Aktuell information

Senast uppdaterad: 2020-08-24 kl. 12.35

Vi har valt att ställa in alla paketresor med charterflyg för 2020

Vi gav våra gäster som beställt en resa för 2020 möjlighet att fritt välja om de önskar att genomföra sin resa eller att avboka utan straffavgifter. Drygt 80% av våra gäster svarade att de känner sig otrygga inför en resa i år och meddelade att de föredrar att stanna hemma. Vi kan i allra högsta grad respektera denna hållning och vill inte tvinga våra gäster till en resa eller straffa dem med avgifter, vi har därför valt att avboka de berörda resorna utan kostnad och vi har återbetalat alla pengar.

Efter våra gästers input, våra egna funderingar kring årets högst osedvanliga oro samt på grund av för få bokade resor har vi valt att ställa in 2020 års samtliga charterresor till Turkiet, Rhodos och Bulgarien. Vi tror att detta är det rätta att göra under rådande omständigheter.

Vill du ändå resa 2020?

Vi erbjuder resor till Mallorca med reguljärflyg redan i år, för den som vill resa på egen hand.

Vi ser fram emot 2021

Vårt sommarprogram 2021 består återigen av Turkiet, med bland annat Pegasos-hotellen, Rhodos med bland annat Lindos Imperial och Sun Palace samt Bulgarien med magnifika Aqua Paradise. Försäljningen till 2021 går rekordbra, vi talar om 400% fler sålda resor än förra året samma tid för 2020.

Information om reseavrådan i sommar

På grund av rådande pandemi avråder Svenska UD från icke nödvändiga resor till en rad olika länder. Vi följer UDs rekommendationer kontinuerligt och om du har paketresa till Mallorca bokad med oss i år kommer vi att kontakta dig om reseavrådan skulle ändras så att den påverkar din resa. Mer information om UD’s avrådan finner du här.

Vanligt förekommande frågor 

Hur går det med återbetalningar av inställda/avbokade resor?

Vi har nu återbetalat samtliga gäster vars resa blivit avbokad. Vi har även utfärdat presentkort till alla de gäster som tidigt valde att själva avboka sina resor. För oss är det oerhört viktigt att våra gäster känner sig trygga att boka med oavsett vad som händer och det känns fel att någon ska straffas med avbokningsavgifter under ett år som detta. Tack alla som har gett positiv feedback i dessa tuffa tider, det betyder mycket för oss!

Är det säkert att resa?

Vi som researrangör har själva inte expertis i hälsomässiga frågor. Därför förlitar vi oss som alltid på svenska myndigheter så som UD och Folkhälsomyndigheten. Vi uppmanar även våra gäster att följa deras rekommendationer och råd.

Kan jag vara trygg i att boka en resa?

Ja, det kan du. Om myndigheterna skulle avråda att resa till en viss destination så reser vi självklart inte. Då kommer du kunna boka om eller avboka din resa. 

Kan Nazar överleva ett år utan några resor?

Det korta svaret är ja. Vi ingår i världens största resekoncern TUI och vi har sedan starten i 2004 haft en mycket sund ekonomi och klarat många olika kriser som påverkat resebranschen. Under denna kris har vi t.ex. inte haft problem med att återbetala våra gäster och troligen är det vi som hanterat detta allra snabbast av våra konkurrenter, just för att vi har en sund ekonomi.


För mer information
hänvisar vi till Utrikesdepartement och Folkhälsomyndigheten.

Läs mer här: UD, Folkhälsomyndigheten, Nazars resevillkor

Om du ska ut och resa i sommar kan det fortfarande finnas osäkerhet kring vilka säkerhetsåtgärder och nya rutiner som gäller inför flygresan och på ditt resmål p.g.a. Covid-19. Vi på Nazar vill att du ska kunna känna dig trygg både innan och under din resa och uppmanar dig att läsa information på denna sida.

Denna sida uppdateras löpande och vi rekommenderar därför att du går in och läser sidan regelbundet. Vi vill också uppmärksamma, att olika länder och flygbolag kan ändra sina rekommendationer utan att vi på Nazar får information om det – det är därför mycket viktigt att du som gäst själv håller dig uppdaterad via de myndighetslänkar vi anger på denna sida.

Regler hos olika flygbolag skiljer sig och uppdateras löpande. Vi ber dig därför läsa om de mest aktuella uppdateringar samt flygbolagets regler kring resandet direkt från flygbolagets hemsida. Du finner länkar till de olika flygbolagen här.

Mallorca (Spanien)

På denna sida har vi sammanställt information om åtgärder och rutiner för dig som ska resa till Mallorca i sommar.

Viktig information om obligatorisk FCS-formulär:

För dig som ska resa till Spanien är det obligatoriskt att fylla i ett FCS-formulär innan din resa, ni får då en QR kod som ska uppvisas vid ankomst till landet. Detta gäller alla nationaliteter och åldersgrupper. Du hittar formuläret här >>

Resenärer som fyller i formuläret ansvarar själv, för att uppgifterna som lämnas är korrekta. I händelse av att resenären är minderårig eller funktionshindrad kan formuläret fyllas i av en vårdnadshavare eller vårdare som då ansvarar för att den angivna informationen är korrekt ifylld. Formuläret måste fyllas i för varje resenär. Nazar hålls ej ansvariga för eventuella felaktigheter vid ifyllande och behandling av formuläret.

Huvudfakta om Spanien

Här hittar du en översikt över de nuvarande viktigaste Covid-19-åtgärderna i Spanien.

- Avstånd för social distans:

1,5 m.

- Munskydd för vuxna:

Munskydd är obligatoriskt enligt de sista information som finns, i offentliga miljöer och utomhus. Undantag endast på stränder, vid poolområden och när man utför b.la sportaktiviteter.

- Munskydd för barn:

Barn under 6 år behöver ej bära munskydd enligt den sista information som finns.

- Utegångsförbud:

Utegångsförbud gäller i de flesta områden mellan kl. 22-06. Utegångsförbudet gäller från 1 november 2020 och 15 dagar framåt.

- FCS-formulär innan avresa (obligatoriskt):

För varje resenär som skall resa till Spanien är det obligatoriskt att fylla i ett FCS-formulär innan resa. Detta gäller alla nationaliteter och åldersgrupper. < < Du hittar formuläret här >>

- Karantän- och PCR-test (covid-19):

Det finns inga obligatoriska karantänåtgärder vid ankomst enligt de sista information som finns. Det finns inte heller några skyldigheter för ett PCR-test (covid-19).

- Turism restriktioner i Spanien

Spanska myndigheter har tagit fram regler och protokoll för hotell, restauranger, bussar, stränder och aktiviteter som reglerar hur turismen ska fungera på ett säkert sätt. Bland annat så är det strikta regler på hotellen gällande matservering, städning av rum och allmänna ytor, hur tätt olika sällskap kan befinna sig på hotellområdet och vid incheckning.

- Bra att veta:

  • Grupper på mer än 6 personer ses som en sammankomst och är ej tillåtna. Barer, nattklubbar och liknande är stängda och det finns restriktioner för restaurangers öppningstider, kapacitet och regler för social distansering.
  • Servering av alkohol på båtturer är inte tillåtet, och detta gäller även på så kallade fest-båtturer och andra serveringsställen med dagsfester och pooler.
  • Rökning är inte tillåtet på offentliga gator och andra utomhusställen där minst 2 meters avstånd inte kan hållas. Det inkluderar även vattenpipor och liknande.

Nazar kan inte hållas ansvariga om myndigheterna ändrar reglerna utan att informera oss. Vi uppdaterar vår hemsida löpande, när vi tar emot uppdateringar som kan bekräftas.

Håll dig uppdaterad:

Den senaste informationen från svenska ambassaden angående resor till Spanien hittar du här >>


Kontakta oss
Telefon
0770 - 777 888

Öppettider
Måndag - fredag:
09.00 - 17.00
Lördag:
Stängt
Söndag: Stängt


Chatt
Har du en kort fråga kan vi ge dig ett snabbt svar via vår chatt.

Maila oss
Du kan också kontakta oss via e-post.

info@nazar.se