Ixia, Rhodos

Akti Imperial

Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 90 svar
Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 90 svar

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Strand
0 m 
Centrum
Ca 1 km till Ixia, ca 3,5 km till Rhodos stad 

Perfekt läge och All Inclusive dygnet runt

Akti Imperial ligger verkligen perfekt, nära stranden och med vacker utsikt över havet. Här kan du svalka dig i en av poolerna i det stora, fina poolområdet eller njuta av semesterstämningen på en av de härliga terrasserna med vacker utsikt över pool och hav.

På hotellet finns massor av faciliteter och aktiviteter som passar både par och familjer. Du kan bland annat sysselsätta dig med ett stort utbud av sportfaciliteter, ett fint spa med tillhörande gym, kvällsshower, lekar och aktiviteter, barnklubb, minidisco, escape room och 7D-biograf.

Ett brett All Inclusive-program ingår dygnet runt, och det finns flera olika restauranger och barer som serverar bufféer, lokala och flera internationella drycker, snacks, desserter och självklart glass.

Du bor i ljusa och moderna rum, i många fall med en härlig utsikt över det blå Egeiska havet. Akti Imperial erbjuder närhet till både Ixia och pulserande Rhodos stad – perfekt för utflykter.

Detta hotell är ett av Nazars härliga kvalitetshotell där du får mycket för pengarna, och är därmed en del av vår Holiday Collection.

Två poolområden nära stranden

När du bor på Akti Imperial har du ett hav av badmöjligheter. Det stora poolområdet, med två stora pooler, är hjärtat av hotellet, och här råder en trevlig semesterstämning. Den ena poolen är uppdelad i två nivåer och här arrangeras under dagen flera aktiviteter. Det finns också en pool där stämningen är mer avslappnad och lugn. Det finns även en barnpool med minirutschbana där de minsta kan leka samt en inomhuspool.

Från poolområdet till stranden går en privat tunnel under vägen, så att du snabbt och säkert kan ta dig fram och tillbaka. Stranden består av sand blandat med stenar, och bjuder in till sköna dopp i det turkosa vattnet. Det kan förekomma en del blåst på stranden, men för det mesta är detta välkommet i sommarvärmen.

Kring poolerna och på stranden finns solsängar och parasoller som står till fritt förfogande. Pool- och strandhanddukar finns att låna kostnadsfritt.

All Inclusive dygnet runt

När du bor på Akti Imperial ingår All Inclusive, vilket ger dig möjlighet att njuta maximalt av semestern utan att oroa dig för matkostnader – allt är ju redan betalt hemifrån! På Akti Imperial är det till och med All Inclusive dygnet runt, så även in på småtimmarna har du möjligheten att njuta av det stora utbudet av mat och dryck. Huvudmåltiderna serveras i huvudrestaurangen och består av bufféer med både grekiska specialiteter och internationella klassiker, och vissa rätter förbereds vid show cooking-stationer i restaurangen.

Båda poolerna har varsin restaurang med tillhörande bar som har öppet större delen av dagen och kvällen. Här serveras snacks och frukt under dagen, dessutom ingår glass dygnet runt! För nattugglan finns dessutom en nattrestaurang som serverar dryck och enklare rätter nattetid.

Lokala och en del internationella drycker är inkluderade i All Inclusive-programmet, och det finns bland annat en omfattande drinkmeny med festliga och välsmakande drinkar.

I Akti Imperials stora All Inclusive-program finns även fyra temarestauranger: grekisk, italiensk, grekisk fisk- och skaldjur samt asiatisk fisk- och skaldjur kombinerat med sushi. Här ebjuds oftast en form av avsmakningsmeny. Ett besök på vardera restaurang ingår kostnadsfritt i mån av plats varje vecka, kom bara ihåg att boka i god tid. 

Mot betalning

Viss internationell dryck.

Dansa loss på minidiscot

Man har givetvis också tänkt på barnen på Akti Imperial! I den internationella barn- och ungdomsklubben arrangeras roliga lekar och både kreativa och fysiska aktiviteter som till exempel ansiktsmålning, skattjakt, grekiska, quizzer och barnyoga. På kvällen visas film och barnen kan även leka på hotellets lekplats.

Det finns också en spelhall med olika spel, bordfotboll och lufthockey.

Mot betalning

Alla spel och aktiviteter i spelhallen.

Delta i aktiviteterna

Aktivitetsguiderna på Akti Impeial arrangerar lekar och aktiviteter i och kring poolen, såsom vattenlekar och aerobics. De flesta kvällar arrangeras också olika kvällsshower, bland annat kabaré i amfiteatern, livemusik i någon av barerna eller grekisk afton med liveband och dansare.

Om du vill hitta på aktiviteter på egen hand kan du välja mellan tennis, basket, beachvolleyboll, bågskytte, biljard, bordtennis escape room, 7D-biograf och olika vattensporter på stranden. Det finns kostnadsfritt Wifi på rummen samt runt om hotellområdet, dock inte på stranden

Vill du satsa på lugn och ro ska du bege dig till spaavdelningen och nyttja dess härliga faciliteter, och kanske belöna dig själv lite extra med en avslappnande behandling. Här finns även ett gym, för dig som vill hålla uppe träningen under semestern.

Akti Imperial ligger på bästa läge mitt i Ixia, endast fem minuters bilfärd från Rhodos stad. Både Ixia och Rhodos stad erbjuder shopping, restauranger och härlig semesterstämning – så du som vill utforska Rhodos under semestern har goda möjligheter här.

 

Mot betalning

Behandlingar i spaet, biljard, vattensporter, escape room, 7D-biograf.

Ljusa och moderna rum

På Akti Imperial bor du i moderna och fräscha rum. Alla rum har kostnadsfritt wifi, balkong, luftkonditionering, safety box, tv, vattenkokare med kaffe och te samt klinkergolv. Minibaren fylls varje dag med både vin, öl, läsk och vatten – helt All Inclusive. På badrummet finns duschkabin och hårfön.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrummet är på cirka 25 m² och här finns två riktiga sängplatser samt en bäddsoffa som mäter 80x195 cm. Rummet kräver minst två fullt betalande, där kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Du kan välja mellan trädgårdsutsikt, delvis havsutsikt (Seaside) och havsutsikt, de två sistnämnda mot ett tillägg. Rummet (med valfri utsikt) kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Familjesvit annex, 3-5 personer

Familjesvit annex, 3-5 personer

Familjesvit annex ligger i en annexbyggnad i direkt förbindelse till resten av hotellet. Alla rum i annexbyggnaden har utsikt mot land. Familjesviten är ca 48 m² och har både sovrum och vardagsrum. I sovrummet finns två riktiga sängplatser, medan det i vardagsrummet finns tre bäddsoffor, som mäter 80x195 cm. Det krävs minst tre fullt betalande, här kan bo max fem personer och det är möjligt att få två barnpriser.

Bastu och behandlingar

Du som vill ha extra mycket lugn och ro för en stund kan besöka Akti Imperials spaanläggning. Här finner du inomhuspool, bastu, jacuzzi och ångbad som kan besökas fritt. Mot betalning kan du även njuta av härliga behandlingar, såsom uppmjukande massage, om du vill unna dig det där lilla extra.

 

Mot betalning

Behandlingar i spaet.

Hållbarhet och gröna initiativ

Vi på Nazar har frågat de hotell vi samarbetar med vad de gör för att ta hand vår miljö och hur de arbetar med hållbarhet. Vi ställde också frågan om vilka gröna initiativ de har planerade i framtiden samt vilka projekt som är igång just nu.

Gemensamt för alla hotell är att de gör betydligt mer än vad man hade kunnat tro, samtidigt som det finns stora idéer om hur de kan starta ännu fler initiativ i framtiden.

På Akti Imperial gör de bland annat följande initiativ:

• Filtrering och återanvändning av poolvattnet

• De har magnetiska nyckelkort till alla rum, som gör att elektriciteten stängs av när gästerna lämnar rummet

• Solpaneler som används för att värma upp vattnet på hotellet

• Sugrör och muggar är tillverkade av biologiskt nedbrytbart papper

• De utbildar sin personal för att öka medvetenheten om energi- och vattenbesparing och detta kan personalen föra vidare till gästerna

Inomhuspoolen är uppvärmd 03/04 - 31/10/2020.

Det kan förekomma en del blåst på stranden. Ofta är det välkommet i värmen, men det kan också göra att det uppstår en del vågor i vattnet.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter ((begränsad eller ingen tillgång till inomhuspool, gym, diskotek/nattklubbar på hotellen samt begränsade kvällsprogram.)

Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck. Separata barnbufféer arrangeras inte

På grund av lokala restriktioner när det gäller utökade städrutiner av rummen, har många hotell senare incheckningen vid ankomst (runt 15:00) och tidigare utcheckningen vid hemresa (runt 11:00).

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections