Kalithea, Rhodos

La Marquise Luxury Resort

Gästbetyg
4.6 av 5
Baserat på 24 svar
Gästbetyg
4.6 av 5
Baserat på 24 svar

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 11 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Strand
250 m 
Centrum
3 km Faliraki, 9 km Rhodos stad 

Lyxigt All Inclusive-hotell med vackra omgivningar

På La Marquise Luxury Resort bor du på ett av Rhodos finaste hotell. Här får du ett stort, läckert hotellområde – en härlig oas omringad av vatten och grönska.

På delar av hotellområdet snor sig poolerna mellan byggnaderna, så här är det aldrig långt till ett svalkande dopp. Dessa fina och unika poolkanaler leder tankarna till vackra Venedig!

La Marquise erbjuder ett välsmakande All Inclusive-program, vackra rum, flera pooler, barn- och ungdomsklubb och endast 250 meter till stranden. Det finns också en avdelning som är endast för vuxna. Här ligger Deluxerummen med poolutsikt och här finns även två pooler som är reserverade för gäster över 16 år.

Hotellet ligger i Kalithea på nordöstra Rhodos. Kalithea är grekiska för ”vacker utsikt”, vilket är precis vad du får här! Från La Marquise har du endast 3 km in till Faliraki och 9 km till Rhodos stad, så det är utmärkt läge för dig som vill göra en utflykt under semestern.

Detta hotell är en del av vår Premium Collection, och är därmed ett av de bästa och lyxigaste hotellen som Nazar erbjuder.

Flera pooler och nära till stranden

Stora delar av La Marquise Luxury Resort är omringade av härliga pooler, så du har aldrig långt till närmsta svalkande dopp! Det finns en huvudpool, en pool på taket på huvudbyggnaden, en separat barnpool med skugga samt poolkanaler som går mellan byggnaderna. Det finns även både inomhus- och utomhuspool vid spaet, och en lugn pool endast för vuxna vid de lyxiga Deluxerummen.

Stranden ligger ca 250 meter från hotellet, och är en härlig sandstrand med inslag av små stenar. Det är en kort promenad hit via hotellets privata tunnel, men du kan såklart också välja att åka med hotellets golfbil, som kör var tjugonde minut! Här finns en strandbar som serverar mat och dryck mot betalning.

Både vid stranden och vid poolerna kan du slappna av vid fina, bekväma solsängar och parasoller, som kan användas fritt av gästerna på La Marquise. Badhanddukar finns till låns på hotellet.

 

Mot betalning

Mat och dryck på stranden.

Välsmakande mat och ett stort utbud

När du reser All Inclusive med Nazar får du en lätt och bekväm semester, för du behöver aldrig bekymra dig över var nästa måltid ska ätas eller vad saker kostar!

La Marquises ljusa och stora huvudrestaurang ligger i huvudbyggnaden, och serverar grekiskt, Medelhavsrätter och internationella specialiteter till de tre huvudmåltiderna. Du kan välja mellan att sitta inne eller ute på den trevliga terrassen. Ibland arrangeras det temakvällar, som till exempel fisk, grekisk, italiensk eller asiatisk.

Runtom hotellområdet bjuder poolbarerna på svalkande dryck och kulglass om dagarna, och här serveras även kaffe, te och kakor under eftermiddagarna. Du kan också besöka bland annat den trevliga baren i huvudbyggnaden för en drink.

På La Marquise finns en asiatisk à la carte-restaurang, en grillrestaurang och en lunchrestaurang. Ett besök på vardera ingår i mån av plats, men kom ihåg att boka bord i förväg!

Om du bokar ett av deluxerummen med poolutsikt erhåller du ett så kallat Black Card. Detta ger dig möjlighet att besöka den exklusiva à la carte-restaurangen L’etoile flera gånger per vecka till både frukost och kvällsmat, samt de övriga à la carte-restaurangerna.

Bad- och sportkläder samt sandaler är inte tillåtna i huvudrestaurangen, och till kvällsmaten ska män klä sig i långbyxor.

 

Mot betalning

Strandbaren.

Barnklubb och lekplats

I barnklubben på La Marquise kan barnen leka och träffa jämnåriga lekkamrater. Barnklubben är öppen sex dagar i veckan. Det finns också en liten lekplats, samt en separat barnpool med ett delvis skuggande tak över.

En ungdomsklubb arrangeras för barn över 13 år, och här spelar man bland annat biljard, bordtennis, bordfotboll eller lufthockey. 

Mot betalning

Vissa av aktiviteterna.

Minigolf, vattensporter och wifi

För dig som vill ha en paus från solsängen erbjuder La Marquise ett flertal aktiviteter. Bland annat kan du underhålla dig med tennis, basket, minigolf, beachvolleyboll, strandfotboll och vattensporter. Du som vill ta hand om dig själv lite extra kan besöka hotellets fina spaanläggning, och hålla kroppen i form i gymrummet. På hotellet finns även ett par affärer såsom minimarket och en smyckesbutik.

I närheten av hotellet finns en busshållplats, som gör det enkelt att åka på spännande utflykter och utforska Rhodos. På bara några kilometers avstånd ligger såväl Faliraki som Rhodos stad, där du kan äta god mat, shoppa och strosa runt i mysiga miljöer.

Ibland arrangeras trevlig kvällsunderhållning i form av livemusik och shower. Wifi finns kostnadsfritt på hela hotellet.

 

Mot betalning

Vissa av aktiviteterna.

Rymliga och vackert inredda rum

På La Marquise bor du i lyxiga rum med vacker inredning i lite mörkare, jordfärgade nyanser. Alla rum har tv, balkong eller terrass, badrum med badkar eller duschkabin, hårfön, klinkers, individuell luftkonditionering, minibar mot betalning, kaffe och te samt safety box. Det finns också kostnadsfritt wifi.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

I dubbelrummet på ca 30-33 m² finns två riktiga sängplatser och en bäddsoffa som mäter 190x110 cm. Rummet kräver minst två fullt betalande, ett barn kan få barnpris och där kan bo max tre vuxna. Rummet kan bokas antingen med trädgårdsutsikt, med poolutsikt eller med poolutsikt på markplan, och som enkelrum med poolutsikt mot ett tillägg.

Deluxerum havsutsikt, 2-3 personer

Deluxerum havsutsikt, 2-3 personer

I deluxerummet med havsutsikt på ca 46 m² har du gott om plats att breda ut dig på. Här finns två riktiga sängplatser och en bäddsoffa på 190x110 cm. Rummet kräver minst två fullt betalande, ett barn kan få barnpris och där kan bo max tre vuxna.

Deluxerum med poolutsikt, 2-3 personer

Deluxerum med poolutsikt, 2-3 personer

Om du vill unna dig själv lite extra kan du boka ett deluxerum med poolutsikt på ca 46 m². Här finns två riktiga sängplatser och en bäddsoffa på 190x110 cm. Dessa rum ligger i den lugna avdelningen reserverad för vuxna, och man måste vara minst 16 år gammal för att bo här. I denna lite lyxigare rumstyp får du privat incheckning, välkomstdrink och fruktkorg vid ankomst, möjlighet för tidig incheckning och sen utcheckning (om det finns lediga rum) samt möjlighet att kostnadsfritt besöka à la carte-restaurangerna varje kväll i mån av plats – kom bara ihåg att boka en dag i förväg. För dig som bokar detta rum erbjuds även frukost i en separat restaurang med buffé. Rummet kräver minst två fullt betalande och där kan bo max tre vuxna.

Deluxerum med poolutsikt, markplan, 2-3 personer

Deluxerum med poolutsikt, markplan, 2-3 personer

Deluxerummet har direkt tillgång till pool, och är cirka 46 m², så här finns gott om plats. Här finns två riktiga sängplatser och en bäddsoffa på 190x110 cm. Rummet kräver minst två fullt betalande, ett barn kan få barnpris och där kan bo max tre vuxna.

Familjesvit med poolutsikt, 2-5 personer

Familjesvit med poolutsikt, 2-5 personer

I familjesviten på ca 46 m² finns det fyra riktiga sängplatser och en bäddsoffa (190x110 cm) fördelade på två rum. Familjesviterna har poolutsikt. Rummet kräver minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris och två barnrabatter och där kan bo max fyra vuxna och ett barn. På vissa av sviterna finns inget fönster i det första rummet.

Familjesvit med poolutsikt, markplan, 2-5 personer

Familjesvit med poolutsikt, markplan, 2-5 personer

I familjesviten på ca 46 m² finns det fyra riktiga sängplatser och en bäddsoffa (190x110 cm) fördelade på två rum. Familjesviterna på markplan har direkt tillgång till poolen. Rummet kräver minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris och två barnrabatter och där kan bo max fyra vuxna och ett barn. På vissa av sviterna finns inget fönster i det första rummet.

Duplex svit med privat pool, 2-5 personer

Duplex svit med privat pool, 2-5 personer

I denna svit på cirka 70 m² får du två separata rum fördelade på två våningar och direkt tillgång till en egen pool. Rummet har två riktiga sängplatser och en bäddsoffa (190x110 cm) samt en extra säng vid behov. Rummet kräver minst två fullt betalande, där kan bo max fyra vuxna och ett barn och det är möjligt att få ett barnpris.

Avslappning på hög nivå

Precis som med det mesta på La Marquise, så är spaanläggningen ultramodern och högklassig. I det stora spaet hittar du flera behandlingsrum, frisörsalong och både inomhus- och utomhuspool samt jacuzzi. Det finns också bastu och ångbad, som du kan besöka kostnadsfritt en gång vardera.

Du som vill lyxa till det extra mycket kan sätta guldkant på semestern med härliga och avslappnande behandlingar – detta mot betalning.

 

Mot betalning

Frisörsalong, behandlingar i spaet.

Hållbarhet och gröna initiativ

Vi på Nazar har frågat de hotell vi samarbetar med vad de gör för att ta hand vår miljö och hur de arbetar med hållbarhet. Vi ställde också frågan om vilka gröna initiativ de har planerade i framtiden samt vilka projekt som är igång just nu.

Gemensamt för alla hotell är att de gör betydligt mer än vad man hade kunnat tro, samtidigt som det finns stora idéer om hur de kan starta ännu fler initiativ i framtiden.

På La Marquise Luxury Resort gör de bland annat följande initiativ:

• De har magnetiska nyckelkort till alla rum, som gör att elektriciteten och luftkonditioneringen stängs av när gästerna lämnar rummet

• De har bytt alla glödlampor till LED-lampor för att minska elförbrukningen

• Hotellområdet är endast upplyst när gäster rör sig på området, detta med hjälp av rörelsesensorer och timers.

• Avfallet sorteras och skickas till återbruk och återvinning – bl.a. papper, glas och kartong

Till La Marquise Luxury Resort har du endast 15 km transfer från flygplatsen.

Bad- och sportkläder samt sandaler inte är tillåtna i restaurangerna, och till kvällsmaten ska män klä sig i långbyxor.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter ((begränsad eller ingen tillgång till inomhuspool, gym, diskotek/nattklubbar på hotellen samt begränsade kvällsprogram.)

Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck. Separata barnbufféer arrangeras inte

På grund av lokala restriktioner när det gäller utökade städrutiner av rummen, har många hotell senare incheckningen vid ankomst (runt 15:00) och tidigare utcheckningen vid hemresa (runt 11:00).

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections