Res tryggt - information med anledning av covid-19

Vi på Nazar har varit i branschen i över 16 år. Vi vet vad våra gäster behöver, förväntar sig och förtjänar. Vi tar ansvar för våra gäster - från bokning av resa till hemkomst. Vårt mål är att just du ska få en så fantastisk semesterupplevelse som möjligt. Låt oss hjälpa dig att välja en resa som uppfyller dina önskemål och passar just dig!

Fördelarna med charter

  • Spara mycket tid genom att låta oss sätta samman din resa kontra att göra all research själv

  • Vid eventuella flygförseningar eller ändringar håller vi dig uppdaterad och meddelar hotell och transfer, så att du slipper tänka på detta

  • Charter är prisvärt! Vi slår hål på myten att det är billigare att boka på egen hand! Vi har bra relationer till våra samarbetspartners och kan paketera de bästa resorna till dig, till förmånliga priser.

  Res tryggt

  • Vi känner våra hotell väl och har genom åren byggt en stark relation till dem

  • Vår egen, skandinaviska personal är på plats på våra resmål och hotell

  • Du är skyddad av paketreselagen och får pengarna tillbaka om resan ställs in, även vid händelser som pandemier, konkurser etc.

  • Vi är en del av världens största 
   resekoncern, TUI

  • Vi följer alltid myndigheternas rekommendationer

  Res bekvämt 

   • Vid bokning får du personlig service, hjälp och tips från personal som besökt eller bor på våra resmål

   • Välj ett av våra handplockade hotell och slipp leta i den enorma hotelldjungeln

   • Vi erbjuder en helhetslösning där allt ingår, från början till slut

   • Du har tillgång till personlig service under hela resan, 24/7

   • Vi erbjuder service på ditt eget språk - före, under och efter resan

   Vi ser fram emot 2021

   Vårt sommarprogram 2021 består återigen av Turkiet, med bland annat Pegasos-hotellen, Rhodos med bland annat Lindos Imperial och Sun Palace samt Bulgarien med magnifika Aqua Paradise. Försäljningen till 2021 går rekordbra, vi talar om 400% fler sålda resor än förra året samma tid för 2020.

   Information om reseavrådan

   På grund av rådande pandemi avråder Svenska UD från icke nödvändiga resor till en rad olika länder. Vi följer UDs rekommendationer kontinuerligt och om du har paketresa till Mallorca bokad med oss i år kommer vi att kontakta dig om reseavrådan skulle ändras så att den påverkar din resa. Mer information om UD’s avrådan finner du här.


   Vanligt förekommande frågor 


   Hur går det med återbetalningar av inställda/avbokade resor?

   Vi har nu återbetalat samtliga gäster vars resa blivit avbokad. Vi har även utfärdat presentkort till alla de gäster som tidigt valde att själva avboka sina resor. För oss är det oerhört viktigt att våra gäster känner sig trygga att boka med oavsett vad som händer och det känns fel att någon ska straffas med avbokningsavgifter under ett år som detta. Tack alla som har gett positiv feedback i dessa tuffa tider, det betyder mycket för oss!

   Är det säkert att resa?

   Vi som researrangör har själva inte expertis i hälsomässiga frågor. Därför förlitar vi oss som alltid på svenska myndigheter så som UD och Folkhälsomyndigheten. Vi uppmanar även våra gäster att följa deras rekommendationer och råd.

   Kan jag vara trygg i att boka en resa?

   Ja, det kan du. Om myndigheterna skulle avråda att resa till en viss destination så reser vi självklart inte. Då kommer du kunna boka om eller avboka din resa. 

   Kan Nazar överleva ett år utan några resor?

   Det korta svaret är ja. Vi ingår i världens största resekoncern TUI och vi har sedan starten i 2004 haft en mycket sund ekonomi och klarat många olika kriser som påverkat resebranschen. Under denna kris har vi t.ex. inte haft problem med att återbetala våra gäster och troligen är det vi som hanterat detta allra snabbast av våra konkurrenter, just för att vi har en sund ekonomi.


   För mer information
   hänvisar vi till Utrikesdepartement och Folkhälsomyndigheten.

   Läs mer här: UD, Folkhälsomyndigheten, Nazars resevillkor

   Vi på Nazar vill att du ska känna dig trygg både innan och under din resa och uppmanar dig att läsa information på denna sida. Sidan uppdateras löpande och vi rekommenderar därför att du går in och läser sidan regelbundet.

   Vi vill också uppmärksamma, att olika länder och flygbolag kan ändra sina rekommendationer och restriktioner utan vår kännedom – det är därför mycket viktigt att du som resenär själv håller dig uppdaterad via de olika myndigheterna vi länkar vidare till på denna sida.

   Regler hos olika flygbolag skiljer sig och uppdateras löpande. Vi ber dig därför läsa om de mest aktuella uppdateringar samt flygbolagets regler kring resandet direkt från flygbolagets hemsida. Du finner länkar till de olika flygbolagen här.

   Mallorca (Spanien)

   Viktig information om obligatorisk FCS-formulär:

   För dig som ska resa till Spanien är det obligatoriskt att fylla i ett FCS-formulär innan din resa, ni får då en QR kod som ska uppvisas vid ankomst till landet. Detta gäller alla nationaliteter och åldersgrupper. Du hittar formuläret här >>

   Formuläret ska fyllas i tidigast 48 timmar innan inresa till Spanien.

   Resenärer som fyller i formuläret ansvarar själv, för att uppgifterna som lämnas är korrekta. I händelse av att resenären är minderårig eller funktionshindrad kan formuläret fyllas i av en vårdnadshavare eller vårdare som då ansvarar för att den angivna informationen är korrekt ifylld. Formuläret måste fyllas i för varje resenär. Nazar hålls ej ansvariga för eventuella felaktigheter vid ifyllande och behandling av formuläret.

   Viktig information om obligatorisk PCR-test:

   Det krävs ett negativt PCR- eller TMA-test för alla inresande till alla spanska flygplatser från Sverige. Testet ska vara genomfört max 72 timmar innan inresandet. De 72 timmarna gäller från tidpunkten av själva testet. Dokumentet ska vara i original och kan vara på engelska, spanska, tyska eller franska. Det innebär att ett testsvar på svenska alltså inte är tillräckligt för inresa i Spanien. Testsvaret kan vara i pappersformat eller elektroniskt och ska som minimum innehålla information om datum och plats för test, identifikation av den resande samt provsvar och provmetod. Endast PCR-test och TMA-test godtas.

   Huvudfakta om Spanien

   Här hittar du en översikt över de nuvarande viktigaste Covid-19-åtgärderna i Spanien.

   - Avstånd för social distans:

   1,5 m.

   - Munskydd för vuxna:

   Munskydd är obligatoriskt enligt de sista information som finns, i offentliga miljöer och utomhus. Undantag endast på stränder, vid poolområden och när man utför b.la sportaktiviteter.

   - Munskydd för barn:

   Barn under 6 år behöver ej bära munskydd enligt den sista information som finns.

   - Utegångsförbud:

   Utegångsförbud gäller i hela landet mellan kl. 23:00-06:00 förutom på Kanarieöarna.

   - FCS-formulär innan avresa (obligatoriskt):

   För varje resenär som skall resa till Spanien är det obligatoriskt att fylla i ett FCS-formulär innan resa. Detta gäller alla nationaliteter och åldersgrupper. Du hittar formuläret här >>

   - Karantänsregler:

   Det finns inga obligatoriska karantänåtgärder vid ankomst enligt den senaste information som finns.

   - Turism restriktioner i Spanien

   Spanska myndigheter har tagit fram regler och protokoll för hotell, restauranger, bussar, stränder och aktiviteter som reglerar hur turismen ska fungera på ett säkert sätt. Bland annat så är det strikta regler på hotellen gällande matservering, städning av rum och allmänna ytor, hur tätt olika sällskap kan befinna sig på hotellområdet och vid incheckning.

   - Bra att veta:

   • Grupper på mer än 6 personer ses som en sammankomst och är ej tillåtna. Barer, nattklubbar och liknande är stängda och det finns restriktioner för restaurangers öppningstider, kapacitet och regler för social distansering.
   • Servering av alkohol på båtturer är inte tillåtet, och detta gäller även på så kallade fest-båtturer och andra serveringsställen med dagsfester och pooler.
   • Rökning är inte tillåtet på offentliga gator och andra utomhusställen där minst 2 meters avstånd inte kan hållas. Det inkluderar även vattenpipor och liknande.

   Nazar kan inte hållas ansvariga om myndigheterna ändrar reglerna utan att informera oss. Vi uppdaterar vår hemsida löpande, när vi tar emot uppdateringar som kan bekräftas.

   Håll dig uppdaterad:

   Den senaste informationen från svenska ambassaden angående resor till Spanien hittar du här >>


   Kontakta oss
   Telefon
   0770 - 777 888

   Öppettider
   Måndag - fredag:
   09.00 - 17.00
   Lördag:
   Stängt
   Söndag: Stängt


   Chatt
   Har du en kort fråga kan vi ge dig ett snabbt svar via vår chatt.

   Maila oss
   Du kan också kontakta oss via e-post.

   info@nazar.se