Ixia, Rhodos

Rhodes Bay

För få gästbetyg
för att visa resultat
För få gästbetyg
för att visa resultat

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 11 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Strand
50 m 
Centrum
200 m till Ixia, 4 km till Rhodos stad 

Nyrenoverat All Inclusive-hotell med betagande utsikt

Rhodes Bay ligger helt perfekt precis vid stranden och bjuder på en betagande och helt oöverträffad utsikt!

Hotellet utstrålar kvalitet och här får du en avslappnad atmosfär, ett härligt lugn och en hög servicenivå. Rhodes Bay har fått ett genomgripande ansiktslyft och stod färdigrenoverat sommaren 2020.

Huvudpoolen är vidunderlig, på översta våningen ligger en häftig rooftop-pool och dessutom ligger hotellet precis vid stranden.

Eftersom du har All Inclusive, ingår alla måltider och all dryck, och det finns flera poolbarer att hämta förfriskningar och dryck i under dagen och på kvällen.

NYHET! Det finns också veganska och vegetariska alternativ i bufférestaurangen som en del i vår nya satsning Vegan Friendly by Nazar!

Du kan antingen bo i en fin bungalow som ligger grönt och vackert på elfte våningen, eller så kan du till exempel välja ett hotellrum med havsutsikt.

Du bor endast 4 km från Rhodos stad, som bjuder på smala och snirklande, kullerstensbelagda gator, charmiga caféer och gemytliga restauranger och goda shoppingmöjligheter. Eftersom att bussen går nästan precis utanför hotellets dörr bör du absolut unna dig ett besök i den trevliga staden!

Rhodes Bay är ett av de fina hotellen i vår Holiday Collection, som är en samling av våra riktigt bra hotell.

Rhodes Bay hette fram till 2020 Amathus, och de flesta på ön känner nog till hotellet bäst vid det namnet.

Flera härliga pooler och fint läge direkt vid stranden

Om du är typen som älskar att slappna av, att dåsa på en solsäng och att läsa en bra bok medan solens strålar värmer dig, så kommer du garanterat njuta av de vackra omgivningarna och många badmöjligheterna på Rhodes Bay.

Vid den stora huvudpoolen i hotellets trädgård blir det gradvist djupare och här finns också en härlig swim up-poolbar, så att du kan sitta med benen i vattnet i baren. Den så kallade rooftop-poolen ligger på elfte våningen och här råder en harmonisk och behaglig stämning. Utöver solsängar med parasoller finns det också ett mysigt område med mjuka och behagliga soffor och en välsorterad bar, där den vänliga personalen står redo.

Det löper en ramp ner i huvudpoolen som gör poolen tillgänglig även för rullstolsburna.

Du kan också slappa vid den lugna poolen, där man ska vara minst 16 år. Denna pool ligger vid den stora terrassen, inte långt från huvudpoolen. Utöver dessa så finns det också en barnpool och en inomhuspool.

Rhodes Bay ligger också precis vid stranden, och även om det går en väg mellan hotellet och stranden så tar man sig lätt dit via tunneln som går från hotellet, under vägen direkt till hotellets strand. Här kan du ligga och koppla av, ta uppfriskande dopp och iaktta de många kitesurfarna och vindsurfarna som susar och svävar förbi.

Det är ofta både vind och vågor på stranden – tänk på det när du badar.

Sagolik utsikt till måltiderna

På din semester på Rhodes Bay har du All Inclusive och det innebär att det är upp till sig om du skulle gå och lägga dig hungrig – både mat och dryck ingår ju i resan pris.

Hotellets restaurang ligger på tionde våningen och bjuder på en alldeles betagande utsikt, så ta gärna god tid på dig vid måltiderna – både för bufféernas läckra utbuds skull, och även för den fantastiska utsiktens skull! Tre gånger om dagen kan du ta för dig av de härliga bufféerna som både serverar grekiska specialiteter och populära internationella rätter.

Mellan måltiderna kan du avnjuta lättare snacks i poolbaren, och till och med göra din egen kulglass, och det finns flera olika smaker att välja mellan och olika slags strössel och såser.

Vid den stora skuggade terrassen vid poolområdena ligger två temarestauranger – och återigen poängterar vi den vackra utsikten, för även härifrån kan du njuta av hotellets fina läge och vackra utsikt. Den ena restaurangen serverar italiensk mat medan den andra serverar läcker grekisk mat. Du kan besöka en av dessa temarestauranger utan extra kostnad under vistelsen, men drycken är mot betalning.

NYHET! Vegan Friendly: Nu finns läckra veganska och vegetariska alternativ i bufférestaurangens huvudmåltider. Rhodes Bay som ingår i konceptet Vegan Friendly by Nazar erbjuder ett veganskt utbud till frukost, lunch och middag. Njut av en vegansk och vegetarisk variation av cirka 5-6 olika rätter.

Mot betalning

Vissa importerade drycker, besök på temarestaurangerna utöver det inkluderade besöket, dryck på temarestaurangerna samt snacks och dryck vid ”vattenfallsbaren” i lobbyn.

Plask i poolen och på stranden

Barnen vill antagligen helst kasta sig i de två poolerna eller leka i de roliga, ofta stora vågorna på stranden – men det finns också en liten lekplats och ett stort schackspel i trädgården framför poolen.

Det löper en ramp ner i huvudpoolen som gör poolen tillgänglig även för rullstolsburna.

Det finns även en internationell barnklubb för barn mellan 4-12 år och här ser aktivitetsguiderna till att underhålla och aktivera barnen några timmar om dagen.

Missa inte heller att gå på upptäcktsfärd i den närliggande Rhodos stad, med dess spännande och historiska mur och smala och snirkliga kullerstensbelagda gator!

Slappna av eller var aktiv

De vackra omgivningarna och den fantastiska utsikten över havet som du får nästan överallt, bjuder verkligen in till avslappning och njutning, men här finns också goda möjligheter för en aktiv semester.

Här finns både tennis, bordtennis och dart, och om du vill vara extra aktiv så kan du besöka gymrummet, som har stora panoramafönster ut mot poolområdet.

Rhodes Bay har också ett helt vidunderligt spa, där du kan skämma bort dig själv med lite egentid och avslappnande behandlingar.

Rum med oöverträffad havsutsikt

Rummen är inredda i ljusa nyanser och behagliga färger i en skandinavisk stil. Här är det rena linjer som gäller och det råder en härligt lugn stämning.

Här är laminatgolv eller klinkers, tv, safety box, minikylskåp, vattenkokare med kaffe och te, hårfön, morgonrock och badtofflor, och på badrummet finns antingen en duschkabin eller ett badkar. Alla rum har balkong, medan bungalowerna har terrass. 

De rum som inte blivit renoverade har lite andra färger och nyanser än de övriga rummen, och möblerna har några fler år på nacken, men är lika ljusa och inbjudande som de renoverade rummen.

Dubbelrum skogsutsikt, 2-3 personer

Dubbelrum skogsutsikt, 2-3 personer

Denna rumstyp är 23 m² och här finns två riktiga sängplatser samt en bäddfåtölj som kan bäddas ut och som då mäter 195x160 cm. Det kan bo max tre personer och det är möjligt att få ett barnpris. Detta rum har skogsutsikt. Dubbelrummet kan också bokas som enkelrum mot tillägg.

Dubbelrum havsutsikt, 2-3 personer

Dubbelrum havsutsikt, 2-3 personer

Denna rumstyp är cirka 23 m² och här finns två riktiga sängplatser samt en bäddfåtölj som kan bäddas ut och som då mäter 195x160 cm. Här kan det bo max tre personer och det är möjligt att få ett barnpris. Rummet har havsutsikt. Dubbelrummet kan också bokas som enkelrum mot tillägg.

Familjerum bungalow (inte renoverad), 2-4 personer

Familjerum bungalow (inte renoverad), 2-4 personer

Familjerum bungalow är cirka 30 m² och här finns två riktiga sängplatser samt en bäddsoffa som mäter 146x180 cm. Det kan bo max två vuxna och två barn alternativt tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Duplex familjesvit med skogsutsikt, 2-5 personer

Duplex familjesvit med skogsutsikt, 2-5 personer

Duplex familjesvit med skogsutsikt är cirka 50 m², fördelat på två våningar. Det finns två riktiga sängplatser på den övre våningen samt en bäddsoffa på den nedre våningen. Bäddsoffan mäter 160x190 cm när den är utbäddad. Det finns ett badrum och en extra toalett. Rummet har utsikt mot bergssidan med massor av träd – därav namnet skogsutsikt. Det kan bo max tre vuxna och två barn alternativt fyra vuxna, och det är möjligt att få ett barnpris.

Duplex familjesvit med havsutsikt, 2-4 personer

Duplex familjesvit med havsutsikt, 2-4 personer

Den läckra Duplex familjesviten med havsutsikt är cirka 50 m² fördelat på två våningar. Det finns två riktiga sängplatser på den övre våningen samt en bäddsoffa på den nedre våningen. Bäddsoffan mäter 160x190 cm när den är utbäddad. Det finns två sovrum och en terrass med en fantastisk havsutsikt. Det kan bo max två vuxna och två barn, alternativt tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Otroligt läckert spa

Du kommer ner i varv nästan så for du anländer till Rhodes Bay, men om du vill koppla av helt och hållet så bör du besöka det fina spaet. Här kan du verkligen slappna av och skämma bort dig själv.

Mot betalning

Alla behandlingar.

Hotellet hette Amathus fram till 2020, så om du till exempel vill åka taxi till hotellet från stan så är det bra att känna till detta namn också.

Om du undrar över det faktum att bungalower, som vanligtvis ligger på markplan, ligger på elfte våningen, så är det för att hotellet är byggt längs med en bergssida.

Det är ofta både vind och vågor på stranden – tänk på det när du badar.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter ((begränsad eller ingen tillgång till inomhuspool, gym, diskotek/nattklubbar på hotellen samt begränsade kvällsprogram.)

Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck. Separata barnbufféer arrangeras inte

På grund av lokala restriktioner när det gäller utökade städrutiner av rummen, har många hotell senare incheckningen vid ankomst (runt 15:00) och tidigare utcheckningen vid hemresa (runt 11:00).

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections