text

Belek, Antalyakusten, Turkiet

Enastående lyxhotell med All Inclusive i toppklass

Semesterorten Belek ligger ungefär en halvtimmes färd från Antalya och är den perfekta charterdestinationen för dig som önskar fridfulla familjehotell med hög kvalitet på din semester. Området domineras av imponerande lyxhotell som kännetecknas av hög standard, god service och utsökt All Inclusive.

Här är det naturskönt med långa sandstränder och en semester här är som balsam för själen. Belek är dessutom känt för att vara ett äkta golfparadis med inte mindre än 14 golfbanor i världsklass.

Se alla våra hotell i Belek eller läs mer om Alanya/IncekumAntalya/Lara eller Side.

Alla våra hotell i Belek

Barnvänliga lyxhotell, familjehotell med vattenpark eller topphotellet för den perfekta golfresan finns att välja på bland våra hotell i Belek.

Värt att veta om Belek

Behöver du omväxling från sol och strand, har Belek-området mycket att erbjuda. Du besöker de bästa sevärdheterna på Nazars egenarrangerade utflykter. Kontakta din guide för mer information.

Garden of Tolerance
En vacker park i hjärtat av Belek, där en moské, en kyrka och en synagoga ligger sida vid sida som en symbol för tolerans och fridfull samexistens. Perfekt för en meditativ promenad!

Golf
I Belek ligger inte mindre än 14 golfbanor i världsklass! Du kan boka undervisning hos en privat golfinstruktör, eller utforska de roliga och utmanande golfbanorna på egen hand. Vi hjälper gärna till att boka tee-tider. Kontakta din guide för mer information.

Perge
Omkring 30 kilometer nordväst om Belek ligger den gamla romerska byn Perge, där du kan gå runt mellan flera tusen år gamla byggnader och bland annat uppleva Perges berömda Artemis-tempel och välbevarade romerska bad.

Stranden i Belek består av mörk sand med småsten. Om du vill besöka en strand utanför hotellet, kan du exempelvis åka till Belek Beach Park, där det med jämna mellanrum arrangeras strandpartyn. Du kan också ha turen att se havssköldpaddor, som kommer upp på stranden för att häcka.

Shoppingutbudet i Belek är begränsat. I centrum finns ett mindre utbud av souvenirbutiker och textilaffärer. Därför rekommenderar vi att du åker in till Antalya om du verkligen vill shoppa loss. Från Belek arrangerar vi utflykter till Antalyas bästa shopping på bland annat den lokala marknaden eller Antalyas största shoppingcenter. Kontakta en av guiderna för ytterligare information. Observera att marknadsdagar samt -platser kan ändras.

Marknaden i Belek
Lokal marknad där det säljs ett brett utbud av frukt och grönt, textilier, souvenirer och mycket mer. Marknadsdag varje lördag.

Marknaden i Kadriye
Beleks grannort där det arrangeras en mindre marknad med frukt, grönt och textilier. Marknadsdag varje tisdag.

I Belek centrum finner du ett mindre utbud av restauranger, caféer och barer, men de flesta kvällsaktiviteterna arrangeras på hotellens egna områden. Vill du besöka större restauranger, nattklubbar och liknande, rekommenderar vi att du tar dig in till Antalya. Kontakta din guide för tips och råd.

Våra hotell ligger utanför Belek centrum och det kan vara svårt att vinka in en taxi. Kontakta hotellreceptionen – de hjälper dig gärna att ringa efter en taxi. De flesta taxibilarna kör med taxameter, men ofta kan ni komma överens om ett fast pris för en specifik rutt. Kom ihåg att bestämma ett pris i förväg.

Lokalbussen dolmus (namnet betyder proppfull) är ett roligt och lätt sätt att ta sig runt på. Bussarna kör fram och tillbaka hela dagen, men kör oftast inte sent på kvällen och natten. Det kostar omkring 2-5 lira för en tur, eller lite mer om du ska åka långt. Du betalar direkt till chauffören när du stiger på.

Om du bor på Susesi Luxury Resort kan du åka med traktor in till Belek centrum och Belek Beach Park. Det är en rolig och annorlunda upplevelse under varma dagar.

Bankomater

Finns i Belek centrum och på Susesi Luxury Resort. Växlingskontor och bank* finns i Belek centrum och i grannorten Kadriye.

Apotek

Finns i Belek centrum. Om du behöver uppsöka läkare kontaktar du en av Nazars guider.

Postkontoret

Posten i Turkiet heter PTT. Här kan du växla* till turkiska lira, köpa frimärken och telefonkort bland annat.

*De flesta växlingskontor, postkontor och banker tar emot euro och dollar men inte svenska kronor.