Ixia, Rhodos

Rhodes Bay

Vegan Friendly by Nazar
Gästbetyg
4.4 av 5
Baserat på 21 svar
Vegan Friendly by Nazar
Gästbetyg
4.4 av 5
Baserat på 21 svar

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 11 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Strand
50 m 
Centrum
200 m till Ixia, 4 km till Rhodos stad 
Rhodes Bay
Rhodes Bay_1
Rhodes Bay_2
Rhodes Bay_3
Rhodes Bay_4
Rhodes Bay_5

Nyrenoverat All Inclusive-hotell med betagande utsikt

Rhodes Bay ligger helt perfekt precis vid stranden och bjuder på en betagande och helt oöverträffad utsikt!

Hotellet utstrålar kvalitet och här får du en avslappnad atmosfär, ett härligt lugn och en hög servicenivå. Rhodes Bay totalrenoverades och öppnade på nytt sommaren 2020.

Huvudpoolen är storslagen, på översta våningen ligger en häftig rooftop-pool och det finns dessutom ytterligare en liten pool, en trappa upp, i anslutning till huvudpoolen. Hotellet ligger precis vid stranden.

Eftersom du har All Inclusive, ingår alla måltider och det finns flera poolbarer att hämta förfriskningar och dryck i under dagen och på kvällen. Det finns också veganska och vegetariska alternativ i bufférestaurangen som en del i vår satsning Vegan Friendly by Nazar!

Du kan antingen bo i en fin bungalow som ligger grönt och vackert på elfte våningen, eller välja ett hotellrum med havsutsikt.

Du bor endast 4 km från Rhodos stad, som bjuder på smala och snirklande, kullerstensbelagda gator, charmiga caféer och gemytliga restauranger och goda shoppingmöjligheter. Du besöker enkelt den trevliga staden med en kort busstur från hållplatsen som ligger nästan utanför hotellet.

Rhodes Bay är ett relativt nytt namn. Många på ön känner fortfarande hotellet vid sitt tidigare namn, Amathus.

Det här hotellet ingår i Holiday Collection, där du hittar våra fyra- och femstjärniga hotell med mat och faciliteter anpassat för hela familjen.

Flera härliga pooler och fint läge direkt vid stranden

Om du älskar att slappna av i en solsäng med en bra bok så kommer du garanterat att njuta av de vackra omgivningarna och många badmöjligheterna på Rhodes Bay.

I den stora huvudpoolen i hotellets trädgård blir det gradvist djupare och här finns en härlig swim up-poolbar där du kan sitta med benen i vattnet. Rooftop-poolen ligger på elfte våningen och här råder en harmonisk och behaglig stämning. Utöver solsängar med parasoller finns också ett mysigt område med soffor med stora kuddar och en välsorterad bar.

Det löper en ramp ner i huvudpoolen som gör poolen tillgänglig även för rullstolsburna.

Du kan också slappa vid den lugna poolen, där gäster måste vara minst 16 år. Denna pool ligger vid den stora terrassen, en trappa upp från huvudpoolen. Utöver dessa så finns det också en barnpool vid takpoolen och en inomhuspool.

Rhodes Bay ligger precis vid stranden, och även om det går en väg mellan hotellet och stranden så tar du dig lätt dit via en tunnel. Här kan du koppla av, ta uppfriskande dopp och titta på kitesurfarna och vindsurfarna som svävar förbi.

Det är ibland både riklig vind och ordentliga vågor på stranden.

Sagolik utsikt till måltiderna

På din semester på Rhodes Bay har du All Inclusive och det innebär att både mat och dryck ingår i resan pris.

Hotellets restaurang ligger på tionde våningen och bjuder på en betagande utsikt, så ta gärna god tid på dig vid måltiderna – både för utsiktens -och bufféernas läckra utbuds skull! Tre gånger om dagen kan du ta för dig av de härliga bufféerna som serverar grekiska specialiteter och populära internationella rätter.

Nu finns läckra veganska och vegetariska alternativ i bufférestaurangens huvudmåltider. Rhodes Bay som ingår i konceptet Vegan Friendly by Nazar erbjuder ett veganskt utbud till frukost, lunch och middag. Njut av en vegansk och vegetarisk variation av cirka 5-6 olika rätter.

Mellan måltiderna kan du avnjuta lättare snacks i poolbaren. Du kan också göra din egen kulglass i huvudrestaurangen, med flera olika smaker att välja mellan och olika slags strössel och såser.

Vid den stora skuggade terrassen vid poolområdena ligger två temarestauranger. Härifrån kan du njuta av hotellets vackra utsikt. En av dem ligger en trappa upp från huvudpoolen och den andra ligger på våning elva vid takpoolen. Den ena restaurangen serverar italiensk mat och den andra läcker grekisk mat. Det finns också en tredje temarestaurang på hotellets entrévåning med vacker havsutsikt från terrassen. Du kan besöka en av dessa temarestauranger utan extra kostnad under vistelsen, men drycken är mot betalning.

Klädkoden i restaurangerna är så kallad smart casual. Shorts eller jeans i proper stil är tillåtna. Badkläder, sportkläder, badtofflor och trasiga plagg är inte tillåtna.

 

Mot betalning

Vissa importerade drycker, temarestaurangerna utöver det inkluderade besöket, dryck på temarestaurangerna, vattenfallsbaren i lobbyn, snacks och dryck på stranden, Sunset Bar, Sky Bar, Varkarola Restaurant efter kl 15.00

Plask i poolen och på stranden

Barnen vill antagligen helst kasta sig i någon av de två poolerna eller leka i de roliga, ofta stora vågorna på stranden – men det finns också en liten lekplats och ett stort schackspel i trädgården framför poolen.

Det löper en ramp ner i huvudpoolen som gör poolen tillgänglig även för rullstolsburna.

Det finns även en internationell barnklubb för barn mellan 4-12 år och här ser aktivitetsguiderna till att underhålla och aktivera barnen några timmar om dagen.

 

Slappna av eller var aktiv

De vackra omgivningarna och den fantastiska utsikten över havet bjuder in till avslappning och njutning men här finns också goda möjligheter för en aktiv semester.

Hotellet erbjuder både tennis, bordtennis och dart. Vill du vara extra aktiv finns ett litet gym med stora panoramafönster ut mot poolområdet.

Rhodes Bay har också ett helt underbart spa, där du kan skämma bort dig själv med avslappnande behandlingar.

 

Rum med oöverträffad havsutsikt

Rummen är inredda i ljusa nyanser och behagliga färger i en skandinavisk stil. Här är det rena linjer som gäller och det råder en härligt lugn stämning.

Rummen har laminat- eller klinkergolv, tv, safety box, minikylskåp, vattenkokare med kaffe och te, hårfön, morgonrock och badtofflor, och på badrummet finns antingen en duschkabin eller ett badkar. Alla rum har balkong, medan bungalowerna har terrass. 

De rum som inte blivit renoverade har lite andra färger och nyanser än de övriga rummen, och möblerna har några fler år på nacken, men är lika ljusa och inbjudande som de renoverade rummen.

Dubbelrum skogsutsikt, 2-3 personer

Dubbelrum skogsutsikt, 2-3 personer

Denna rumstyp är 23 m² och här finns två riktiga sängplatser samt en bäddfåtölj som kan bäddas ut och som då mäter 190x96 cm. Det kan bo max tre personer och det är möjligt att få ett barnpris. Detta rum har skogsutsikt. Dubbelrummet kan också bokas som enkelrum mot tillägg.

Dubbelrum havsutsikt, 2-3 personer

Dubbelrum havsutsikt, 2-3 personer

Denna rumstyp är 23 m² och här finns två riktiga sängplatser samt en bäddfåtölj som kan bäddas ut och som då mäter 190x96 cm. Här kan det bo max tre personer och det är möjligt att få ett barnpris. Rummet har havsutsikt. Dubbelrummet kan också bokas som enkelrum mot tillägg.

Dubbelrum Deluxe havsutsikt, 2-3 personer

Dubbelrum Deluxe havsutsikt, 2-3 personer

Denna rumstyp är 27 m² och här finns tre riktiga sängplatser samt en extrasäng som mäter 190x90 cm. Rummet kräver minst två fullt betalande och här kan bo max tre personer. Det är möjligt att få ett barnpris. Rummet har havsutsikt.

Familjerum bungalow (inte renoverad), 2-4 personer

Familjerum bungalow (inte renoverad), 2-4 personer

Familjerum bungalow är 30 m² och här finns två riktiga sängplatser samt en bäddsoffa som mäter 146x180 cm. Det kan bo max två vuxna och två barn alternativt tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Duplex familjesvit med skogsutsikt, 2-5 personer

Duplex familjesvit med skogsutsikt, 2-5 personer

Duplex familjesvit med skogsutsikt är 50 m², fördelat på två våningar. Det här rummet har två riktiga sängplatser, en bäddsoffa samt en bäddfåtölj. Bäddsoffan mäter 160x190 cm och bäddfåtöljen mäter 190x96 cm. Det finns ett badrum och en extra toalett. Rummet har utsikt mot bergssidan med massor av träd – därav namnet skogsutsikt. Det kan bo max tre vuxna och två barn alternativt fyra vuxna, och det är möjligt att få ett barnpris.

Duplex familjesvit med havsutsikt, 2-4 personer

Duplex familjesvit med havsutsikt, 2-4 personer

Den läckra Duplex familjesviten med havsutsikt är 50 m² fördelat på två våningar. Det finns två riktiga sängplatser på den övre våningen samt en bäddsoffa på den nedre våningen. Bäddsoffan mäter 160x190 cm när den är utbäddad. Det finns två sovrum och en terrass med en fantastisk havsutsikt. Det kan bo max två vuxna och två barn, alternativt tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Otroligt läckert spa

Du kommer ner i varv nästan så for du anländer till Rhodes Bay, men om du vill koppla av helt och hållet så bör du besöka det fina spaet. Här kan du verkligen slappna av och skämma bort dig själv.

 

Mot betalning

Alla behandlingar.

Hotellet hette Amathus fram till 2020, så om du till exempel vill åka taxi till hotellet från stan så är det bra att känna till detta namn också.

Om du undrar över det faktum att bungalower, som vanligtvis ligger på markplan, ligger på elfte våningen, så är det för att hotellet är byggt längs med en bergssida.

Det är ofta både vind och vågor på stranden – tänk på det när du badar.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Våra Collections