och för gästerna – det kan vara att plantera nya träd, städa upp i naturen eller på stranden

• Stranden är tilldelad miljöutmärkelsen Blue Flag, som intygar att det är bra vatten att bada i, att stranden är välutrustad och att det finns fokus på aktiviteter som handlar om miljöinformation.

• På hotellets strand växer sandliljor, en hotad art. För att skydda blomman har man satt upp informationstavlor runt om på området där man uppmanar gästerna att respektera och skydda dem

• Förra året planterades det 3 000 träd i hotellets namn i sammarbete med organisationen TEMA. Träden planterades i Denizli-regionen i Turkiet

• Hotellet stöder flera projekt för socialt ansvar, de ger bl.a. bistånd till skolor i närområdet, och det görs donationer till flera organisationer som stödjer utvecklingshämmade barn och skydd av barn.

Nazars egna barnklubbar är inställda under 2021, men tillbaka med full styrka 2022. Under säsongen 2021 kan man ta del av hotellets egen, internationella barnklubb.

Du kan byta din badhandduk dagligen vid hotellets spa.

Poollandskapet är sammanhängande hela vägen runt, men det är ändå inte svårt för barn att förstå vart vattnet blir djupt. Detta är markerat med varnande ”hajfenor” och färgskiftningar på poolbotten.

I huvudrestaurangen är det ofta mycket aktivitet – och särskilt under högsäsong kan det vara lite trängsel vid buffén. Det kan då vara en god idé att anpassa era mattider efter när det inte är ”rusningstrafik”.

Mjukglass serveras endast under vissa delar av säsongen. Den asiatiska temarestaurangen ligger utomhus och öppningstiderna beror därför på vädret.

Följande information om Nazars egna barnklubbar gäller säsong 2022:

Nazars piratklubb är öppen fem dagar i veckan från maj till oktober och vänder sig till alla barn i åldern 4-11 år. Chill Out Club är för åldrarna 12-16 år och är öppen 2-3 gånger i veckan från maj till oktober. Dance Stars äger rum 1-3 gånger i veckan juni-oktober, och riktar sig till barn i åldern 7-14 år.

Swim a’hoy äger rum 2-4 gånger i veckan och barnen är indelade i två åldersgrupper: 4-7 år och 8-12 år. Simskolan öppen från juni till oktober och är helt kostnadsfri. Instruktörerna har officiell siminstruktörsutbildning. Anmälan sker hos aktivitetsguiderna på destinationen, och det är ett begränsat antal barn per grupp.

Vänligen notera att den populära piratkryssningen är en utflykt som kan fås mot betalning – och är alltså ingen barnklubbsaktivitet.

Internethastigheten kan variera beroende på antal användare.

Pegasos World och dess rum värderas till fyra stjärnor, men i och med de fantastiska familjefaciliteterna och våra uppskattade barnklubbar väljer vi på Nazar att ge hotellet fem n.

Eftersom den stora poolen är placerad mellan rumsbyggnaderna och stranden, kan man inte få havsutsikt på Pegasos World. Vi rekommenderar alltid att vuxna bokar rum där de kan sova i en vanlig säng, då bäddfåtöljerna är något mindre och hårdare än vanliga sängplatser.

Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor:

Aquatube (Ø820 mm)

78 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m. Pooldjup 1,20 m.

Body Slide (710x1010 mm)

72 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m. Pooldjup 1,20 m.

Windigo (Ø820 mm)

33 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m.

Windigo (Ø820 mm)

35 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m.

Windigo (Ø820 mm)

36 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m.

Hill Slide (500x2650 mm)

43 m lång. Minimumlängd 1,20 m.

Black Hole (Ø1400 mm)

37 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m. Pooldjup 1,20 m.

Uphill (800x1400 mm)

101 m lång. Endast vuxna tillåtna. Pooldjup 1,20 m.

Rafting Slide (800x1400 mm)

74 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m. Pooldjup 1,20 m.

Space Bowl

95 m lång. Minimumlängd 1,20 m. Du måste vara simkunnig för att få åka denna vattenrutschbana. Pooldjup 1,80 m.

Boomerango

95 m lång. Man ska vara minst 18 år gammal för att åka denna vattenrutschbana. Ett barn får lov att åka med en vuxen om det är minst 10 år gammal och minst 1,2 m lång. Två vuxna kan åka tillsammans men får inte väga mer än 160 kg sammanlagt. Man kan inte åka vattenrutschbanan ensam.  

Drop

67 m lång. Man ska vara minst 18 år gammal för att åka denna vattenrutschbana. Ett barn får lov att åka med en vuxen om det är minst 10 år gammal och minst 1,2 m lång. Två vuxna kan åka tillsammans men får inte väga mer än 160 kg sammanlagt. Man kan inte åka vattenrutschbanan ensam.

Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter (begränsad eller ingen tillgång till inomhuspool, gym, diskotek/nattklubbar på hotellen samt begränsade kvällsprogram)

Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck. Separata barnbufféer arrangeras inte.

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections