Antalya och Lara, Antalyakusten, Turkiet

Upplev äkta All Inclusive-semester – som den ska vara!

Antalya är en riktig charterklassiker. Här finns allt du vill ha under en resa till Turkiet. I stadens historiska stadskärna kan du gå på upptäcktsfärd på de smala gatorna, med spännande lokala butiker som säljer allt från turkiska mattor till hantverk och sötsaker. Avsluta turen med en drink vid den gamla romerska hamnen, eller fortsätt din shoppingrunda i ett av de flotta moderna shoppingcentren.

Utanför centrala Antalya ligger Lara – området med den vackra långa stranden som löper hela vägen ner till Belek. Här spelar sol och bad huvudrollen, utöver det kan konstintresserade besöka fantastiska sandskulpturer i området Sandland.

Se alla våra hotell i Antalya/Lara nedan eller läs mer om Alanya/IncekumBelek eller Side.

Alla våra hotell i Antalya och Lara

I Antalya och Lara har vi hotell som passar dig som vill bo på familjehotell, hotell med vattenpark eller bara vill ha ett riktigt bra All Inclusive-hotell.

Värt att veta om Antalya och Lara

Antalyas arkeologiska museum

Ett av Turkiets mest populära och största museer med flera tusen antika föremål att titta på. Den här enorma byggnaden visar upp och berättar om Turkiets tusenåriga historia och natur.

Världens största tunnelakvarium

Antalyas akvarium både utbildar och underhåller, och har det största tunnelakvariet i världen! Här finns 40 akvarium på olika teman samt bio, souvenirbutik och flertalet kaféer.

Eftersom Antalya är byggt på en klippgrund finns inga vanliga stränder inne i centrum, men staden är omgiven av stränder på båda sidor.

Lara Beach på hela 12 kilometer är en av Turkiets längsta stränder. Stranden består av mörk sand och småsten, och vattnet blir relativt snabbt djupt. Om du vill besöka ett strandområde utanför ditt hotell, kan du till exempel åka till Lara Beach

I den historiska stadskärnan Kaleici i centrala Antalya utforskar du smala gränder med intressanta små butiker eller så kan du ta en drink vid hamnen från romartiden. Prova annars den lokala shoppingen i shoppingcentren TerraCity och Shemall.

Vill du testa shoppingen på den lokala marknaden, har du flera möjligheter att välja mellan. Varje dag arrangeras marknader på olika ställen runtom i centrum. Nedan läser du mer om marknader nära våra Lara-hotell. Kontakta en av guiderna för ytterligare information. Observera att marknadsdagar samt platser kan ändras.

Marknaden i Lara
Marknaden arrangeras vid shoppingcentret Laura, och här finns goda möjligheter att spendera alla fickpengarna! De många bodarna säljer allt från textilier, souvenirer, frukt och grönt till olika prylar och krimskrams. Marknadsdag varje lördag.

Marknaden i Güzeloba
Här finner du ett stort utbud av frukt, grönt och textilier. Marknadsdag varje fredag.

Antalya är en drömdestination för dig som värdesätter ett stort utbud av fina restauranger och ett bra nattliv. Speciellt i den gamla stadsdelen och vid den stämningsfulla marinan finns gott om ställen där du kan avnjuta en delikat måltid. Även längs kustvägen i Lara finns det många bra restauranger. Vid Antalyas marina finner du massvis av barer och nattklubbar som är öppna ända in på småtimmarna.

Det är alltid lätt att få tag på en taxi i Antalya. På de större gatorna finns taxiknappar, som du kan trycka på för att tillkalla taxi. De flesta taxibilarna kör med taxameter, men ofta kan ni komma överens om ett fast pris för en specifik rutt, till exempel från ditt hotell till centrum. Kom ihåg att bestämma ett pris i förväg. Du kan även åka taxi mellan Antalya och Lara.

Lokalbussen dolmus (namnet betyder proppfull) är ett roligt och lätt sätt att ta sig runt på. Bussarna kör fram och tillbaka hela dagen, men kör oftast inte sent på kvällen och natten. Det kostar omkring 2-5 lira för en tur om du reser inom centrum. Du betalar direkt till chauffören när du stiger på.

Bankomater

Dessa finns i Antalya centrum och på nästan alla hotell. Växlingskontor och banker* finns i Antalya centrum och i Lara.

Läkare och apotek

Om du behöver uppsöka läkare kontaktar du en av Nazars guider. Apotek finns flera på de flesta orter.

Postkontoret

Posten i Turkiet heter PTT. Här kan du växla* till turkiska lira, köpa frimärken och telefonkort bland annat.

*De flesta växlingskontor, postkontor och banker tar emot euro och dollar men inte svenska kronor.