Rhodos

Den gröna semesterön full av upplevelser


Rhodos har länge varit en av de mest populära charterdestinationerna – vilket är lätt att förstå! På Rhodos trivs både barnfamiljer, par och festglada ungdomar. Här finns massa stränder med kistallklart vatten, spännande kultur och historia, bra shopping och ett stort utbud av restauranger, caféer, barer och diskotek – här finns verkligen något för alla! 

Vi har ett flertal hotell på öns norra delar, såsom i Rhodos stad, Ixia, Ialyssos, Kalithea och Faliraki, men även ett lite längre söderut i Kiotari/Lindos.

Lägesrapport från våra guider på Rhodos

Stämningen på Rhodos är lugn och mysigt och det känns tryggt att vara här. Det är inte lika många turister på plats som det brukar vara vilket innebär att du har alla sevärdheter och fina stränder nästan för sig själv. Lokalbefolkningen är trevliga, vänliga och glada över att se oss igen. Butiker och restauranger är öppna. Många semestersugna hör av sig till oss och är nyfikna på hur det ser ut nere på destinationen. Vi har därför försökt svara på de allra vanligaste frågorna här nedanför. Hoppas vi ses i sommar!

Hur är det med restaurangerna?

Restaurangerna på hotellen fungerar i stort sett som vanligt, men man ska använda engångshandskar när man tar mat vid buffén, och ibland är det personal från hotellet som lägger upp mat på tallriken. Restauranger runtom på ön har sina utomhusserveringar öppna.

Behöver jag munskydd?

Det är obligatoriskt att bära munskydd inomhus och när du åker kollektivt. Kravet kvarstår utomhus endast vid större folksamlingar. De som inte använder munskydd där det är obligatoriskt riskerar böter på 300 Euro. 

Vad gör jag om olyckan skulle vara framme?

För extra säkerhet rekommenderar vi att boka vår nya reseförsäkring från Allianz, där utökat covid-skydd ingår. Skulle du bli sjuk på plats kan du då få en helt ny resa eller dagsersättning för förstörda dagar, ingen självrisk och täckta sjukvårdskostnader.

Trygghet PLUS ingår!

Fri ombokning om du blir sjuk i covid-19 innan avresa – ända fram till incheckning, öppet köp fram till 60 dagar innan avresa och fria ombokningar oavsett skäl fram till 14 dagar innan avresa och mycket annat ingår!

Värde 300:- per person

Upplev den Grekiska övärldens pärla

Rhodos bjuder sina besökare på såväl historia och vacker arkitektur som god mat och kristallklart turkost vatten.

.

Medeltemp. i juli

30°C

Valuta

Euro €

Arlanda - Rhodos

ca 4 h

Våra mest populära hotell

Letar du efter ett All Inclusive-hotell, vattenparkshotell eller rum med egen pool? På Rhodos finns allt det och mycket mer!

.

Våra destinationer på Rhodos

Kalithea & Faliraki

Kalithea betyder ”den vackraste utsikten” på grekiska. Vilket verkligen är passande för hela området kring Kalithea och Faliraki. Här finns en av öns bästa stränder!

Läs mer

Rhodos stad & Ixia

I Rhodos stad finns något för alla med vackra vyer, shopping och fantastiska stränder. Inte långt därifrån ligger Ixia som är mångas favoritdestination på Rhodos.

Läs mer

Kiotari & Lindos

Kiotari är det perfekta resmålet för att uppleva genuin grekisk charm. Byn är belägen strax utanför den antika staden Lindos med sina charmiga kullerstensgator.

Läs mer

Tips från våra guider

Våra duktiga guider på Rhodos ger sina bästa tips på spännande och kanske lite mindre kända platser att uppleva under semestern.

Utflykter

Följ med oss på äventyr! Vi erbjuder många spännande och trevliga utflykter.

Chalki

Besök den mysiga lilla ön Chalki! På denna vackert pittoreska ö kan ni njuta av avslappnad stämning och vackra miljöer.

Symi

Mer idylliskt än så här kan det knappast bli! Besök härliga Symi med sina kulörta hus, lugna atmosfär och goda mat!

Jeep Safari

Följ med offroad på fartfylld jeepsafari! Besök platser som bara de lokala invånarna känner till i vackert orörd natur.

Vill du boka en utflykt?

Kontakta någon av våra duktiga guider när du kommit fram till Rhodos om du vill veta mer eller boka en utflykt.

Alla våra hotell på Rhodos

På Rhodos hittar du högklassiga All Inclusive-hotell, hotell med vattenpark, prisvärda familjehotell, mindre stadshotell och ett riktigt lyxhotell!