Rhodos stad, Rhodos

Vassilia Hotel

Gästbetyg
3 av 5
Baserat på 35 svar
Gästbetyg
3 av 5
Baserat på 35 svar

Måltider flera möjligheter
3 personer i samma rum
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Nej 
Strand
150 m 
Centrum
50 m 

Enkelt och mysigt hotell med nära till allt

Vassilia ligger verkligen centralt, endast 150 meter från en av Rhodos stads populäraste stränder. Här har du nära till allt vad staden har att erbjuda i form av restauranger, shopping och inte minst nattliv, då den livliga och populära bargatan ligger endast ett par minuter från hotellet.

Vassilia Hotel är det perfekta valet för dig som gillar att bo centralt, att ha nära till stranden och som inte har så stora krav på själva hotellrummet. Rummen är enkelt inredda och samtliga har balkong.

150 meter till en av stadens populäraste stränder

Den populära stranden Windy Beach ligger endast 150 meter från stranden och därför är det lätt att kunna börja dagen med ett uppfriskande morgondopp - och inte minst att kunna ligga där och njuta av solens värmande strålar under dagen. Det är få hotell som kan skryta med ett så centralt och bra läge, samtidigt som det ligger så nära stranden.

Inga måltider, frukost eller halvpension – valet är ditt

I grundpriset ingår inga måltider på Vassilia Hotel, men det är möjligt att köpa till frukost eller halvpension. Till frukost ingår kaffe och te, men till övriga måltider köper du dryck själv. Om du väljer halvpension är det frukost och antingen lunch eller middag som ingår.

Med hotellets centrala läge och därmed stora utbud av restauranger, barer och caféer, är det aldrig svårt att hitta mat och andra förfriskningar i Rhodos stad.

Mot betalning

All dryck förutom kaffe och te till frukosten (om du har bokat till det).

Enkla rum med egen balkong

Rummen på Vassilia Hotel är enkelt inredda, utan några krusiduller. De har balkong, minikylskåp samt wifi, och på badrummet finns antingen badkar eller dusch. Luftkonditionering och safetybox finns mot extra betalning.

Mot betalning

Luftkonditionering och safetybox.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Rummet är ca 20 m² och kräver minst två fullt betalande och det kan bo max tre personer i rummet. Här finns två riktiga sängplatser med möjlighet för en extrasäng. Rummet kan bokas som enkelrum mot tillägg.

Hållbarhet och gröna initiativ

Vi på Nazar har frågat de hotell vi samarbetar med vad de gör för att ta hand vår miljö och hur de arbetar med hållbarhet. Vi ställde också frågan om vilka gröna initiativ de har planerade i framtiden samt vilka projekt som är igång just nu.

Gemensamt för alla hotell är att de gör betydligt mer än vad man hade kunnat tro, samtidigt som det finns stora idéer om hur de kan starta ännu fler initiativ i framtiden.

På Vassilia Hotel gör de bland annat följande initiativ:

• De har bytt alla glödlampor till LED-lampor för att minska elförbrukningen

• De har ersatt gamla duschhuvuden med nya vattenbesparande duschhuvuden

• De samlar upp använd matolja, som hämtas upp så att den inte förorenar naturen

Transferbussen till och från flygplatsen har inte alltid möjlighet att köra ända upp till hotellet. Du kan därför behöva gå ca 150 meter med ditt bagage.

Eftersom att hotellet ligger så centralt bör en del oljud förväntas, både under dagen, kvällen och natten.

Luftkonditionering och safetybox är mot betalning.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter ((begränsad eller ingen tillgång till inomhuspool, gym, diskotek/nattklubbar på hotellen samt begränsade kvällsprogram.)

Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck. Separata barnbufféer arrangeras inte

På grund av lokala restriktioner när det gäller utökade städrutiner av rummen, har många hotell senare incheckningen vid ankomst (runt 15:00) och tidigare utcheckningen vid hemresa (runt 11:00).

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections