Kalithea, Rhodos

Kresten Royal

Gästbetyg
4 av 5
Baserat på 62 svar
Gästbetyg
4 av 5
Baserat på 62 svar

4 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 11 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Pool:
2, en saltvattens- och en sötvattenspool 
Strand
50 m 
Centrum
5,5 km till Rhodos stad 

Vidunderligt läge

Kresten Royal ligger i Kalithea, cirka 5,5 kilometer från Rhodos stad. Detta är en av de mest idylliska platserna du kan hitta på Rhodos, som annars är känt för att erbjuda fart och hålligång. Läget är avsides och här får du fullkomlig lugn och ro – helt perfekt för en semester i avkopplingens tecken. All Inclusive-programmet ingår i priset, och här får du allt vad du behöver för en härlig semester.

Hotellet är modernt och inredningen är stilren och elegant – och detta går igen oavsett var på hotellet du befinner dig. Här finns flera barer och restauranger, så du behöver aldrig gå långt för att släcka törsten eller för få tag på lite snacks. Du kan välja mellan flera olika pooler, både en sötvattenspool och en saltvattenspool, samt en barnpool.

Härliga pooler för alla smaker

Kresten Royal är ett av Rhodos få hotell som både har en saltvattenspool och en sötvattenspool. Från det rymliga poolområdet har du en fantastisk utsikt över det turkosa Egeiska havet samt stranden som endast ligger ett stenkast bort. Restaurangen Porto Di Mare ligger nära poolen, så det är aldrig långt till närmsta uppfriskande dryck medan du ligger och njuter av en av Rhodos många soldagar.

Stranden ligger cirka 50 meter från hotellet, och som de flesta stränder på Rhodos är stranden vid hotellet en klapperstensstrand. Stranden är en blandning av klippa och klappersten och det kristallklara vattnet frestar med ett uppfriskande dopp. Det finns solsängar och parasoller på en låg klippavsats som mynnar ut i en liten strandbukt med klappersten. Gästerna på Kresten Royal har kostnadsfri tillgång till både parasoller och solsängar – perfekt för att njuta av den stekande solen.

Massor av möjligheter

När du semestrar på Kresten Royal är det All Inclusive som gäller, och med det innebär att du morgon, middag och kväll kan stilla hungern i en av hotellets restauranger. Huvudmåltiderna serveras i huvudrestaurangen Athina, medan hotellets pool- och temarestaurang Porto Di Mare serverar snacks och enklare rätter under dagen. Runtom på hotellområdet finns två temarestauranger och fyra barer. Temarestaurangen Porto Di Mare serverar grekisk mat och Teatro specialiserar sig på det italienska köket. Du har möjlighet att i mån av plats besöka dessa restauranger totalt två gånger under din semester, kom ihåg att boka bord i förväg.

Under kvällens servering gäller dress code i hotellets samtliga restauranger och män förväntas bära långbyxor.

All lokal dryck ingår i ditt All Inclusive-program.

Mot betalning

Viss importerad dryck.

Aktiviteter för alla

Kresten Royal erbjuder massor av olika aktiviteter. Utöver poolerna, hittar du flera banor till diverse sportaktiviteter såsom tennis, fotboll samt en multibana till basket och volleyboll. Hotellet har också en egen SPA-avdelning som erbjuder sköna och avslappnande behandlingar. Om du skulle vilja träna lite under semestern kan du bege dig till det lilla gymrummet eller delta i någon av aktiviteterna som hotellet arrangerar.

Kalithea ligger endast 5,5 kilometer från Rhodos stad, så du har inte långt till en kulturell upplevelse i världsklass i Rhodos gamla stad!

Mot betalning

Behandlingar på hotellets SPA-avdelning, upplyst multibana.

Eleganta rum med möjlighet för privat pool

På Kresten Royal bor du i moderna rum, och vissa har till och med privat pool. Alla rum har klinkers samt balkong eller terrass, från vilka man verkligen kan njuta av hotellets lugna omgivningar. Rummen har tv, telefon samt luftkonditionering. Badrummet är utrustat med duschkabin eller badkar samt toalett och fön.

Det finns ett minikylskåp på rummet utan extra kostnad, men som något unikt kan du på Kresten Royal boka till uppfylld minibar. Det finns två olika paket att välja mellan och när du köper paketet så fylls minibaren en gång.

Minibar Standard – 180 kr 

1 Vitt vin 187 ml
1 Öl 330 ml
1 Pepsi Cola 330 ml
1 7 Up 330 ml
1 Lemonade 330 ml
1 Orangenade 330 ml
1 Apelsinjuice 330 ml
1 Kolsyrat vatten 330 ml (ΙΟΛΗ)
1 Nötter 100 g
1 Choklad 100 g

Minibar Premium – 370 kr 

2 Rödvin, vitt vin 187 ml
1 Öl 330 ml
4 Läsk 330 ml (Pepsi Cola, 7 Up, Bitter/Tonic, Orangenade)
1 Cocktailjuice 250 ml
1 Kolsyrat vatten 330 ml (ΙΟΛΗ)
1 Kolsyrat vatten 330 ml (Perrier)
5 Gin, vodka, whisky, Metaxa 7*, Campari (5x50 ml)
1 Salted Battons (salta snacks)
1 Chips 50 g
1 Nötter 100 g
1 Choklad 100 g


Mot betalning

Trådlöst internet på rummet, eventuellt minibarpaket.

Dubbelrum med havsutsikt, 2-3 personer

Dubbelrum med havsutsikt, 2-3 personer

De rymliga dubbelrummen är elegant inredda i fina färger och har plats för upp till tre personer. Rummen är cirka 34 m2 och det finns balkong eller terrass på samtliga rum. Rummet har två sängplatser, antingen dubbelsäng eller två enkelsängar, och om man är tre personer som bor här så sover den tredje personen på en bäddsoffa. Rummet kräver minst två fullt betalande och det är möjligt att få ett barnpris.

Rummet kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Villa med privat pool, 2-4 personer

Villa med privat pool, 2-4 personer

Vill du ha det lilla extra, massor med plats och din alldeles egna pool så är detta rumstypen för dig. Här får du en villa på cirka 55 m2 med balkong eller terrass. Villan har två ordentliga sängplatser, antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar och därutöver finns en bäddsoffa med två sängplatser i. Denna rumstyp kräver minst två fullt betalande och det är möjligt att få ett barnpris. Det kan max bo tre vuxna och ett barn här.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.